Forum Machete,Modelism,Hobby: BA-64 - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

BA-64 ACE 1/72

#1 Useril este offline   dany 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 4821
  • Inregistrat: 24-November 06

Postat 27 February 2013 - 01:46 AM

Salutare , tavarisci ! :-D
Revin cu un model , care in ciuda faptului ca nu e tocmai facil de lucrat , mi-a facut multa placere sa-l construiesc , pana la urma .
Asupra istoriei masinii nu doresc sa staruiesc , avand in vedere ca subiectul nu e obscur iar informatie detaliata se gaseste din plin pe net .
Ce doresc sa amintesc este faptul ca acest model ,produs la initiativa designerului sef al uzinei Gaz , Grachev ,s-a bazat initial pe autovehicolul de teren Gaz-64 si a fost produs de prin April 1942 pana prin septembrie 1943 ,diferind usor la exterior de seria urmatoare ( produsa in cele mai multe exemplare ) prin ecartamentul mai ingust , lipsa vizoarelor laterale ale soferului ,aranjamentul diferit al sculelor de geniu plus alte mici detalii .
Din punct de vedere al constructiei ,( la fel ca la mai toate shortrunurile ) , necesita oaresce abilitati modelistice , trebuind totodata sa ai prin apropiere "niscai" smirghel si " nitel" chit , (desi eu nu folosesc ,preferand sa "inchid" crapaturile cu plastic si/sau superglue pe care apoi il finisez.) si mai mult decat toate chef si rabdare .
Am inceput " mobiland " putin pe la interior , insa avand in vedere ca la sfarsit prin turela deschisa nu se v-a putea vedea mai nimic , nu mi-am batut prea tare capul cu asta .
Dupa ce am lipit partea superioara a suprastructurii am inceput sa ma gandesc cam ce culoare ar fi mai adecvat sa folosesc . De la inceput am dorit un model destul de paraginit si imbatranit , osciland intre a -l reprezenta ca un monument , sau ca un participant al bataliei de la Stalingrad ori ca un supravietuitor de pe la sfarsitul razboiului . In urma documentarii ( foto color , chip-uri date in RGB , si o reteta a olivului 4BO initiala ) , m-am decis pentru un olive-maroniu -deschis , pe care l-am modulat ulterior cu uleiuri .
Vopsirea am facut-o integral cu pensula .
Cu toate ca arata invechit , am omis sa-i deteriorez aparatorile de noroi fiindca ar fi necesitat mai multa munca , cu rezultate incerte .
Nu l-am prafuit foarte tare datorita solutiei la care am ajuns cu detalierea rotilor , pe care am dorit sa le pun in valoare fara a face nota discordanta cu restul modelului , ci pentru a-l intregi . Din cateva foto de epoca am observat ca rotile apar astfel cu precadere la masini spalate , curatate sau vopsite de curand .
Ar mai fi de montat esapamentul si poate un cric , exceptand restul uneltelor de geniu pe care vreau sa le folosesc la un alt model si de invechit pe la far ( + sticla) si claxon .
Inca nu m-am decis pentru o inmatriculare ... Adevaru-i ca nici nu am foarte multe obtiuni , iar din alea putine 2 /3 ar fi germane ( captura).
Acestea fiind zise , va 'multamesc' pentru 'atenttiune' si " Liber la rosii , varza ... etc . !" :-D
A ! Va rog numai sa nu dati cu de alea de "sera" sau import ; bio , mai merge ! :lol:

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: ba 64 bun 5 int.jpg
  • Imagine atasata: ba 64 bun b1.jpg
  • Imagine atasata: ba 64 bun b2.jpg
  • Imagine atasata: ba 64 bun b3 .jpg
  • Imagine atasata: ba 64 bun b6.jpg
  • Imagine atasata: ba 64 bun b5.jpg

Aceasta postare a fost editata de dany: 27 February 2013 - 02:26 AM

#2 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior
  • Postari: 7548
  • Inregistrat: 06-March 08

Postat 27 February 2013 - 10:28 AM

Bravo Dany. Faina tare, tartareatza asta.
Imi dau seama ca, fiind un 1/72, e atat de mica incat o poti inghiti in loc de Orbit; bine, cu putina stradanie.

#3 Useril este offline   AdiP 

• Membru senior
  • Postari: 2390
  • Inregistrat: 29-February 08
  • Interests:Anything that fly, crawl or float in WW 2

Postat 27 February 2013 - 10:52 AM

Intr-adevar, arata mai mult decat onorabil masinaria, atat kit-ul cat mai ales vopsirea.
Mentiune speciala din partea mea pentru ceea ce vad pe roti si partea inferioara a caroseriei.
Bravo Dany ! Cat mai multe recidive .

Aceasta postare a fost editata de AdiP: 27 February 2013 - 10:53 AM

#4 Useril este offline   busila 

• Membru senior
  • Postari: 1935
  • Inregistrat: 20-August 08
  • Interests:AVIATIE

Postat 27 February 2013 - 11:45 AM

Reusit nodel. Frumoasa uzura...La cat mai multe..

#5 Useril este offline   anakinu 

• Membru senior
  • Postari: 1077
  • Inregistrat: 14-March 08
  • Interests:Rock ,modelism,bere

Postat 27 February 2013 - 04:47 PM

Superb "Gāndăcelul" Imagine postata!!! Daca nu puneai si clestele de rufe, nici nu realizam cat de micut esteImagine postata!
Asa cum spui tu, meriti Felicitari in fata frontuluiImagine postata!!!

Spor in continuare !Imagine postata

#6 Useril este offline   malasorte 

• Membru senior
  • Postari: 266
  • Inregistrat: 12-November 06

Postat 27 February 2013 - 07:52 PM

Salut

Poate te ajuta urmatoarele inmatriculari :

Inmatriculari sovietice :

http://www.o5m6.de/ba_64.html
http://bronetehnika....a64/ba64_3.html
http://www.armchairg...alleries.htm#BA
http://www.armchairg...rs/BA_64_im.htm

Inmatriculari germane :

http://beute.narod.r...4/ba-64-01.html
http://beute.narod.r...4/ba-64-02.html

#7 Useril este offline   dany 

• Membru senior

Postat 27 February 2013 - 11:26 PM

Mare Multumesc , fratiori , ma bucur ca v-a placut ! :friends:

Citeaza

e atat de mica incat o poti inghiti in loc de Orbit

Aproape , Longinus :-D . Cam 5cm in lungime ( cu roata de rezerva inclusa ) si vreo 2cm si ceva in inaltime sau latime are piticania , insa pare chiar mai mica .

Citeaza

Poate te ajuta urmatoarele inmatriculari :

Multumesc mult, Malasorte , le voi studia pe indelete .

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: ba 64 bun b8.jpg

Aceasta postare a fost editata de dany: 27 February 2013 - 11:30 PM

#8 Useril este offline   andrei_nsts 

• Membru senior
  • Postari: 326
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 27 February 2013 - 11:59 PM

La ce scara este?

#9 Useril este offline   dany 

• Membru senior

Postat 28 February 2013 - 12:08 AM

Citeaza

La ce scara este?

1/72

#10 Useril este offline   dani 

• Membru senior
  • Postari: 1653
  • Inregistrat: 09-May 05

Postat 28 February 2013 - 12:23 AM

Fratioare,felicitari in fata frontului!!! :hi: :drinks:
Am facut si eu Ba-ul asta cu cativa ani in urma,asa ca, cunosc ce-ai reusit sa faci ,tinand cont de mediocritatea kitului...ai facut din c...t,bici...si mai si pocneste. :good: :good: :good:

#11 Useril este offline   OldHammer 

• Membru senior
  • Postari: 852
  • Inregistrat: 23-March 12
  • Interests:Blindate

Postat 28 February 2013 - 01:31 AM

Heh! Ce mic e!

Superb! Imi place foarte mult!

#12 Useril este offline   dany 

• Membru senior

Postat 28 February 2013 - 08:10 PM

Multumesc mult , baieti ! :hi: :friends:

#13 Useril este offline   wurger 

• Membru senior
  • Postari: 4049
  • Inregistrat: 21-February 05

Postat 01 March 2013 - 12:14 PM

Impresionanta vopsirea si uzura.
Ar nerita o diorama.

#14 Useril este offline   dany 

• Membru senior

Postat 02 March 2013 - 01:10 AM

Citeaza

Impresionanta vopsirea si uzura.
Ar nerita o diorama.

Salut si multumesc mult de apreciere , Wurger ! :hi:
Ma gandisem si eu la o vigneta mica , insa nu mi s-au decantat inca pe deplin ideiile .
Totodata ,dedicat total noului meu proiect , am lasat realizarea ei undeva in plan secund , in suspensia confortabila a unui timp viitor .
Daca v-a fi , cand v-a fi mi-as dori sa o reprezint asemanator cu ceea ce se vede in foto de mai jos,( asta neinsemnand insa ca nu imi voi putea schimba opinia, in timp ) .
E una dintre acele fotografii care nu e doar placuta compozitional dar ma provoaca olfactiv sau senzorial ( cum e vremea de ex.) , plus ca ma duce cu gandul la alte vremuri facandu-ma sa imi imaginez o actiune dincolo de marginile cadrului . Imi place deasemenea mult contrastul ( inchis /deschis) dintre obiecte felul cum interactioneaza intre ele , detaliile cum ar fi santul colector peste care e parcat vehicolul , copaceii aceia mici sprijiniti si avand in vedere ca actiunea se petrece toamna , poate relatia cromatica intre masina si mediu ( frunze ,iarba , drum , gard, cer) .
Nu m-am hotarat inca daca am sa-i fac baza rotunda , pentru a evita diagonala si restrange actiunea la doar 2-3 elemente si nici daca sa-i las gardul de lemn pe care eventual sa "lipesc" un afis de propaganda colorat sau sa-mi cumpar un gard de fier din PE ( Voyager parca produce asa ceva) , care prin formele alambicate si delicate mi-ar crea , poate, o legatura armonioasa cu suprafetele plane ale blindatului meu ; ambele elemente fiind de sine statatoare , dar sustinandu-se ( punandu-se in valoare) cand sint puse unul langa altul.
la personaje inca nu m-am gandit . Poate fi doar un caine care miroase ceva pe langa roata vehicolului , sau o taranca in port popular ( +/-) cu 1 -2 copii (+/-) (sfiosi sau interesati) care ofera ceva de mancare /baut unui membru al echipajului , obosit si prafuit , etc . etc .

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: zzz dio a.jpg

Aceasta postare a fost editata de dany: 02 March 2013 - 01:35 AM

#15 Useril este offline   axor 

• Needs A Life Outside What-If
  • Postari: 1663
  • Inregistrat: 05-June 09
  • Interests:What If - Sci Fi - Aero

Postat 08 March 2013 - 05:37 PM

Felicitarile mele Dany,vopsirea si uzura sunt extraordinare !!!

Imagine postata

#16 Useril este offline   dany 

• Membru senior

Postat 08 March 2013 - 11:09 PM

Mersi mult Axor ! :hi: :friends:

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic