Forum Machete,Modelism,Hobby: Al doilea AS din "maneca" URSS : ASU-85 - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Al doilea AS din "maneca" URSS : ASU-85 blindate aeropurtate

#1 Useril este offline   caporalmusat 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 1048
  • Inregistrat: 03-January 09
  • Interests:Tehnica militara sovieto/rusa in general dar mai ales aflata si in dotarea RO ARMY !

Postat 23 February 2013 - 01:12 PM

Salutare . Azi in timp ce prelucram pozele cu primul "AS" am primit o veste incurajatoare :yahoo: cum ca cineva o sa mi replice rotile motrice pt ASU-85 pe care il bagasem in 'ceata". Si astfel voi putea sa-l termin si pe acesta asa ca sa-l prezentam si pe acesta .
Odata inceputa cursa inarmarilor din razboiul rece armata sovietica avea alte cerinte astfel ca se dorea un nou tun antitanc autopropusat si astfel uzina secreta ce l-a proiectat si realizat pe ASU-57 a primit "sarcina de partid" si pt asta unde aceiasi ingineri au proiectat si realizat prototipul a ceea ce avea sa fie numit tot SU-85 desi exista cel pe sasiu de T-34 .Noul insa folosea sasiul lui PT-76 dar fara capabilitatile amfibii Numai ca intre timp armata s-a razgandit si nu-l mai vroia astfel ca singurul interesat a ramas VDV-u . S-a cerut ca sa fie aplicat de aceasta data si un plafon blindat pt ca prototipurile erau deschise si in cele din urma din 1961 a intrat in dotarea VDV primind indicativul de ASU-85 denumirea venind de la prescurtarea a titulaturii de Aviadesantnaya Samokhodnaya Ustanovka= tun autopropulsat aerodesantat si nr venind de la calibrul tunului .
Acest blindat era mult mai greu decat primul avand 15,5 tone dar cu un blindaj mai gros de 10-45 mm im functie de pozitia ocupata a placilor de otel . Din aceasta cauza era doar aeropurtat de avioane AN-22 dar si de cate An-12 ; nu putea fi si parasutat . Avea un tun D-70 o derivatie acelui D-48 dar folosea aciesi munitie .Tunul avea o elevatie intre -4.50 gr si +15 gr si traversa de 15 gr stanga/dreapta ;rezerva de proiectile era de 45 . Mai avea si o mitraliera PKT de 7,62 coaxiala cu tunu cu 2000 de gloante. Echipajul era de 4 militari dar nu mai avea capacitatea de transport si alti militari (in interior).Avea o raza de 230 Km . O divizie aeropurtataavea si un batlion de asalt dotat cu 31 de astfel de blindate. La extern doar polonezii l-au mai avut in dotare . Ca si "fratiorul mic " a participat la invazia Cehoslovaciei .
Si cate ceva despre macheta care este scoasa de Trumpeter in doua variante mod 56 ?! ( ceva date nu se potrivesc nici pe net ) si mod 70 cea de a doua varianta avea montata omitraliera DShK de 12,7mm . Eu am luat-o pe a doua pt a castiga mitraliera scosa destul de bine, dar voi face varianta fara dushka pt a o face pt Cehoslovacia.
Calitate buna are si ceva Pe -uri esentiale (plasa protectie externa la radiator ,aparatori fata/spate senile ,cleme cablu remorcare,suporti proiectoare infrarosu) .Mica greseala a lor e ca daca lipesti rotile motrice dupa cum sunt in plan si facute mama/tata o iei la pachet dintii fiind decalati iar eu increzator in ce au dat ceaina am comis-o vazand mult mai tarziu greseala pe un alt forum semnalata de un tip ce facea un PT-76 si asta avand acelasi tip de roata ca si BTR-50. Si culmea greselii stupide la mine pierdui si una din roti care am realizat mai tarziu si nu am mai reust sa o gasesc.
ceva poze cu stadiul la care sunt (care sunt pe doar pe picasa asa ca o sa le pun ca atare desii sunt mari .
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata ce fain e sa ai un "fratior" mai MARE :-P
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata
:pardon: urmatoarele voi avea grija de ele ca sa le pot prelucra mai mici. Sanatate si cersenin.

#2 Useril este offline   caporalmusat 

• Membru senior
  • Interests:Tehnica militara sovieto/rusa in general dar mai ales aflata si in dotarea RO ARMY !

Postat 22 March 2013 - 12:08 AM

Salutare. Am mai lucrat si inaintat destul de mult incat s-a dat si vopseaua . Am vrut ca obloanele comandantului si cel alaturat sa le fac mobile (in ideea ca ii voi pune si echipaj) , plus trasee cabluri alimentare proiectoare infrarosu si far pe dreapta . Poze:
Imagine atasata: asu-1.JPG Imagine atasata: as-2.JPG
Imagine atasata: asu-3.JPG Imagine atasata: asu-4.JPG
Imagine atasata: asu-5.JPG Imagine atasata: asu-7.JPG
Imagine atasata: asu-7.JPG Imagine atasata: asu-8.JPG
Imagine atasata: asu-27.JPG Imagine atasata: asu-26.JPG
Imagine atasata: asu-24.JPG Imagine atasata: asu-9.JPG
Am incercat o vopsire combinata adica am dat cu vopsea humbrol 116 ca pe anumite zone mai ales muchii si parti inchie iar apoi cu o nuanta mai deschisa putin hu 117 pe suprafete mai mari intinse. Nu se vede mare diferenta , dar mie imi place . Pozele sunt facute pe lumina artificiala.
Imagine atasata: asu-11.JPG Imagine atasata: asu-12.JPG
Imagine atasata: asu12.JPG Imagine atasata: asu-13.JPG
Imagine atasata: asu-14.JPG Imagine atasata: asu-10.JPG Imagine atasata: asu-17.JPG
Imagine atasata: asu-18.JPG Imagine atasata: asu-19.JPG
Maine voi voi trage dungile albe tip Cehoslovacia si pun decalurile apoifac si poze pe lumina naturala atat cat o fi de la vremea respectiva . Spor la toti la machitit cu sanatate si cer senin.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: asu-6.JPG
  • Imagine atasata: asu-15.JPG
  • Imagine atasata: asu-16.JPG

Aceasta postare a fost editata de caporalmusat: 22 March 2013 - 12:18 AM

#3 Useril este offline   Dady22 

• Membru deplin
  • Postari: 37
  • Inregistrat: 15-January 12

Postat 22 March 2013 - 02:05 AM

Efectul de umbră a ieșit mișto! Mie îmi place!

#4 Useril este offline   busila 

• Membru senior
  • Postari: 1935
  • Inregistrat: 20-August 08
  • Interests:AVIATIE

Postat 22 March 2013 - 11:05 AM

Don' caporal , nu-i rau pana aici. Da' mai trebuie sa-faci o spalare(wash) , un drybrush pe muchii ,ceva uleiuri , si o sa iasa super....

#5 Useril este offline   caporalmusat 

• Membru senior

Postat 24 March 2013 - 09:44 AM

Salutare. Aici am o intrebare pt a ma lamurii mai bine in legatura cu drybrush-u . Daca fac wash in care includ si mucchiile drybrush -uce rol mai are , cu ce ar trebuii facut ?! Daca dau doar cu creion /grafit pe muchii pe unde se presupune ca e o zona mai uzitata /frecata de echipaj nu e de ajuns ?! Multam.

#6 Useril este offline   AdiP 

• Membru senior
  • Postari: 2390
  • Inregistrat: 29-February 08
  • Interests:Anything that fly, crawl or float in WW 2

Postat 24 March 2013 - 10:42 AM

Caporale

Fiecare etapa are rolul ei, care nu prea poate fi inlocuita prin folosirea celeilalte tehnici.
Wash-ul nu va cuprinde niciodata muchiile unui detaliu, prin muchii intelegand suprafetele cele mai inalte ale unui detaliu. Prin wash se reproduc in principal umbre false care sa fie vizibile ochiului uman, umbrele evidentiind adancimea unui anumit detaliu. De regula wash-ul foloseste nuante mai inchise decat fondul culorii date pe macheta.

Drybrush-ul se face prin folosirea unei culori deschise (in ton cu cromatica de fond a machetei), prin miscari de dute-vino, folsind o pensula plata si vopseaua semiuscata. Are rolul de a scoate in evidenta zonele cele mai inalte ale unui detaliu al machetei.

Grafitul se aplica (evident) pe zonele inalte (muchii), insa are alt rol si nu va inlocui drybrush-ul.
Pentru a obtine o zona in care vopseaua masinii s-a deteriorat pana la metal datorita traficului sau a altor factori, se foloseste o nuanta apropiata metalului (aplicata aleatoriu), iar ulterior (si tot aleatoriu) se trece usor cu grafit peste muchii sau zone de trafic mai intens.

Sper sa fi fost suficient de clar in exprimare.

Apropo : - uleiurile (ca tot pomeneste Busila de ele) se folosesc atat la primele doua metode descrise mai sus, cat si pentru crearea unor jocuri de culoare pe intreaga macheta. Ma refer aici cele doua metode principale : panel filter si dot filter, care au fiecare rolul lor bine stabilit. Ambele metode merg foarte bine pe machete vopsite monocrom, insa povestea utilizarii lor si efectele ce se pot obtine cu ele, e putin mai lunga si nu are sens sa-ti incarci mintea si cu ele.

Spor sa ai.

Aceasta postare a fost editata de AdiP: 24 March 2013 - 10:45 AM

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi