Ideea de a construi acest Vanator de tancuri "Maresal" M-05 mi-a venit tot pierzand vremea pe un joc si inspirat de IAR-ul 80 al colegului Cipoaca. Stiu ca exista un kit de Maresal de la Kora, dar ...nu mi-a placut ce am vazut. In principiu vreau sa construiesc eu unul de la zero (sau pe aproape) la o scara mai mare. Problema cu scara, mai bine spus alegerea ei, nu ma descurajeaza momentan, o trec pe un plan secundar; orientativ ma gandeam la 1/10 sau apropiat.
In principiu o sa incerc sa fac si o parte din interior, in functie de ce informatii si poze, schite, etc gasesc. Pe net informatiile sunt putine, poze doar vreo 3-4 si acelea de calitate proasta. Vreau sa merg in paralel si cu un desen in 3d (cad) al acestui blindat, poate cineva o sa doreasca pe viitor sa isi bata capul cu o rasina. Cum spuneam, nu stiu inca la ce scara o sa fac acest model dar, in .cad, este sor sa faci conversia....sau cel putin asa sper ca o sa fie.
Momentan vin cu urmatoarele rugaminti:
- nu ma intereseaza discutii si pareri doar de dragul de a le avea;
- daca are cneva numarul nr.4/ 1999 (67), p.4-8 + foto + desene din modelism (cel putin acesta cred ca este, o sa mai sap) in care este prezentat blindatul-problema, as dori sa il cumpar sau macar sa va rog sa-mi faceti un scan la rezolutie buna, printabila in format mare;
- orice poza, schita, documentatie imi este mai mult decat folositoare (pana acum nu am decat doua vederi frontale dintre care una este in sectiune, o poza de la o defilare cred si una unde se vede putin in planul 2);
Multumesc pentru rabdare; daca, sub orice motiv, considerati subiectul "deplasat", va rog sa ma ignorati.
Aceasta postare a fost editata de Apache: 23 February 2013 - 12:24 AM