Coltul cu Zerstorere 1/72
Postat 17 March 2015 - 10:57 AM
1-0-9, la 15 March 2015 - 09:27 PM, a spus:
O sa "revergorez" nitel si topicul asta, pentru ca intre timp am reluat lucrul si la 210-le ramas restant.
Cam asa stam acum:
DSCF2003.JPG
Am petrecut azi o ora-doua, incercind sa-i fac niste decaluri .
DSCF2000.JPG
Avionul pe care as vrea sa-l fac e asta :
117.JPG
Cam asa stam acum:
DSCF2003.JPG
Am petrecut azi o ora-doua, incercind sa-i fac niste decaluri .
DSCF2000.JPG
Avionul pe care as vrea sa-l fac e asta :
117.JPG
Kitul de me 210A1 de la bilek are inmatriculare ungureasca; interesant ca acolo apare Z0+65
http://www.model-mak...me-877218.html#
Postat 26 March 2015 - 10:19 AM
Uite asta, poate te ajuta:
Iti traduc si culorile, poate mai ajuta si pe altcineva...
f = alb
A = albastru deschis
B = verde deschis
C = gri inchis
D = gri mediu
E = negru
F = rosu
G = verde
H = galben
si inca una in culori...
Culorile avionului sunt mai mult ca sigur RLM-uri, pentru tricolor incerc sa aflu culorile cit mai exacte.
Iti traduc si culorile, poate mai ajuta si pe altcineva...
f = alb
A = albastru deschis
B = verde deschis
C = gri inchis
D = gri mediu
E = negru
F = rosu
G = verde
H = galben
si inca una in culori...
Culorile avionului sunt mai mult ca sigur RLM-uri, pentru tricolor incerc sa aflu culorile cit mai exacte.
Aceasta postare a fost editata de tibi22: 26 March 2015 - 10:47 AM
Postat 02 April 2015 - 02:13 PM
Am refacut demarcatiile, de data asta cu masca de vinil. Acu sunt mai acceptabile.
Pentru cabina am folosit masti de la Pmask (un fel de Montex) facute din vinil negru. Autocolantul pare mai subtire decit cel de la Montex . De potrivit, s-au potrivit perfect cu cupola (la fel ca Montex) si s-au conformat mai bine suprafetelor,
dar asta e sigur de unica folosinta, se deformeaza extrem de usor la tragere, trebuie gija mare la aplicare, plus ca pare a lasa ceva din adeziv, pe macheta. In fine, a mers usurel mascatul cabinei.
Am vopsit intai cu Rlm66 dupa care cu argintiu, pentru a fi sigur ca iese foarte opac stratul. Nimic nu ma enerveaza mai tare decit sa vad lumina prin ramele cupolelor.
Am mascat o parte din ramele cupolei , de-acum argintii, pentru a ramane un fundal deschis pentru decalul cu nituri pe care-l voi aplica mai la final.
Pentru cabina am folosit masti de la Pmask (un fel de Montex) facute din vinil negru. Autocolantul pare mai subtire decit cel de la Montex . De potrivit, s-au potrivit perfect cu cupola (la fel ca Montex) si s-au conformat mai bine suprafetelor,
dar asta e sigur de unica folosinta, se deformeaza extrem de usor la tragere, trebuie gija mare la aplicare, plus ca pare a lasa ceva din adeziv, pe macheta. In fine, a mers usurel mascatul cabinei.
Am vopsit intai cu Rlm66 dupa care cu argintiu, pentru a fi sigur ca iese foarte opac stratul. Nimic nu ma enerveaza mai tare decit sa vad lumina prin ramele cupolelor.
Am mascat o parte din ramele cupolei , de-acum argintii, pentru a ramane un fundal deschis pentru decalul cu nituri pe care-l voi aplica mai la final.
Postat 04 April 2015 - 12:55 PM
Am facut un usor preshading la intrados, cu rlm 66, ca sa fie bifat acolo (sa placa la toata lumea) dupa care am vopsit cu rlm76 duco.
Avident ca uotasem sa=i lipesc gemuletele din bot, asa ca voi mai reveni cu vopsirea botului si lateralele cockpitului cu rlm 76.
In mai toate referintele am vazut galbenul de sub capu'la plan doar in capu'la plan. In realitate, galbenul se ducea binisor spre prima contragreutate de sub eleron.
Avident ca uotasem sa=i lipesc gemuletele din bot, asa ca voi mai reveni cu vopsirea botului si lateralele cockpitului cu rlm 76.
In mai toate referintele am vazut galbenul de sub capu'la plan doar in capu'la plan. In realitate, galbenul se ducea binisor spre prima contragreutate de sub eleron.
Postat 04 April 2015 - 02:04 PM
Un grund in jurul gemuletelor a aratat ceva imperfectiuni la ramele lor, asa ca am astupat din nou cu alb revell, urmind sa refac zona:
Parbrizul nu este inca lipit...cred ca-l voi lipi la final...mi-e tare frica sa nu ma trezesc inauntru cu spanunri,praf/scame, pe care n-o sa mai am cum sa le scot de acolo odata sigilata cabina.
Parbrizul nu este inca lipit...cred ca-l voi lipi la final...mi-e tare frica sa nu ma trezesc inauntru cu spanunri,praf/scame, pe care n-o sa mai am cum sa le scot de acolo odata sigilata cabina.
Postat 04 April 2015 - 05:10 PM
1-0-9, la 04 April 2015 - 12:55 PM, a spus:
galben.JPG
galben.JPG
Salü.
Vezi ca in primul desen cu schema de vopsire asa si este galbenul, pina putin dupa contragreutati... Iese foarte fain! Sa ai spor!