MIKASA nava simbol a marinei imperiale japoneze
Postat 01 May 2006 - 05:44 PM
Postat 01 May 2006 - 05:58 PM
Aceasta postare a fost editata de marhaba: 01 May 2006 - 05:59 PM
Postat 01 May 2006 - 06:36 PM
Pentru asta am taiat tevile din plastic si am dat o gaura cu un burghiu de 0,5mm (cred) pentru a putea monta tevile din alama (lipite in gauri cu "Picatura")
Postat 02 May 2006 - 02:07 PM
marhaba, la May 1 2006, 05:44 PM, a spus:
Pana acum te-ai descurcat atat de bine ca nu prea vad unde sa mai sarim si noi cu sfaturi .
Ma foarte indoiesc ca vei avea pe undeva probleme, cel putin nu de executie, vopsit, etc ...
Bafta!
Postat 02 May 2006 - 07:05 PM
Revin la cosurile mele. Cam asa aratau pe rama. (Nu am pus fotografii cu ramele in articol, asa ca-mi permit sa mai ocup aici niste spatiu si sa postez si fotografii cu unele detalii de pe rame).
Dupa cum se vede in fotografia a doua , partea de sus a cosului este cea de la pozitia 34 , asta pentru ca deasupra vine un grilaj din fotodecupaj. Daca nu montam grilajul, atunci trebuia montat discul de la pozitia 35 (de pe rama)
Fotodecupajul cu pricina:
Asta este unul din aspectele ce fac montajul mai greoi, faptul ca trebuie in permanenta sa stau cu ochii si pe instructiunile de montaj al kiturilor de accesorii (sa le zic asa), pentru ca nu o data se intimpla ca unele piese din kitul de baza sa trebuiasca inlocuite cu cele din kiturile suplimentare.
Aceasta postare a fost editata de marhaba: 02 May 2006 - 07:07 PM
Postat 02 May 2006 - 07:18 PM
Postat 03 May 2006 - 08:43 AM
Postat 03 May 2006 - 09:11 AM
Ca si lipici si eu folosesc tot superglue (Picatura tot aia este). Ai grija cand scoti lipiciul din tub sa il pui pe o suprafata metalica (capac de staniol de iaurt de ex.) -se va usca astfel mai incet. Daca iti faci griji ca se vor desprinde, dupa ce ai terminat de lipit, iei niste vopsea mai goasa (email) si dai incetisor cu pensula pe fotodecupaj si pe punctele in care e atasat de plastic. Asta ar trebui sa intareasca un pic sudura. Poti sa dai mai mutle straturi, ai insa grija sa nu ingrosi piesa prin innecare in vopsea. La vopsirea cu aerograful dai presiunea foarte joasa, si neaparat sa folosesti un grund (tot un email de preferat). Te pot ajuta daca vrei la etapa vopsirii.
Oricum, e un proiect ambitios, nu te grabi, rezultatul conteaza!
Spor! (copyrights reserved to Crios )
Postat 03 May 2006 - 09:29 AM
Unele piese mici le poti lipi si cu foarte mici picaturi de Future(acum ca tot ai )
Atentie Ahmed ca ai incalcat legea dreptului de autor si esti pasibil de a plati daune morale compensatorii Crios are copyrigt pe "Bafta" :hammer:
SPOR,
Bill
P.S. exista si adezivi CA cu diferiti timpi de uscare. Vezi in acest ARTICOL
amanunte.
Aceasta postare a fost editata de Bill: 03 May 2006 - 09:35 AM
Postat 03 May 2006 - 09:31 AM
Ceva sfaturi privind fotodecupajele:
- se lipesc cu superglue, recomand gel. Poti folosi si adezivi din doua componente, dar timpul de "uscare" fiind mai mare, pot aparea neplaceri. Eu mai folosesc... ciocanul de lipit si cositorul atunci cind asamblez fotodecupajele inainte de a fi vopsite.(nu la lipirea lor de plastic )
- daca, din diverse motive, ai ratat o lipitura, inainte de relipire curata adezivul uscat, atit de pe plastic cit si de pe fotodecupaj.
- pentru a intari nitel locul lipiturii dupa uscarea ei, cu un virf de ac poti pune nitel superglue in jurul lipitutii, asa cum ai intari o sudura, dar atentie, nu mult, nu imbicsi locul!
- stai linistit, lipitura e destul de solida, nu reuseste sa o zboare suflul de la aerograf! Dar atentie lipitura cedeaza usor la soc.
- locurile mai greu "accesibile" aerografului le poti vopsi cu pensula
- ← Fregata 264
- Marina
- TITANIC →