Forum Machete,Modelism,Hobby: MIKASA - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 4 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

MIKASA nava simbol a marinei imperiale japoneze

#1 Useril este offline   marhaba 

• Membru senior
  • Grup: Banned
  • Postari: 1329
  • Inregistrat: 30-November 04

Postat 01 May 2006 - 05:44 PM

Deschid acest topic avind in vedere ca e prima nava pe care intentionez sa o construiesc si poate imi dati o mina de ajutor. Poate unii dintre voi au construit-o si atunci indicatiile si sfaturile vor fi cu atit mai pretioase. Un articol despre kit si o scurta introducere istorica gasiti aici. Astept sfaturi, pareri, critici, observatii, completari, etc.

#2 Useril este offline   marhaba 

• Membru senior

Postat 01 May 2006 - 05:58 PM

Asadar, am inceput cu inceputul. Am montat suportul pe care va sta nava , am dat cite sase gauri in fiecare bord in pozitiile mentionate in instructiunile de montaj (deocamdata nu stiu la ce vor folosi), iar apoi am lipit cele doua jumatati ale cocii (sau cocai? nu stiu cum e corect, dar ati inteles ca ma refer la coca vasului)
Imagine postata

Imagine postata

Aceasta postare a fost editata de marhaba: 01 May 2006 - 05:59 PM

#3 Useril este offline   marhaba 

• Membru senior

Postat 01 May 2006 - 06:14 PM

Am montat mai apoi armaturile ce vor intari corpul vasului
Imagine postata

Portiunile elastice de la extremitatile armaturilor sunt importante pentru fixarea corecta a puntilor
Imagine postata

#4 Useril este offline   marhaba 

• Membru senior

Postat 01 May 2006 - 06:23 PM

Puntea principala este construita din trei parti. Montajul incepe cu partea din mijloc .

Imagine postata

Imagine postata

#5 Useril este offline   marhaba 

• Membru senior

Postat 01 May 2006 - 06:36 PM

De aici incolo nu pot urma ordinea prevazuta in instructiunile de montaj pentru simplul motiv ca unele dintre piese trebuiesc inlocuite cu cele din kiturile de accesorii suplimentare. Asa ca m-am hotarit sa continui pe bucati. Am inceput cu turelele celor 4 tunuri mari (ca e mai simplu :roll: )
Pentru asta am taiat tevile din plastic si am dat o gaura cu un burghiu de 0,5mm (cred) pentru a putea monta tevile din alama (lipite in gauri cu "Picatura")

Imagine postata

#6 Useril este offline   marhaba 

• Membru senior

Postat 01 May 2006 - 06:52 PM

Am montat (lipit) apoi scarile care urca pe turele (doua de fiecare turela)

Imagine postata Imagine postata

Imagine postata Imagine postata

Fotodecupajul l-am indoit prin presare cu o spatula metalica subtire, pe o radiera.

#7 Useril este offline   marhaba 

• Membru senior

Postat 01 May 2006 - 06:58 PM

Turela inainte si dupa...
Imagine postata

Imagine postata

#8 Useril este offline   victordegalati 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 649
  • Inregistrat: 17-October 05

Postat 01 May 2006 - 07:57 PM

fain de tot

#9 Useril este offline   crios 

• Membru senior
  • Postari: 4898
  • Inregistrat: 29-November 04

Postat 02 May 2006 - 02:07 PM

marhaba, la May 1 2006, 05:44 PM, a spus:

... poate imi dati o mina de ajutor.

Pana acum te-ai descurcat atat de bine ca nu prea vad unde sa mai sarim si noi cu sfaturi . :-D
Ma foarte indoiesc ca vei avea pe undeva probleme, cel putin nu de executie, vopsit, etc ...
Bafta!

#10 Useril este offline   marhaba 

• Membru senior

Postat 02 May 2006 - 07:05 PM

Multumesc Crios, dar ce am facut pina acum nu prea a fost cine stie ce complicat ( de aia am si inceput cu turelele). Bun. Am decis sa continui cu cele doua cosuri de evacuare. (Daca asa le-o fi zicind . Am vazut parca undeva pe forum o discutie legata de termenii marinaresti. Cert este ca am cautat prin Cluj prin librarii, si pe net ce-am apucat , dar nici urma de vreun dictionar cu terminologie nautica. Ma rog, iertate-mi fie greselile si cine cunoaste, neaparat sa ma corecteze).
Revin la cosurile mele. Cam asa aratau pe rama. (Nu am pus fotografii cu ramele in articol, asa ca-mi permit sa mai ocup aici niste spatiu si sa postez si fotografii cu unele detalii de pe rame).
Imagine postata
Imagine postata

Dupa cum se vede in fotografia a doua , partea de sus a cosului este cea de la pozitia 34 , asta pentru ca deasupra vine un grilaj din fotodecupaj. Daca nu montam grilajul, atunci trebuia montat discul de la pozitia 35 (de pe rama)
Fotodecupajul cu pricina:

Imagine postata

Asta este unul din aspectele ce fac montajul mai greoi, faptul ca trebuie in permanenta sa stau cu ochii si pe instructiunile de montaj al kiturilor de accesorii (sa le zic asa), pentru ca nu o data se intimpla ca unele piese din kitul de baza sa trebuiasca inlocuite cu cele din kiturile suplimentare.

Aceasta postare a fost editata de marhaba: 02 May 2006 - 07:07 PM

#11 Useril este offline   marhaba 

• Membru senior

Postat 02 May 2006 - 07:18 PM

In continuare am montat fotodecupajele reprezentind platforma din fata cosului (am uitat sa specific ca am inceput cu cosul dinspre prova), balustradele din jurul cosului , balustradele celor doua scari laterale si cea a scarii centrale spre platforma. In fotografie se vede platforma "originala" si cea din fotodecupaj. (cam neclar).

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

#12 Useril este offline   marhaba 

• Membru senior

Postat 02 May 2006 - 07:23 PM

Dupa cum se vede in instructiunile de montaj, in cazul kitului Mikasa - The Battle of Yellow Sea (scos tot de Hasegawa), pe cosuri se monteaza acele inele semicirculare din fotodecupaj. Nu e cazul nostru (The battle of the Japan Sea)

Imagine postata

#13 Useril este offline   marhaba 

• Membru senior

Postat 02 May 2006 - 07:35 PM

Asta ar fi cosul de la prova

Imagine postata

#14 Useril este offline   Ahmed 

• Membru senior
  • Postari: 989
  • Inregistrat: 13-December 04

Postat 03 May 2006 - 08:11 AM

Excelent Ovidiu! Fotodecupajele alea fac toata diferenta. Nu fac navo dar imi place ce vad aici. Kitul asta merita o vopsire si un finisaj pe masura (adica cu "weathering" serios) :-D

#15 Useril este offline   Bill 

• Membru senior
  • Postari: 1879
  • Inregistrat: 06-December 04

Postat 03 May 2006 - 08:42 AM

Salut,
Ovidiu, foarte fain topicul iar pozele sunt de exceptie. Deja sunt curios sa vad cum evolueaza proiectul :-D
Spor,
Bill :-D

#16 Useril este offline   marhaba 

• Membru senior

Postat 03 May 2006 - 08:43 AM

Adevarat Ahmed. Acolo va fi principala mea durere. Oricum dupa ce il termin de montat voi solicita comunitatii sa-si dea cu parerea ce si cum trebuie facut ca sa iasa o vopsire cum scrie la carte. Dupa care voi incerca sa o pun in practica. Pina una alta ma chinui cu fotodecupajele astea care sunt foarte subtiri (unele) si ma intreb cum o sa le vopsesc. Nici vorba sa reziste la presiunea aerului din aerograf. Poate daca il tin mai departe. Habar n-am deocamdata. Alta treaba e ca le lipesc cu picatura , lucru nasol de tot avind in vedere timpul foarte scurt de uscare. Daca stiti cumva cu ce as putea sa lipesc fotofecupajele de alama de plasticul kitului, altceva decit adezivi gen "picatura", ar fi perfect.

#17 Useril este offline   marhaba 

• Membru senior

Postat 03 May 2006 - 08:44 AM

Multumesc Bill, voi continua azi cu cosul de la pupa, si-apoi mai vedem.

#18 Useril este offline   Ahmed 

• Membru senior
  • Postari: 989
  • Inregistrat: 13-December 04

Postat 03 May 2006 - 09:11 AM

Ovidiu, gasim noi o solutie... :-D

Ca si lipici si eu folosesc tot superglue (Picatura tot aia este). Ai grija cand scoti lipiciul din tub sa il pui pe o suprafata metalica (capac de staniol de iaurt de ex.) -se va usca astfel mai incet. Daca iti faci griji ca se vor desprinde, dupa ce ai terminat de lipit, iei niste vopsea mai goasa (email) si dai incetisor cu pensula pe fotodecupaj si pe punctele in care e atasat de plastic. Asta ar trebui sa intareasca un pic sudura. Poti sa dai mai mutle straturi, ai insa grija sa nu ingrosi piesa prin innecare in vopsea. La vopsirea cu aerograful dai presiunea foarte joasa, si neaparat sa folosesti un grund (tot un email de preferat). Te pot ajuta daca vrei la etapa vopsirii.
Oricum, e un proiect ambitios, nu te grabi, rezultatul conteaza!
Spor! (copyrights reserved to Crios :-D )

#19 Useril este offline   Bill 

• Membru senior
  • Postari: 1879
  • Inregistrat: 06-December 04

Postat 03 May 2006 - 09:29 AM

Ovidiu,
Unele piese mici le poti lipi si cu foarte mici picaturi de Future(acum ca tot ai :-D )
Atentie Ahmed ca ai incalcat legea dreptului de autor si esti pasibil de a plati daune morale compensatorii :-D Crios are copyrigt pe "Bafta" :hammer:
SPOR,
Bill :-D
P.S. exista si adezivi CA cu diferiti timpi de uscare. Vezi in acest ARTICOL
amanunte.

Aceasta postare a fost editata de Bill: 03 May 2006 - 09:35 AM

#20 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12672
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 03 May 2006 - 09:31 AM

Marhaba, desi nu sint plutitor imi dau cu parerea: arat super si fotodecupajele schimba mult lucrurile!!!!
Ceva sfaturi privind fotodecupajele:
- se lipesc cu superglue, recomand gel. Poti folosi si adezivi din doua componente, dar timpul de "uscare" fiind mai mare, pot aparea neplaceri. Eu mai folosesc... ciocanul de lipit si cositorul atunci cind asamblez fotodecupajele inainte de a fi vopsite.(nu la lipirea lor de plastic :-D )
- daca, din diverse motive, ai ratat o lipitura, inainte de relipire curata adezivul uscat, atit de pe plastic cit si de pe fotodecupaj.
- pentru a intari nitel locul lipiturii dupa uscarea ei, cu un virf de ac poti pune nitel superglue in jurul lipitutii, asa cum ai intari o sudura, dar atentie, nu mult, nu imbicsi locul!
- stai linistit, lipitura e destul de solida, nu reuseste sa o zboare suflul de la aerograf! Dar atentie lipitura cedeaza usor la soc.
- locurile mai greu "accesibile" aerografului le poti vopsi cu pensula

Arata acest topic

• 4 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi