Forum Machete,Modelism,Hobby: T34/76, model 1942 - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

T34/76, model 1942 Tamiya, 1/35. Sau "Za Rodinu"

#1 Useril este offline   kvogel 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 203
  • Inregistrat: 20-April 05

Postat 01 February 2013 - 10:36 AM

Dupa cum spune si titlul, este kitul de la Tamiya. Out of the box. Kitul este ca orice de la Tamiya, o placere de asamblat si la inmatriculare am folosit multa imaginatie. Adica undeva in URSS, iarna 1942. Verde rusesc cu alb deasupra si mult noroi.
Cam atat imi vine in minte in moment. Comentarii si sugestii sunt mai mult ca bine venite.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: C360_2013-02-01-10-13-15.jpg
  • Imagine atasata: C360_2013-02-01-10-13-02.jpg
  • Imagine atasata: C360_2013-02-01-10-12-29.jpg
  • Imagine atasata: C360_2013-02-01-10-13-33.jpg
  • Imagine atasata: C360_2013-02-01-10-13-28.jpg
  • Imagine atasata: C360_2013-02-01-10-14-23.jpg

#2 Useril este offline   JangBogo 

• Membru senior
  • Postari: 2386
  • Inregistrat: 10-February 10
  • Interests:Figurine Antichitate-perioada moderna, Afrika Korps, Japonia.

Postat 01 February 2013 - 11:53 AM

Salve!

Personal, imi place mult cum ti-a iesit. I-ai facut un preshading cumva? Poti oferi cateva detalii cum l-ai lucrat?
Multam frumos si spor in continuare!

#3 Useril este offline   kvogel 

• Membru senior

Postat 01 February 2013 - 12:03 PM

Inainte de a da nuanta de verde broasca, am dat pe margini/colturi cu negru, apoi am dat nuanta neagra (pe colturi strat mai subtire), apoi verde numai pe interiorul suprafetelor. La final, peste tot pe unde se strange mizerie, balti de acril negru diluat cam 7:3- apa:vopsea. Senilele si rotile le-am innamolit cu noroi, o mixtura de acril, tempera, si praf Vallejo.

Aceasta postare a fost editata de kvogel: 01 February 2013 - 12:04 PM

#4 Useril este offline   Cassin 

• Membru senior
  • Postari: 409
  • Inregistrat: 08-April 06
  • Interests:Machete statice avioane de orice fel (de preferinta cu elice din WW II) 1/72

Postat 02 February 2013 - 09:42 AM

Ceva nu mi se pare in regula cu turela. Nu are alura originalului. Inclinatia blindajului este prea mare.

#5 Useril este offline   dani 

• Membru senior
  • Postari: 1653
  • Inregistrat: 09-May 05

Postat 02 February 2013 - 06:33 PM

Excelent! :good:

#6 Useril este offline   Buss 

• Membru senior
  • Postari: 504
  • Inregistrat: 25-December 09

Postat 03 February 2013 - 09:27 PM

Cassin turela hexagonala de care zici tu este pe t 34 model 1943. Productia modelului 1942 a fost simultana cu cea a modelului 1943 in anul 1942 pana spre sfarsitul anului si chiar in aceleasi fabrici. Eu asa stiu, sper sa nu ma insel.

Frumoasa albitura! :drinks:

#7 Useril este offline   OldHammer 

• Membru senior
  • Postari: 852
  • Inregistrat: 23-March 12
  • Interests:Blindate

Postat 04 February 2013 - 09:49 AM

Felicitari!
Imi place cum ai vopsit modelul.:yahoo:

Ceea ce tine de partea tehnica- intr-adevar imi pare si mie prea mare unghiul inclinatiei blindajului.

#8 Useril este offline   kvogel 

• Membru senior

Postat 04 February 2013 - 02:52 PM

Multumesc pentru feedback!
Pozele nu sunt facute "la unghi", adica sunt facute din mana, si de aceea probabil se vede ciudat turela (versiune standard 1941-1942; mickey mouse a fost introdus in 1943). Nu cred sa fie kitul de vina, am incredere in Tamiya in general.
De asemenea, am corectat:\
1.farul (uitasem sa il vopsesc argintiu-alb)
2.mai mult noroi pe senile si pe interiorul lor
3.afumatura mai realista pe spate.

Nu am mai facut poze ca diferentele sunt mici si se vad doar daca esti obsedat.

Aceasta postare a fost editata de kvogel: 04 February 2013 - 02:52 PM

#9 Useril este offline   alexelu_marinelu 

• Membru senior
  • Postari: 1783
  • Inregistrat: 21-October 08

Postat 10 February 2013 - 09:03 PM

Frumos model, drept pentru care te felicit.
Desi pozele nu sunt completamente edificatoare, totusi, parca e prea artistic facut. Adica e foarte tehnic asa, cu vopseaua alba tocita pe la muchii si aproape imaculata in centrul panourilor.
Ca sa ajunga in halul asta de tocita ar presupune o perioada oarecare de timp. Care inseamna actiuni mecanice asupra vopselei in multe puncte ale blindatului. Inseamna intemperii care lasa urme. Inseamna pete de combustibil si uleiuri. Inseamna praf impregnat in vopsea pe la imbinari. Inseamna colturi / table avariate, mai mult sau mai putin.
Pana sa ajunga pe front erau deja jumulite pe la colturi. D-apai dupa cateva zile de front, prin boschetii si padurile rusesti.
Sa nu ma intelegi gresit, eu sunt adeptul machetelor ceva mai curatele, mai putin abuzate (ca asa imi plac mie). Dar, in acelasi timp, sunt adeptul unei abordari unitare a realizarii unui model, de la inceput pana la sfarsit.
Sper sa nu te superi pe mine, dar eu in locul tau l-as mai lua la o tura de jumuleala.

#10 Useril este offline   kvogel 

• Membru senior

Postat 11 February 2013 - 03:35 PM

Nici o problema... Da-mi idei interesante si promit ca imi fac temele! :p

#11 Useril este offline   Sheniloiu 

• Membru senior
  • Postari: 326
  • Inregistrat: 03-December 08

Postat 12 February 2013 - 04:04 PM

Praful nu se impregneaza in vopsea! Dar este adevarat ca se aduna pe la colturi, uneori, la vehicule care stau cu anii in conservare, ajunge sa creasca si iarba prin unele locuri!
Cu petele de combustibil si ulei, este alta poveste. Nu apar pe oriunde, doar la punctele de gresaj si la busoanele de umplere a rezervoarelor. La un T-34, asta inseamna unsoare scursa pe la capacele galetilor si rotilor de intindere, motorina scursa pe la busoane (mai curge pe la pistol si cand alimentezi la benzinarie, darmite la asta care in general se alimenta cu galeata), unsoare pe la punctele de gresare a axelor balansorilor (dar astea sunt pe burta) si motorina si ulei scurse pe la capacele de vizitare de pe burta (podeaua cutiei blindate).
Vopseaua, in general, adera bine la blindaje, care sunt mai aspre, mai nefinisate. Mai ales la T-34 fabricate in razboi! Daca vopsirea s-a facut corect, cu o degresare buna inainte, ar trebui ani de serviciu la greu ca sa inceapa sa se desprinda (exceptand zonele puternic avariate).
Chestia cu tablele indoite e corecta, apare frecvent si pe timp de pace, tancurile sunt scule abuzate, oricarui mecanic ii place sa le bage prin te miri ce locuri, cu rezultate mai mult sau mai putin vizibile.

Aceasta postare a fost editata de Sheniloiu: 12 February 2013 - 04:05 PM

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

5 useri citesc topicul
0 membri, 5 vizitatori, 0 utilizatori anonimi