Forum Machete,Modelism,Hobby: De pe net, februarie 2013 - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 6 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

De pe net, februarie 2013

#41 Useril este offline   MiG 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 827
  • Inregistrat: 19-January 05

Postat 16 February 2013 - 03:15 PM

@Longinus

Cu toate ca lectia e veche armata siriana o aplica vorba reclamei "cu rezultate excelente de fiecare data". Culmea e ca si rusii au reusit aceleasi ispravi in Groznai in '95. Nu stiu cum a actionat armata romana la Revolutie dar am impresia ca nu foarte diferit. Aici e problema. Ca mai au si altii de invatat. Mie mi-a atras atentia mai mult modul aproape instantaneu in care se aprinde munitia in tancurile de fabricatie ruseasca T-55/72 ele neavand compartimente separate pentru munitie. Filmul e unul din multele disponibile pe net in care T-urile iau foc si explodeaza ca niste petarde.

Aceasta postare a fost editata de Z-mare: 16 February 2013 - 04:22 PM

#42 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior
  • Postari: 7548
  • Inregistrat: 06-March 08

Postat 16 February 2013 - 05:21 PM

Mig-ule, eu sincer am ramas ...hai sa spun socat(ca tot e la moda prin presa) de inutilitatea prezentei acelor blindate.
Singura, dar absolut SINGURA manevra coerenta, logica si cu sens pe care au facut-o, a fost(dupa parerea mea)perdeaua de fum si protectia asigurata infanteristilor ce traversau strada de la dreapta spre stanga imaginii(nu mai stiu pe la ce minut era)- cred ca vreo doua plutoane, cam asa ceva, in retragere.
In rest ... stationau la colt de drum si cautau rotind turelele, altfel o imagine foarte cool, dar intr-un film; din cand in cand mai "bagau" cate-o bucata, in lungul ulitei.
Dar cea mai mare eroare, era timpul de stationare intr-un singur loc. Timp mai mult decat suficient pentru a fi luati prin suprindere.
De altfel amaratzii aia care au ars, stateau la fereala dupa blocuri, parca asteptau sa treaca vremea; poate jucau canasta sau ascultau muzica la casti. De fapt rezultatul s-a vazut, filmat din doua pozitii, simultan. Exact ce ziceam : prea mult in acelasi loc.

Aceasta postare a fost editata de Longinus: 16 February 2013 - 05:22 PM

#43 Useril este offline   dany 

• Membru senior
  • Postari: 4843
  • Inregistrat: 24-November 06

Postat 16 February 2013 - 07:16 PM

Fara sa mai intru in amanunte privind vulnerabilitatea tancurilor in oras , mie nu mi s-a parut chiar atat de lipsit de logica sau o prostie atat de mare ce faceau .
Rolul lor , din cate am vazut erau suportul si protectia transportoarelor care aprovizionau ,debarcau sau culegeau infanteria ,intr-un perimetru asigurat de aceasta din urma , dupa care plecau . Nu stateau foarte mult intr-un loc si presupun ca infanteria aceea avea si sarcina de a le proteja .
Dupa mine, cel cu RPG -ul cred ca reusise sa se infiltreze , intr-o pozitie avantajoasa ,posibil intr-o zona considerata " curata" sau ocupata de trupele amice . Din acest motiv si lipsa de reactie a celor 2 tancuri , care probabil se asteptau sa fie aparate ; daca ar fi tras la nimereala riscau sa-si distruga proprile trupe si oicum ar fi fost inutil .
Nu cunosc tactica ruseasca de lupta cu blindatele in oras ( care probabil servea ca baza si soldatilor din film) si nici cat de pregatiti sint de fapt arabii astia in ceea ce priveste lupta moderna si folosirea adecvata a vehicolelor , insa am vazut ca si americanii practicau operatiuni similare prin orasele Iraqiene . Soldate de asemenea cu pierderi , chiar in ciuda suportului/sprijinului aerian puternic .
Aici un filmulet cu trei T (72 ?) , deasemenea neprotejate ( nah , daca asa le place lor sa se "joace" :-D ). Unul si-o "ia" de la un IED , altul primeste un RPG ,in "plina figura" , insa se pare ca nu s-a sinchisit prea tare .

Citeaza

Filmul e unul din multele disponibile pe net in care T-urile iau foc si explodeaza ca niste petarde.

Mig , te rog pune niste link-uri si aici daca nu ti-e greu .

Aceasta postare a fost editata de Z-mare: 17 February 2013 - 12:31 PM

#44 Useril este offline   MiG 

• Membru senior

Postat 17 February 2013 - 12:38 AM

@dany
de exemplu acest clip:

si multe altele. Din pacate multe din filme au antet sau fond sonor propagandistic si nu cred ca e corect sa fie postate pe acest forum care e totusi de modelism. Pe mine m-a interesat aspectul strict tehnic al problemei si nu vreau sa-l implic pe cel politic. Revenind la partea tehnica, am inteles ca problema tancurilor rusesti e prezenta proiectilelor in compartimentul de lupta a echipajului cauzata de conceptul incarcatorului automat tip carusel. Asta duce la aprinderea rapida a munitiei in cazul penetrarii blindajului si la explozie, de aici si multiplele cazuri cu turela azvarlita la metri sau zeci de metri de tanc. Adica ceva de genul acesta:
http://upload.wikime...tank_Aleppo.jpg
http://i.dailymail.c...-91_634x368.jpg
http://thewe.name/th...tank_turret.jpe

Aceasta postare a fost editata de Z-mare: 17 February 2013 - 12:34 PM

#45 Useril este offline   caporalmusat 

• Membru senior
  • Postari: 1048
  • Inregistrat: 03-January 09
  • Interests:Tehnica militara sovieto/rusa in general dar mai ales aflata si in dotarea RO ARMY !

Postat 17 February 2013 - 03:52 PM

Salut. Trecand peste faptul ca abia poti urmarii filmuletele de pe net de la "Alahu akbar" si faptul ca istoria se repeta ramai un pic pe ganduri sa vezi ca aia parca nici nu au auzit de luptele din Groznai nici armata cu atat mai putin rebelii pai sa se fi plimbat T-72 asa cum sunt in acel filmulet in oras in Groznai cred ca nu mai era de 30 de minute si toate tancurile scoase din uz fara Alahu akbar . Si mai e o chestie in timpul filmuletului e unu care trage cu un RPG -7 dint-o camera :-o n -am inteles din ce a urmat daca si cum a scapat. Din cate stiu nu poti trage cu asta din spatii inchise. Cat despre tancurile rusesti ca explodeaza rau pt ca ar avea munitia si daca ar avea-o in compartiment separat daca te intra o cumulativa oricum echipajul se carbonizeaza. la temperatura degajata de respectivele Si eta si parerea unui tankist syrian care desii mentioneaza cateva probleme (sa nu uitam ca Syria are modele M -monkey care au primit mici modernizari prin adaugarea kiturilor de blindaj reactiv de prima generatie ) si poate din curtoazie zice si la inceputul interviului si la sfarsit "It's a great tank"
http://www.youtube.c...ature=endscreen
Referitor la filmuletul postat de @Dany cu ala care "nu se sinchiseste prea tare " cred ca acolo a reactionat blindaju reacriv .
Dincolo de asa zisa revolutie impotriva dictatorului acea tara se autodistruge si va avea soarta Lybiei care acum e sub imperiul haosului stapanit de diferite grupari militare ce acum traiesc din contrabanda cu arme ,rapiri talharii si violuri . Ce face ONU si parsivu de unchi sam ,in acest timp; mai da o mica rezolutie ca sa nu para ca exista degeaba ca acolo se pare nu exista si resurse(pardon arme chimice) pt o operatiune gen "Iraqui FREEDOM " sic. Sanatate si cer senin.

#46 Useril este offline   dany 

• Membru senior

Postat 17 February 2013 - 05:34 PM

Multumesc Mig .
... Da ,... intradevar... , ca sa citez un englez ( care se referea insa la Shermanuri , parafrazand probabil o reclama la celebra bricheta) " ... se aprind din prima si ard cu devotament ..."

#47 Useril este offline   wurger 

• Membru senior
  • Postari: 4049
  • Inregistrat: 21-February 05

Postat 17 February 2013 - 05:47 PM

General Maior Gheorghe Bagulescu, atasat militar in Japonia in 1942, facand o vizita impreuna cu alti atasati militari din tari aliate Japoiniei, in teritoriile proaspat ocupate.

http://arawasi-wilde...9&by-date=false

#48 Useril este offline   bogy 

• Membru senior
  • Postari: 1370
  • Inregistrat: 26-May 05

Postat 18 February 2013 - 10:05 AM

Dincolo de asa zisa revolutie impotriva dictatorului acea tara se autodistruge si va avea soarta Lybiei care acum e sub imperiul haosului stapanit de diferite grupari militare ce acum traiesc din contrabanda cu arme ,rapiri talharii si violuri . Ce face ONU si parsivu de unchi sam ,in acest timp; mai da o mica rezolutie ca sa nu para ca exista degeaba ca acolo se pare nu exista si resurse(pardon arme chimice) pt o operatiune gen "Iraqui FREEDOM " sic. Sanatate si cer senin.

Pai ce vedeti in filmuletul de mai sus, este exact ce face ONU. In SIRIA vedem "bine-facerile" democratiei impuse cu forta. Cine nu vrea sa se alinieze la NOUA ORDINE MONDIALA, asa pateste. Cine nu crede treaba asta, il sfatuiesc sa se intereseze cam cum era viata in Siria inainte de gogorita asta cu revolutia. La fel si in Libia.
Greseala de neiertat a presedintelui Siriei este ca nu a vrut sa renunte la dinarul de aur. Trebuie sa ne fie clar, vrem sau nu, ne convine sau nu, criza mondiala trebuie sa se accentueze, conflicte trebuie sa existe si in urma acestor nenorociri sa apara o NOUA ORDINE MONDIALA cu evrei la conducere (cu o noua lege impusa la nivel mondial). Pana acum omenirea a luptat impotriva nazismului, impotriva comunismului, acum a venit o noua gogorita - terorismul. Cine nu e cu ei, e terorist si trebuie lichidat.

#49 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12672
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 18 February 2013 - 02:45 PM

Stiti ce zi eu? Hai sa lasam politica in seama celor care o fac, ca nici politicienii nu fac machete! Sau...mai stii?

#50 Useril este offline   Teo 

• Membru senior
  • Postari: 172
  • Inregistrat: 10-October 06

Postat 19 February 2013 - 08:33 PM

Diamond T 968A Cargo Truck (Hard & Soft cabs)

#51 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior

Postat 19 February 2013 - 08:47 PM

Vezi postareaTeo, la 19 February 2013 - 08:33 PM, a spus:

Sunt acolo cateva chestii ( urmeaza sa apara), care m-au dat pe spate. Diamond Wrecker,il am, de la Accurate Armour; da' vad ca mai vin cateva bunaciuni. :book:

Aceasta postare a fost editata de Longinus: 19 February 2013 - 08:47 PM

#52 Useril este offline   MiG 

• Membru senior

Postat 20 February 2013 - 01:10 PM

Dujmanii-mi poarta pica, da' n-au valoarea mea.... Ce n-au reusit nemtii cu proiectele lor de tancuri de 1000 de tone reusesc astia din Golf in zilele noastre.

http://www.youtube.c...d&v=pDW81UrKV1M

Aceasta postare a fost editata de MiG: 20 February 2013 - 01:11 PM

#53 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior

Postat 20 February 2013 - 02:13 PM

Sincer, nu-i vad rostul la hardughia aia.
Mai bine 5 vehicule cu lansatoare, mai dispersate, decat "trenul" ala care se misca mai greu, atrage atentia mai mult, si nu in ultimul rand,necesita logistica sporita(mai ales dupa prima salva); sau poate spera ca nu va mai fi nevoie de a doua ? B-)

#54 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12672
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 20 February 2013 - 03:18 PM

Longinus, perfect de acord cu tine. Am avut un coleg care zicea sa: decit sa cumpar catofi mari, prefer din aia mai mici. Ca daca e stricat unl din ala mare, arunc mai mult decit daca-i stricat unul mic! Daca ar fi cinci dispersate, distrugi unul, hai doua, asa aleuia tot cu o singura racheta. Nu intotdeauna ce-i mare, face treaba buna! :whistle:

#55 Useril este offline   MiG 

• Membru senior

Postat 20 February 2013 - 03:46 PM

Cam greu de imaginat si cum se va deplasa cuirasatul ala terestru altfel decat pe autostrada. E clar ca baietii n-au ce face cu banii...

Aceasta postare a fost editata de MiG: 20 February 2013 - 03:47 PM

#56 Useril este offline   wurger 

• Membru senior
  • Postari: 4049
  • Inregistrat: 21-February 05

Postat 20 February 2013 - 04:55 PM

Probabil ca s-au uitat prea mult la Transformers.
Ala e ceva cu lungimea lui Shockwave si culoarea lui Megatron. Ce n-au inteles e ca ala e un film SF (mai mult pentru copii).

#57 Useril este offline   flo 

• Membru senior
  • Postari: 2481
  • Inregistrat: 04-July 09

Postat 20 February 2013 - 06:22 PM

E numai publicitate. Asa arata lumii ca exista o industrie locala.

#58 Useril este offline   dany 

• Membru senior

Postat 20 February 2013 - 07:20 PM

"Intieresnai" (politichie)
http://www.rumaniami...ade-de-pe-harta

#59 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior

Postat 20 February 2013 - 07:59 PM

Vezi postareadany, la 20 February 2013 - 07:20 PM, a spus:

"Intieresnai" (politichie)
http://www.rumaniami...ade-de-pe-harta

Dany...eu unul cand aud de politica imi vine sa scot...cutitul. Cat despre proiectul european al R.M. si ajutorul Romaniei...
Hai sa schimbam subiectul; tu ce bere bei? pe care-o preferi ? blonda? bruneta? berea, frate, nu te gandi la "politici" !.

#60 Useril este offline   Teo 

• Membru senior
  • Postari: 172
  • Inregistrat: 10-October 06

Postat 20 February 2013 - 09:42 PM

Tamiya te imbraca daca iei un Sherman :-)

Arata acest topic

• 6 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi