Forum Machete,Modelism,Hobby: Nava de pasageri Tudor Vladimirescu - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 17 Pagini +
  • « Prima
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Nava de pasageri Tudor Vladimirescu

#181 Useril este offline   DragonAthus 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 204
  • Inregistrat: 14-December 13
  • Interests:Modelism ( marina, feroviar, auto ) si in special lucrari din bete de chibrit

Postat 23 February 2014 - 05:46 PM

foarte tare... spor la lucru in continuare.

#182 Useril este offline   dj-bobo 

• Membru senior
  • Postari: 718
  • Inregistrat: 16-May 11
  • Interests:Navomodele ,
    A state of trance .

Postat 24 February 2014 - 10:26 PM

Buna seara la toata lumea , lucrul continua , dupa trasarea locului de amplasare a ferestrelor am pregatit terenul pentru decupare in zona circulara de la prova delimitand zona de taiere inferioara cu banda adeziva iar in partea superioara aceasta se va delimita de primul strat al tavanului rufului . Pentru zona curba de la prova si pupa am construit cateva piese de ramforsare care au un dublu rol ,pe langa acela de a intari zona si aceia de a folosi pe post de pervaze pentru ferestrele din acele zone . Dupa aceasta operatiune am continuat cu decupatul ferestrelor saloanelor clasa 1-a si a -2-a , finisari , reglaje si altele pe maine .
Cam atat pentru astazi toate cele bune si o seara frumoasa in continuare .

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: piese de ramforsare .JPG
  • Imagine atasata: pregatire pentru taiere.JPG
  • Imagine atasata: decuparea  ferestrelor prova .JPG
  • Imagine atasata: ferestre salon clasa 1.JPG
  • Imagine atasata: ferestre salon clasa 2-a  .JPG

Aceasta postare a fost editata de dj-bobo: 24 February 2014 - 10:27 PM

#183 Useril este offline   dj-bobo 

• Membru senior
    A state of trance .

Postat 27 February 2014 - 10:58 PM

Buna seara la toata lumea , epopea ferestre si usi continua , dupa doua zile de frecat komaduru si varul lui stirenul au iesit niste ferestre si pentru accesul in interior am practicat si cateva usi care in realitate pentru economie de spatiu erau culisante . Acum geamurile saloanelor care sunt compuse din doua parti nu stiu daca si aceste erau culisante sau pivotante , urmeaza ceva finisari dupa usacarea lipiciului .
Atat pentru astazi toate cele bune .

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: ferestre prova.JPG
  • Imagine atasata: ferestre pupa.JPG
  • Imagine atasata: ferestre pupa1.JPG
  • Imagine atasata: ferestre  si usa acces.JPG
  • Imagine atasata: ferste pupa gata.JPG
  • Imagine atasata: ferstre prova gata 2.JPG

Aceasta postare a fost editata de dj-bobo: 27 February 2014 - 11:00 PM

#184 Useril este offline   dj-bobo 

• Membru senior
    A state of trance .

Postat 28 February 2014 - 01:43 PM

Buna ziua la toata lumea , pentru ca lucrez cu materiale noi va prezint si partea nevazuta a unui model care inglobeaza multe ore de munca . Aici va prezint ramforsarile suprastructurii care datorita dimensiunior mai mari are tendinta de a sa trage si de a se rasuci . Cu aceste ramforsari am oprit tendintele rebele din fasa .
Toate cele bune si multa bafta .

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: interior 1.JPG
  • Imagine atasata: interior 2.JPG

#185 Useril este offline   dj-bobo 

• Membru senior
    A state of trance .

Postat 03 March 2014 - 03:21 PM

Buna ziua la toata lumea , pentru accesul pasagerilor pe puntea superiara nava este prevazuta cu o scara interoara care faciliteaza accesul pasagerilor pe puntea de promenada clasa 1-a fiind la interior nu o voi reproduce si mai sunt doua scari care fac legatura de pe coverta pe puntea de promenada clasa 2-a .Pentru a lucra aceste scari cat mai corect avand in vedere ca ochiul fura , manuta tremura am confectionat un divais pentru a imi usura aceasta munca , acesta se poate folosi la scarile incadrate in cazul meu sau a scarilor libere pe care le voi face pentru legatura de puntea superioara pe puntea de comanda , la confectionarea acestui divais am fost ajutat de un copiator de unghiuri . Ce a iesit din treaba asta mai jos in poze .
Toate cele bune si multa bafta .

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: sablon scara .JPG
  • Imagine atasata: copiator de unghiuri.JPG
  • Imagine atasata: asezare trepte pe sablon.JPG
  • Imagine atasata: trepte pe pozitie.JPG

Aceasta postare a fost editata de dj-bobo: 03 March 2014 - 03:48 PM

#186 Useril este offline   costello 

• Membru deplin
  • Postari: 37
  • Inregistrat: 15-November 13

Postat 03 March 2014 - 04:28 PM

Urmaresc cu interes lucrarea d-vs si datorita faptului ca prezentati aspecte nevazute ale muncii de modelist. Felicitari si mult spor!

#187 Useril este offline   dj-bobo 

• Membru senior
    A state of trance .

Postat 05 March 2014 - 11:07 PM

Multumesc de aprecieri @Costello , incerc sa prezint constructia acestui model in asa fel incat modelismul sa para mai accesibil ca abordare de catre oricine , pentru ca complexitatea sperie pe toata lumea .
Si sa revin la ale mele , zilele acestea am lucrat la ceia ce la nava se numesc casa zbaturiolor sunt asezate fix la cuplul maestru, dupa finalizarea acestora voi construi rufurile ce adapostesc cabinele capitanului , sefului mecanic bucataria navei , grupuri sanitate , careu echipaj si parca si o cambuza . Materialul folosit este stirenul in totalitate . Asa arata in momentul de fata sun de montat mai multe piese la lnterior si la exterior voi mai face rame cu sita in ferestrele casei zbaturior .
Atat pentru astazi toate cele bune si o seara frumoasa .

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: int. casa zbat ..JPG
  • Imagine atasata: int. casa zbat ..JPG
  • Imagine atasata: centru casa zbat .JPG
  • Imagine atasata: perete int . tb..JPG
  • Imagine atasata: ext.tb.JPG
  • Imagine atasata: int. tb..JPG

#188 Useril este offline   TheBigOne 

• Membru deplin
  • Postari: 36
  • Inregistrat: 08-November 13
  • Interests:Navomodelism

Postat 06 March 2014 - 01:18 PM

unde se gaseste material cu care lucrezi

#189 Useril este offline   dj-bobo 

• Membru senior
    A state of trance .

Postat 06 March 2014 - 09:46 PM

Vezi postareaTheBigOne, la 06 March 2014 - 01:18 PM, a spus:

unde se gaseste material cu care lucrezi

Salutare komatex , komadur , komacel gasesti la http://www.geplast.r...xpandat-komatex , placi de stiren profile si altele aici http://www.hobbyzone...?CategoryID=104 .
Astazi am finalizat constructia caselor zbaturilor , mai urmeaza ceva finisari si reglaje dupa uscarea adezivului . Lucrul cu stirenul si finisarea lui este mai greoie deoarece adezivul aplicat topeste ambele suprafete ale materialului si la uscare devin corp comun , uscarea completa dureaza cam 24 de ore dupa care se poate finisa eficient .
Dupa cum veti observa in imagini au aparut piese noi pe acolo .
Cam atat pentru astazi , toate cele bune si multa bafta .

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: interior cu usi.JPG
  • Imagine atasata: casa zbat tb. la montaj.JPG
  • Imagine atasata: casa zbat bb. aproape gata .JPG

Aceasta postare a fost editata de dj-bobo: 06 March 2014 - 09:51 PM

#190 Useril este offline   TheBigOne 

• Membru deplin
  • Postari: 36
  • Inregistrat: 08-November 13
  • Interests:Navomodelism

Postat 07 March 2014 - 11:16 PM

Multumesc frumos pt informatii cred ca,komatexul este ff subtire 1,5-2 mm cred .Oricum este o treaba frumoasa .Spor

#191 Useril este offline   dj-bobo 

• Membru senior
    A state of trance .

Postat 10 March 2014 - 10:16 PM

Buna seara la toata lumea , dupa cum va spuneam urma constructia rufurilor laterale ce se gasesc de o parte si celalta casei zbatarulilor .Constructie mai dificila pentru ca am ales sa fac suprastructura din patru module pentru a o finisa mai bine si din considerente tehnice . Fiind patru rufuri fiecare cu propria dimensiune si destinatie a trebuit sa le confectionez pe rand si in final sa faca corp comun cu casele zbaturilo . La aceste constructii am folosit komacelul de 1mm pentru pereti si komatexul de 4mm pentru acoperisuri si elemente de ramforsare . Pentru a da o forma rotunda peretilor am efectuat crestaturi pe interior pentru a detensiona materialul , o sa spuneti ca acest material este termaformabil dar nedispund de un pistol cu aer cald am ales acesta metoda clasica . Urmeaza finisari , chituiri si pregatirea pentru executat ferestre ,copertine si alte alea .
Atat pentru astazi , toate cele bune si o seara frumoasa de primavara .

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: pregatire perete interior.JPG
  • Imagine atasata: pregatirea pentru lipire.JPG
  • Imagine atasata: ruf prova Bb.JPG
  • Imagine atasata: rufuri pe pozitie.JPG
  • Imagine atasata: vedere prova Bb.JPG

Aceasta postare a fost editata de dj-bobo: 10 March 2014 - 10:23 PM

#192 Useril este offline   dj-bobo 

• Membru senior
    A state of trance .

Postat 13 March 2014 - 08:28 PM

Avem si cateva ferestre ,,,,,...
Taote cele bune si multa , multa bafta .

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: avem si ferestre .JPG

#193 Useril este offline   axxel_d 

• Membru senior
  • Postari: 179
  • Inregistrat: 31-May 11
  • Interests:galioane vechi

Postat 15 March 2014 - 11:41 AM

salutare la toata lumea . nu prea am mai intrat pe forum de foarte mult timp deoarece am schimbat job-ul si pur si simplu nu mai este timp de modeling, ceea ce imi vine foarte greu cand vad atatea proiecte noi incepute . Acum vine si partea buna a acestei schimbari. noul loc de munca o firma de publicitate ce lucreaza f mult pe baza de KOMATEX si va dati seama cat komatex {streifuri} se arunca la diferite dimensiuni si de diferite grosimi incepind cu cel de 1mm pana la 8 sau 10mm. Asa ca cei care vreti va pot face rost las un nr de tel pt cei care vor 0726995606. Precizez ca nu vreau bani sau altceva pe el . DJ BOBO foarte frumoasa a iesit lucrarea ta pana acum. tine-o tot asa

#194 Useril este offline   dj-bobo 

• Membru senior
    A state of trance .

Postat 24 April 2014 - 08:16 PM

Vezi postareaaxxel_d, la 15 March 2014 - 11:41 AM, a spus:

salutare la toata lumea . nu prea am mai intrat pe forum de foarte mult timp deoarece am schimbat job-ul si pur si simplu nu mai este timp de modeling, ceea ce imi vine foarte greu cand vad atatea proiecte noi incepute . Acum vine si partea buna a acestei schimbari. noul loc de munca o firma de publicitate ce lucreaza f mult pe baza de KOMATEX si va dati seama cat komatex {streifuri} se arunca la diferite dimensiuni si de diferite grosimi incepind cu cel de 1mm pana la 8 sau 10mm. Asa ca cei care vreti va pot face rost las un nr de tel pt cei care vor 0726995606. Precizez ca nu vreau bani sau altceva pe el . DJ BOBO foarte frumoasa a iesit lucrarea ta pana acum. tine-o tot asa

Salutare , o parte din komatexul cu care lucrez il am de la un prieten care are o firma ce lucreaza articole publicitare , intre timp s-a reprofilat pe mobilier pentru biserici . As avea o rugaminte de a deschide un topic cu acest anunt al tau undeva pe la forumul de materiale pentru a fi mai vizibil dacat aici unde dupa schimbarea pagiii va ramane ascuns celor ce vor avea nevoie de aceste materiale .
Si acum sa trec la ale mele , dupa perioada obisnuita de castigarea existentei m-am apucat de lucru incet si foarte greu am intrat in ritm si am definitivat rufurile ce adapostesc casele zbaturilor cabinele capitanului si mecanicului sef , bucataria si careul echipaj , toaletele pasagerilor si cateva anexe . Dupa acesta v-a urma inca cateva retusuri si o mana de primer , pentru o ultima verificare .
Cam atat pentru astazi , toate cele bune si o seara frumoasa .

PS. Multe scuze uitasem ce este mai important pozele .

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: prova bb.JPG
  • Imagine atasata: prova Tb.JPG
  • Imagine atasata: pupa Bb.JPG
  • Imagine atasata: pupa Tb.JPG
  • Imagine atasata: usa cambuza.JPG

Aceasta postare a fost editata de dj-bobo: 24 April 2014 - 08:19 PM

#195 Useril este offline   dj-bobo 

• Membru senior
    A state of trance .

Postat 25 April 2014 - 06:57 PM

Salutare la toata lumea , pentru ca lucrul la corp se apropie de final si o ultima lucrare inainte de vopsitorie ar fi gaurirea corpului pentru fixarea pontililor , pentru ca am ales sa asez acest model pe pontilil .Cavaletul pe care il am in prezent este doar pentru lucru . Deci modelul se va aseza pe pontili din lemn lacuit pe o baza de lemn placata cu oglinda , cu aceasta ocazie tin sa multumesc colegului nostru Dan pentru ajutorul de a gasi pe cineva care poate prelucra profesional sticla . Dupa o migaloasa operatiune de gaurire a corpului unde nu aveam dreptul sa gresesc a urmat montajul modelului cu sigilarea piulitelor din cala cu epoxi pentru un montaj cu modelul inchis , pana aici toate au mers perfect pana la strangerea pontililor cand s-a intamplat beleaua de a crapat oglinda . Acum vorba aceia " pierzi castigi modelist te numesti " sau nu . Voi analiza incontinuare posibilitati de expunere si cheltueli .
Cam atat pentru astazi , toate cele bune .

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: sigilare suruburi pontili 1.JPG
  • Imagine atasata: cocotatul.JPG
  • Imagine atasata: Tudorul pe pontili.JPG
  • Imagine atasata: Beleaua.JPG

Aceasta postare a fost editata de dj-bobo: 25 April 2014 - 06:58 PM

#196 Useril este offline   dj-bobo 

• Membru senior
    A state of trance .

Postat 29 April 2014 - 09:54 PM

Salutare la toata lumea , pentru ca am mai bifat o etapa in constructie merg mai departe si am sa va arat cam ce voi construi in viitorul apropiat . Si voi continua cu constructia rufului de pe puntea de promenada clasa 1 care contine doua birouri si scara de acces de la salonul clasa 1 spre puntea de promenada .
Toate cele bune si vizionare placuta .

PS. Pentru ca am inca sub incarcare acumulatorul aparatului foto poze cu ce am lucrat putin mai tarziu .

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: puntea promenada cl I -a.JPG
  • Imagine atasata: puntea de comanda .jpg
  • Imagine atasata: ruf puntea promenada clasa a-I-a.jpg

Aceasta postare a fost editata de dj-bobo: 29 April 2014 - 09:58 PM

#197 Useril este offline   dj-bobo 

• Membru senior
    A state of trance .

Postat 29 April 2014 - 10:06 PM

Salutare din nou , cum am promis cu bateria reancarcata pun si pozele promise cu ruful central si luminatorul de pe puntea de promenada . Urmeaza desenatul ferestrelor si executia acestora . Pe ruful central nu sunt decat doua ferestre date una pe fiecare bord la biroul secundului si doua usi de acces dinspre puntea cosurilor , in fata la esirea pe puntea promenada clasa- I-a pe constructia aceia mica sunt doua usi vitrate si cate trei ferestre de mari dimensiuni deoparte si de cealalta .
Cam atat pentru astazi , toate cele bune si o seara frumoasa in continuare :rolleyes:

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 1.JPG
  • Imagine atasata: 2.JPG
  • Imagine atasata: 3.JPG
  • Imagine atasata: 4.JPG

#198 Useril este offline   DorinC 

• Membru senior
  • Postari: 152
  • Inregistrat: 04-October 12
  • Interests:Modelism, pictura, sculptura.

Postat 30 April 2014 - 10:09 AM

Salut ,

O lucrare de exceptie ar merita un postament de exceptie, dar poate e doar provizoriu. Foarte frumos si elegant , felicitari si spor !

#199 Useril este offline   dj-bobo 

• Membru senior
    A state of trance .

Postat 30 April 2014 - 10:16 PM

Vezi postareaDorinC, la 30 April 2014 - 10:09 AM, a spus:

Salut ,

O lucrare de exceptie ar merita un postament de exceptie, dar poate e doar provizoriu. Foarte frumos si elegant , felicitari si spor !

Multumesc de aprecieri , desigur dupa incidentul cu postamentul acesta v-a ramane in studiu ceva idei sunt ,dintre toate as opta pentru varianta clasica tip amiralitate .
Si sa trec la fapte , constructia rufului central merge mai departe si am dat gata iesirea din ruf pe puntea de promenada si cum un coleg numara cuiele bagate in model pentru o mica contabilizare am numarat si eu piesele lucrate la aceasta mica constructie si sunt cinzesicinci . Promit la urmatorul model sa fac o evidenta cap coada a pieselor unui model . Ruful central inca nu este gata , trebuiesc finalizate usile dinspre cosuri mai sunt niste laterale de montat si multe altele .
Cam atat pentru astazi o seara frumoasa in continuare .

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: ruf central.JPG
  • Imagine atasata: luminator gata ..JPG
  • Imagine atasata: vedere dinspre puntea cosurilor.JPG

#200 Useril este offline   dj-bobo 

• Membru senior
    A state of trance .

Postat 04 May 2014 - 11:01 PM

Buna seara la toata lumea , lucrul continua cu puntea de comanda . Puntea de comanda se sprijina pe ruful central si tine dintrun bord in celalalt cu punti suspendate pentru o buna vizibilitate asupra lugimii bordurilor . Partile suspendate a acestei punti se sprijina pe pontili si acestia sunt asezati pe rufurile laterale . Pe puntea de comanda se gasesc telegrafele , portavoce ,luminile de pozitii si proectorele . Sub fanaliera luminii de pozitie mai este o deschizatura care nu imi pot da seama de la ce ar putea fi , daca ar fi pentru proectoare sunt prea mici , pentru lumini de pozitie sunt prea mari , poate o ideie pe undeva ar fi de folos .
Cam atat pentru astazi , toate cele bune .

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: puntea de comanda .JPG
  • Imagine atasata: puntea de comanda 1.JPG
  • Imagine atasata: puntea de comanda 2.JPG
  • Imagine atasata: puntea de comanda 3.JPG

Aceasta postare a fost editata de dj-bobo: 04 May 2014 - 11:03 PM

Arata acest topic

• 17 Pagini +
  • « Prima
  • 8
  • 9
  • 10