Forum Machete,Modelism,Hobby: Nava de pasageri Tudor Vladimirescu - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 17 Pagini +
  • « Prima
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Nava de pasageri Tudor Vladimirescu

#241 Useril este offline   dj-bobo 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 718
  • Inregistrat: 16-May 11
  • Interests:Navomodele ,
    A state of trance .

Postat 14 October 2014 - 03:52 PM

Salutare la toata lumea , pentru ca sa fie instalatia de legare gata in compunerea acesteia mai gasim stope pentru parame si sunt dispuse la nava la mislocul navei spre prova in apropierea usilor de acces la intrarile principale . Sunt folosite la manevrele de acostare a navei la ponton , manevra mai dificila fiind o nava cu zbaturi se arunca parama la ponton se trece prin stopa si se infasoara cateva spire pe tamburul vinciului de ancora ,dupa recuperarea paramei cu vinciul se actioneaza stopa dupa care capatul de pe tamburul vinciului se dau volte pe babale . Curiosa este asemanarea manerului stopei cu un macaz , dar aceasta nu este intamplatore greutatea de pe maner sub actiunea gravitatie actioneaza stopa in lipsa interventiei umane . Materiale folosite sunt nelipsitul stiren , sarma de cupru si cateva suruburi si piulite M1 .
Toate cele bune si multa bafta .

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: macazul .JPG
  • Imagine atasata: stopa 1.JPG
  • Imagine atasata: stopa 2.JPG

#242 Useril este offline   dj-bobo 

• Membru senior
    A state of trance .

Postat 24 November 2014 - 07:16 PM

Salutare la toata lumea , dupa o perioda mai lunga cu schimbari la serviciu revin la lucru . Pentru inceput voi incepe o piesa de o complexitate mai mare si volum de munca ridicat si tot odata cam cea mai veche si dupa spusele unora ultima piesa originala a acestei nava si anume vinciul de ancora . In continuare am sa va prezint cateva poze de la nava al acestui vinci si cam ce trebuie sa execut eu . Las imaginile sa vorbeasca .

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: vinci tudor 1.JPG
  • Imagine atasata: vinci tudor 2.JPG
  • Imagine atasata: vinci tudor 3.JPG

#243 Useril este offline   dj-bobo 

• Membru senior
    A state of trance .

Postat 24 November 2014 - 07:26 PM

Acum dupa vizionarea imaginilor cu originalul am sa va arat cum a decurs lucrarea mea . Inca nu este gata lucrarea este pe jumatate terminata , urmeaza lucrul la partea de actionare confectionarea motorelor cu aburi distribuitor de aburi si conducte ce mai se gasesc pe acolo . Materiale folosite sun styrenul cateva suruburi de M1 sarma de cupru de 0,5 1,12 , 1,54 adeziv ciano si contacta .
Atat pentru astazi toate cele bune .

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: piese vinci.JPG
  • Imagine atasata: vinci 1.JPG
  • Imagine atasata: vinci 3.JPG
  • Imagine atasata: vinci 2.JPG

Aceasta postare a fost editata de dj-bobo: 24 November 2014 - 07:36 PM

#244 Useril este offline   dj-bobo 

• Membru senior
    A state of trance .

Postat 25 November 2014 - 10:10 PM

Buna seara la toata lumea , pentru astazi ceva lucru pe la partea de abur si anume motoarele fiind doua cu sertarele aferente suportul clopotului si in lucru axul de cuplare a motorelor la vinci . Ceva imagini macro cu vinciul in acest stadiu de lucru , mai sunt de executat tevile de alimentare cu abur a grupului motor si teva de retur a aburului apoi ansablu biela manivela a motorelor . Imi cer scuze cu aceasta ocazie pentru ca nu am explicat pozele cu vinciul real puse mai sus cu partile componente ale acestuia :sorry:, daca aveti intrebari voi raspunde cu placere .
Atat pentru astazi , sper maine sa termin acesta parte a proiectului meu , toate cele bune si o seara frumoasa in continuare .

PS. find imagini macro veti observa mai multe .

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: vinci ancora 2.01.JPG
  • Imagine atasata: vinci ancora 2.02.JPG
  • Imagine atasata: vinci ancora 2.03.JPG

Aceasta postare a fost editata de dj-bobo: 25 November 2014 - 10:12 PM

#245 Useril este offline   TheBigOne 

• Membru deplin
  • Postari: 36
  • Inregistrat: 08-November 13
  • Interests:Navomodelism

Postat 26 November 2014 - 09:53 AM

Vezi postareadj-bobo, la 25 November 2014 - 10:10 PM, a spus:

Buna seara la toata lumea , pentru astazi ceva lucru pe la partea de abur si anume motoarele fiind doua cu sertarele aferente suportul clopotului si in lucru axul de cuplare a motorelor la vinci . Ceva imagini macro cu vinciul in acest stadiu de lucru , mai sunt de executat tevile de alimentare cu abur a grupului motor si teva de retur a aburului apoi ansablu biela manivela a motorelor . Imi cer scuze cu aceasta ocazie pentru ca nu am explicat pozele cu vinciul real puse mai sus cu partile componente ale acestuia :sorry:, daca aveti intrebari voi raspunde cu placere .
Atat pentru astazi , sper maine sa termin acesta parte a proiectului meu , toate cele bune si o seara frumoasa in continuare .

PS. find imagini macro veti observa mai multe .

Esti mult prea MESERIAS ca sa mai pot zice si altceva ,JOS PALARIA

#246 Useril este offline   dj-bobo 

• Membru senior
    A state of trance .

Postat 27 November 2014 - 11:34 PM

Salutare la toata lumea , dupa multe ore de lucru a terminat vinciul meu , in compunerea lui mai trebuie executate doua manitze (pe romaneste manivele) care folosesc la actionarea vincilui manual ,locul lor este pe partea interioara a parapetului in apropierea vinciului si doua manele (nu este vorba de ceva cantat ) , sunt niste manere care se introduc in locasurile de pe axul vinciului langa tamburul de frana si ajuta la ridicarea manuala a ancorei .
Atat pentru astazi toate cele bune si o seara frumoasa in continuare .

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: vinci gata 1.JPG
  • Imagine atasata: vinvi gata 2.JPG

#247 Useril este offline   dj-bobo 

• Membru senior
    A state of trance .

Postat 30 November 2014 - 02:07 PM

Salutare la toata lumea , pentru ca am depasit momentul culminant al lucrarii am facut o evaluare de moment , si totoadata o lista cu ce elementele ce mai sunt de executat . Lista aparuta cu acesta ocazie are patruzecisicinci de puncte si cred ca nu le-am descoperit pe toate , unele lucrari sunt minore altele de mai mare anvengura . Pentru astazi va prezint trei puncte bifate din lista ; 1-bastonul prova , 31- baston pavilion pupa , 37- ghidaje lanturi instalatia de guvernare . Acum cateva cuvinte despre respectivele , bastoanele prova si pupa ceva simplu aproape identice ca scop doar cel de la prova pentru a fi asezat are baza in forma de furca si la varful lui este prevazut cu lumina de ancora .
Ghidajele lanturilor , sunt niste uluce prin care se misca lanturile ce actioneaza echea carmei , sunt actionate de un servomotor cu aburi iar in caz de avarie de timona de avarie aflata in partea din tribord a primului cos . Lanturile sun ghidate de cateva role care se afla in zona pupa si sunt prinse incrucisat pe eche .
Atat pentru astazi a zi frumoasa in continuare va doresc .

PS . Printre lucrarile nementionate au mai fost , tratarea puntilor de lemn cu ulei de in si apoi mascarea lor , executia sablonului pentru panoul de lemn de deasupra echei si punctele acestuia de sprijin .

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: ghidaje lanturi guvernare .JPG
  • Imagine atasata: baston prova .JPG
  • Imagine atasata: bastonele prova si pupa.JPG

Aceasta postare a fost editata de dj-bobo: 30 November 2014 - 02:19 PM

#248 Useril este offline   dj-bobo 

• Membru senior
    A state of trance .

Postat 02 December 2014 - 01:30 PM

Salutare la toata lumea , pentru astazi inca doua puncte lichidate din lista si anume ; 15- fluier cos prova si 24 -ancore , doua bucati . Si acum cateva vorbe despre fiecare , fluierul de pe cos ceva simplu de realizat , ancorele pentru ca nava are doar o ancora la prova cea sea doua este o ancora de rezerva si se gaseste la nava asezata pe panoul de deasaupra echei . Ancorele sunt confectionate din stiren si pentru ca dimensinea de 4mm de la care am plecat nu exista am lipit mai multe straturi de cate un milimetru dupa care a urmat confectionarea propriuzisa , urmarea in cele cateva imagini .
Atat pentru astazi , toate cele bune .

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: fluier cos .JPG
  • Imagine atasata: ancore 1.JPG
  • Imagine atasata: ancore 2.JPG

#249 Useril este offline   dj-bobo 

• Membru senior
    A state of trance .

Postat 05 December 2014 - 03:23 PM

Salutare la toata lumea , lucrul continua si am mai bifat patru puncte din lista mea dupa cum urmeaza ; 4- aerisiri ventilatie casa zbaturilor 16 buc , 5- aerisiri ventilatie puntea solar 2buc , 8-cos evauare fum bucatarie 1buc , 9-aerisire ventilatie bucatarie 1 buc . Daca la trombele de ventilatie aerul din exterior intra in nava aceste ventilatii sensul este invers . Aceste aerisiri functioneaza pe principiul trecerii aerului prin partea mai larga si pe moment ce inainteaza diametru sectiunii se micsoreaza si viteza aerului creste iar in sectiunea cea mai mica se intersecteaza cu tubulatura de aspiratie unde se creaza o depresiune ce face ca aerul sa fie aspirat . La evacuare diametrul trombei creste din nou ,lucru ce faciliteaza curgerea aerului prin tromba . Gurila de ventilatii de puntea solar sun de aceiasi dimensiune ca cele de pe lateralele casei zbaturilor , gura de ventilatie de la bucatarie este de dimensiune mai mare si mai inalta pentru a asigura un tiraj mai bun la acesta incapere . Pentru ca pe vremurile trecute focul de la soba de gatit era intretinut cu acelasi combustibil ca cel de la cazane cosul de fum a acestuia este mai inalt pentru a asigura un tiraj natural si a nu deranja pasagerii de punte . La aceste repere am folosit tabla de alama de 0,05 mm sarma de cupru de 0,5 teva de alama de 4mm si teava de la rezervele Parker si un profil rotund de styren . Urmeaza aplicarea unui strat de primer .

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: guri de ventilatii .JPG
  • Imagine atasata: ventilatie si cos fum bucatarie.JPG

Aceasta postare a fost editata de dj-bobo: 05 December 2014 - 03:24 PM

#250 Useril este offline   AdiP 

• Membru senior
  • Postari: 2390
  • Inregistrat: 29-February 08
  • Interests:Anything that fly, crawl or float in WW 2

Postat 05 December 2014 - 04:13 PM

Vinciul de ancora arata superb, felicitarile mele pentru munca laborioasa.

Intrebare : din ce material au fost confectionate pinioanele vinciului ? Stiren parca nu e, mai degraba aduce a rasina.
Merci pentru raspuns si spor in continuare.

Imagine postata

#251 Useril este offline   dj-bobo 

• Membru senior
    A state of trance .

Postat 05 December 2014 - 08:22 PM

Vezi postareaAdiP, la 05 December 2014 - 04:13 PM, a spus:

Vinciul de ancora arata superb, felicitarile mele pentru munca laborioasa.

Intrebare : din ce material au fost confectionate pinioanele vinciului ? Stiren parca nu e, mai degraba aduce a rasina.
Merci pentru raspuns si spor in continuare.

Imagine postata

Salutare , pinionele sunt adunate de prin cutia cu " maimute " si sunt donate de un vechi copiator , la cel mare am renuntat la interior pe care l-am reconstruit ca sa arate ca cel de la nava .Pentru interiorul lui am folosit obisnuitul stiren . La pinionele mici am reconditionat doar centru lor pentru a se potrivi pe axe cu profil tubular de stiren .
Toate cele bune si multa ,multa bafta .

#252 Useril este offline   dj-bobo 

• Membru senior
    A state of trance .

Postat 07 December 2014 - 08:39 PM

Salutare la toata lumea , lucrul continua si mai bifez un punct din lista ; 40 - proectore de navigatie de pe puntea de comanda doua bucati . Materiale folosite sunt tabla de alama de 0,05 mm si 0,2 mm , sarma de cupru de 0,3 si 1mm teava de alama de 1 mm cu interior de 0,6mm putin stiren pe la postament si soclul becului , pasta de lipit la 190 grade. Proectoarele sunt mobile in doua axe si sunt prevazute cu geam transparent (eu am folosit polietilena de la cutiile de cadouri) , partea concava a fundului am realizato batand tabla cu partea sferica a cioacanului pe o bucata de cauciuc si finisarea pe o bila mare de rulment .
Cam atat pentru astazi , toate cele bune si multa bafta .

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: proectoare 1.JPG
  • Imagine atasata: proectoare.JPG
  • Imagine atasata: proectoare 3.JPG

Aceasta postare a fost editata de dj-bobo: 07 December 2014 - 08:42 PM

#253 Useril este offline   dj-bobo 

• Membru senior
    A state of trance .

Postat 08 December 2014 - 07:23 PM

Buna seara la toata lumea , lucrul continua si bifez punctul 2-turnicheti doua bucati , sunt piese care fac parte din instalatia de legare si au rolul de a dirija parmele si tot odata de a le proteja .Sunt prevazuti cu role mobile ce fac ca paramele sa nu frece si astfel sa se distruga . Sunt aszati deobicei in zona prova dar se mai intalnesc si la pupa ,in cazul modelului meu redirectioneaza paramele cand se foloseste manevra paramelor cu vinciul de ancora , au in compunere o rola in plan vertical si una in plan orizontal pe linia copastiei .Materialele folosite sunt , tabla de alama de 0,5 mm sarma de cupru de 1mm , profil tubular de stiren de 2mm pentru rola de ghidare orizontala , textolit pentru confectionarea rolei verticale .
Atat pentru astazi toate cele bune si o seara frumoasa in continuare .

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: turnicheti.JPG
  • Imagine atasata: turnicheti gata .JPG
  • Imagine atasata: turnicheti pe pozitie.JPG

#254 Useril este offline   dj-bobo 

• Membru senior
    A state of trance .

Postat 10 December 2014 - 10:29 PM

Buna seara la toata lumea , lucrul continua si mai finalizez un punct din lista mea , 10- gruie barci de serviciu . Pentru ca este o nava fluviala si acestea au barcile de serviciu de mici dimensiuni se folosesc gruie rotative , se gasesc asezate pe acoperisul dinspre pupa a caselor zbaturilor sunt cu actionare manuala atat pentru ridicarea barcilor cat si in rotatia lor . Ca materiale am folosit stiren de 0,25 mm si de 0,5 mm profile tubulare de stiren de 5mm si de 3mm , sarma de cupru de 1,75mm si de 0,3mm si ce a rezult din acestea puteti vedea mai jos .
Atat pentru astazi , toate cele bune si o seara frumoasa .

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: piese gruie barci.JPG
  • Imagine atasata: gruie barci gata.JPG
  • Imagine atasata: grui babord pe pozitie.JPG

Aceasta postare a fost editata de dj-bobo: 10 December 2014 - 10:36 PM

#255 Useril este offline   dj-bobo 

• Membru senior
    A state of trance .

Postat 14 December 2014 - 09:44 PM

Buna seara la toata lumea , lucrul continua si mai bifez doua pozitii din lista mea ; 6- trepte acces punte solar 4bucati si 11 -scari acces puntea de comanda 2 bucati . Treptele de la puntea solar sun relizate dupa modelul gratarelor folosite in vechime si pentru acestea a trebuit sa construiesc un dispozitiv special pentru taiere , la taierea gratarelo am folosit o panza de 50mm diametru cu dinti mici si grosimea de 0,5 mm . latimea canalului taiat a iesit de 0,54mm. Scarile de acces pe puntea de comanda sunt executate integral din stiren si in momentul de fata mai necesita o oarecare finisare .
Atat pentru astazi toate cele bune .

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: gratare 1.JPG
  • Imagine atasata: scari 1.JPG
  • Imagine atasata: scari 2.JPG

#256 Useril este offline   dj-bobo 

• Membru senior
    A state of trance .

Postat 20 January 2015 - 10:34 PM

Salutare la toata lumea , lucrul continua cu elemente de balustrazi si anume balustri circa 65 de bucati . Pentru ca in cazul meu am o balustrada mai deosebita si este formata din balustri cu o singur ochi in partea de sus si apoi intre balustri se aseaza o rama cu plasa cu ochiuri ceva mai mari si in partea de jos se gaseste o paralela ce rigidizeaza toata structura . Lucrul l-am inceput cu confectionarea balustrilor , pentru ca dotarea tehnica nu este destul de completa am cumparat balustri cu trei ochiuri , dar in cazul meu nu s-a potrivit in nici un fel dimensiunile gasite cu cerintele mele si asa a trebuit sa modific pe cei cumparat pe care iam taiat in trei bucati si capetele cu ochi le-am lipit cap in cap cu sarma de alama la aceeasi dimensiune . Pentru alinirea capului cu ochi si a sarmei am folosit un rest de material de la confectionarea gratarelor . Finisarea lipiturilor de pe balustri am facut-o prinzandui in Dremel a urmat atasarea unui inel in partea de jos pentru baza . Dimensiuni balustri , grosime 0,8 mm , ochi de 0,6 inelul din partea de jos din sarma de cupru de 0,3 lipita cu letcomul si finisata in Dremel , va urma .
Atat pentru astazi , o seara buna in continuare .

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: balustri.JPG
  • Imagine atasata: dispozitiv lipire balustri.JPG

#257 Useril este offline   dj-bobo 

• Membru senior
    A state of trance .

Postat 21 January 2015 - 09:00 PM

Buna seara la toata lumea , pentru ca construiesc primele elemente de balustrada si voi gauri puntea si tendinta de a gauri nu este intodeauna perfecta am perfectionat Dremelul meu pentru a face acesta opertiune mai precisa . Pe dispozitivul de gaurire la 90 de garade am atasat un indicator cu bula lipit cu epoxi , asta inainte de a centra totul pe o scandura . Indicatorul cu bula lam luat de aicihttp://www.sierra.ro...aer-p6401p.html ,acest dispozitiv nu este o inventie de a mea eu doar o aplic , am vazuto pe un forum strain .

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 1.JPG
  • Imagine atasata: 2.JPG

#258 Useril este offline   dj-bobo 

• Membru senior
    A state of trance .

Postat 23 January 2015 - 10:45 PM

Buna seara la toata lumea , azi am intrat in al treilea an al constructie modelului meu si cu aceasta ocazie fac un scurt bilant ; in acest moment sunt in stadiul de 92, 23% cu evolutia lucrarii si mai am cativa pasi importanti de facut si apoi voi intra in linie dreapta , dar gata cu vorba si sa trecem la lucru . O noua lucrare din proect a luat startul si cum spuneam unul din pasii impotanti , find o nava de pasageri pe puntile descoperite sunt atat la prova cat si la pupa sunt multime de banci, asta traduse la scara mea ar veni cam 1,5 m de bancute cu tot ce inseamna aceste la fel ca originalele . Pentru inceput proectarea si aplicarea sabloanelor pe material si trecerea la executie .
Atat pentru astazi , o seara frumoasa in continuare .

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: cadre banci.JPG

#259 Useril este offline   dj-bobo 

• Membru senior
    A state of trance .

Postat 25 January 2015 - 09:37 PM

Buna seara la toata lumea , lucrul continua cu taiera cadrelor pentru banci si finisarea lor si pentru ca pe partea unde vor fi lipite sipcile voi trebui sa motez o platbanda de tabla de alama de 0,05mm am confectionat un dispozitiv pentru a ma ajuta in aceasta operatiune . Va prezint dispozitivul in imaginile de mai jos .
Atat pentru astazi continuarea in curand , toate cele bune si o seara frumoasa in continuare .

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: dispozitiv de lipire.JPG
  • Imagine atasata: asezare in dispozitiv.JPG
  • Imagine atasata: piesa lipita.JPG
  • Imagine atasata: piesa gata.JPG

#260 Useril este offline   dj-bobo 

• Membru senior
    A state of trance .

Postat 26 January 2015 - 09:57 PM

Buna seara la toata lumea , epopeea bancutelor episodul doi , partea cea mai complicata a acestor banci este ca la extremitatile puntilor de promenada prova si pupa acesta banci sunt in forma de semicerc , pentru le aseza fara sa tremure manuta am construit un dispozitiv unde am asezat fiecare cadru de banca in aceeasi pozitie ca pe punte in locul de amplasare dupa care a urmat cositorirea lor . In acelasi mod voi face si bancile drepte , dupa finisare si aplicarea unui grund si vopsirea in alb voi aplica sipcile din lemn de cires , va urma .

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: banci in semicerc.JPG

Arata acest topic

• 17 Pagini +
  • « Prima
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Ultima »