Forum Machete,Modelism,Hobby: Nava de pasageri Tudor Vladimirescu - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 17 Pagini +
  • « Prima
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Nava de pasageri Tudor Vladimirescu

#221 Useril este offline   dj-bobo 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 718
  • Inregistrat: 16-May 11
  • Interests:Navomodele ,
    A state of trance .

Postat 27 August 2014 - 10:05 PM

Salutare la toata lumea , pentru ca sun la puntea centru aici sunt dispuse spiraiele de la sala masinii si cazanelor , pentru ca compartimentul masini are in compunere patru cazane cu aburi fiecare cu cate doua focuri plus masina principala cu aburi ce sunt o sursa imensa de caldura aceasta trebuie evacuata in exterior si se face pe aceste spiraie care sunt de de mari dimensiuni . Sunt dispuse in doua grupuri , unul deasupra masinii intre cele doua cosuri cu cate opt capace pe fiecare bord , si un grup mai mic cu cate doua capace pe fiecare bord deasupra cazanelor pupa . Pentru costructie am ales ca material stirenul de 0,5 si 0.25 mm si voi continua cu ceva tabla si sarma de cupru , in stadiul actual sun gata in proportie de 68,53 % mai trebuie pe acolo eva gratare , balamale suporti pentru pozitia deschis , geamuri ,etc . In momentul de fata la nava sunt acelesi spiraie din dotarea veche in prezent renuntanduse doar la gratarele ce acopereau geamurile spiraielor din considerente estetice.
Atat pentru astazi toate cele bune .

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: spiraie la nava .JPG
  • Imagine atasata: spiraie 1.JPG
  • Imagine atasata: spiraie gata  68,5 %.JPG

Aceasta postare a fost editata de dj-bobo: 27 August 2014 - 10:18 PM

#222 Useril este offline   dj-bobo 

• Membru senior
    A state of trance .

Postat 31 August 2014 - 12:49 PM

Salutare la toata lumea ,dupa mai multe ore de lucru am terminat spiraele modelului care arata cam asa .
Toate cele bune si multa bafta .

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: spirae 89% gata.JPG
  • Imagine atasata: spiraie 100 % gata .JPG

#223 Useril este offline   dj-bobo 

• Membru senior
    A state of trance .

Postat 31 August 2014 - 01:27 PM

Salutare din nou , pentru ca modelismul poate parea mai simplu dupa o abordare corecta am sa prezint un mic tutorial de confectionare a gratarelor din compunerea spiraelor modelului meu . In prima faza scot sablonul pieselor pe care le vreau la imprimanta si le voi lipi pe tabla sau alt material , decuparea am facuto la traforaj manual cu panze de metal 45 TPI , dupa finisarea la pila am trasat pe o bucata de plaseta de lemn randurile de sarma pentru a fi paralele si fiecare sarma am lipito la capete pentru a sta perfect intinsa si am continuat cu asezarea tuturor sarmelor ce vor fi inglobate in gratare . Dupa asezarea sarmelor am introdus sub sarme ramele confectionate , dupa o alinire a ramelor cu cianocrilat am lipit fiecare sarma in parte pe rama . Dupa perioada de uscare a cianocrilatului am decupat cu atentie gratarele rezultate care in continuare au mers la vopsitorie pentru un strat de grund .
Cam atat pentru astazi , o zi frumoasa in continuare .
Toate cele bune si multa , multa bafta .

PS. Pentru intrebari suplimentare referitoare la lucrarea de fata va rog sa folositi acest topic si nu mesageria privata .

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: asezarea sablonului pe tabla.JPG
  • Imagine atasata: taere pe interior.JPG
  • Imagine atasata: asezarea sarmelor pe planseta.JPG
  • Imagine atasata: asezarea ramelor .JPG
  • Imagine atasata: gratare gata.JPG

#224 Useril este offline   dj-bobo 

• Membru senior
    A state of trance .

Postat 01 September 2014 - 08:56 PM

Salutare la toata lumea , pentru ca sunt cu lucrarea la puntea centru aici am de confectionat tombele de aerisire care sunt in numar de patru , ca moduri de executie colindand netul am gasit cateva .Cea mai simpla ar fi fost sa le cumpar de la magazinele de modelism dar ce am vazut pe acolo nu se potriveste cu ce am eu . O inca metoda este in confectionarea unei matrite din cauciuc siliconic si turnarea in rasina a obiectului , o treia metoda la care am optat este cea descrisa de colegul Gabi in topicul lui la monitoare .
Lucrul l-am inceput cu confectionarea unui calapod care reprezinta tromba de aerisire dintr-un lemn de esenta tare (fag) dupa care am inceput sa infasor tabla de cupru de 0,1mm pe calapod practicand crestaturi , tabla am inceput sa o indoi din spate si am incheiato in fata . Dupa cateva bucati am deprins metoda si lucrul a devenit usor . A urmat cositorirea , adaugarea marginilor , multa finisare la pila confectionarea manerelor si tubului prelungitor si cam asa arata in final . Tot procedeul in imaginile de mai jos .
Cam atat pentru astazi , toate cele bune si multa bafta .

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: calapod de tromba .JPG
  • Imagine atasata: mulajul tablei pe calapod.JPG
  • Imagine atasata: incherere cu cositor .JPG
  • Imagine atasata: cap de tromba gata .JPG
  • Imagine atasata: trombe de aerisire gata .JPG

#225 Useril este offline   dj-bobo 

• Membru senior
    A state of trance .

Postat 02 September 2014 - 08:45 PM

Salutare la toata lumea , lucrul la puntea centru continua cu executia a doua tambuchiuri de mari dimensiuni care se afla fiecare in spatele fiecarui cos . Si pentru ca sun la acest capitol ii voi confectiona pe toti ca mai sunt trei bucati ; unul la magazia pupa , unul la magazia prova si ultimul de dimensiuni mai mici si oval la compartimentul putului lantului . Lucrul a fost usor , am folosit stirenul si sarma de cupru de 0,5mm .
Cam atat pentru astazi , o seara buna in continuare .

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: tambuchiuri .JPG
  • Imagine atasata: tambuchiuri gata .JPG

Aceasta postare a fost editata de dj-bobo: 02 September 2014 - 08:49 PM

#226 Useril este offline   dj-bobo 

• Membru senior
    A state of trance .

Postat 04 September 2014 - 02:29 PM

Salutare la toata lumea , lucrul merge mai departe cu executia capului de sarpe care chiar asa se numeste si are rolul de a ghida lantul calauza la navele cu ancore cu patru ghiare (ancorele cu patru ghiare lucreaza in mod curent cu doua lanturi , lantul principal gros care preia greutatea navei si lantul calauza care este prins de diamantul ancorei si are rolul de a smulge ancora la momentul virarii ) , pe langa acesta am mai lucrat ceva role de ghidaj al lanturilor de comanda al carmei si o rola de ghidaj al lantului calauza la vinciul de ancora.
Atat pentru astazi , toate cele bune .

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: capul de sarpe.jpg
  • Imagine atasata: cap de sarpe in lucru .JPG
  • Imagine atasata: role si cap de sarpe.JPG
  • Imagine atasata: cap de sarpe si role gata .JPG

Aceasta postare a fost editata de dj-bobo: 04 September 2014 - 02:29 PM

#227 Useril este offline   Repulse 

• Membru senior
  • Postari: 229
  • Inregistrat: 03-August 08

Postat 04 September 2014 - 09:38 PM

Foarte frumoasa nava .
Ma uit de fiecare data sa vad ce piese ati mai realizat si mereu e cate ceva deosebit.
Spor la treaba.

#228 Useril este offline   dj-bobo 

• Membru senior
    A state of trance .

Postat 08 September 2014 - 08:06 PM

Salutare la toata lumea , lucrul continua cu barcile de serviciu si nu de salvare cu multa lume ar crede asta , nava este prevazuta cu doua barci cu o capacitate de sase persoane max. deci nu pot fi numite barci de salvare . Pentru caz de sinistru nava avea in dotare patru lazi cu veste de salvare pentru toti pasagerii .La aceste barci am sa mai atasez cate o pereche de rame , furcheti , panouri de lemn pe fundul barcii , cate un colac de salvare si o cange , o barbeta etc .

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: barci de serviciu.JPG

Aceasta postare a fost editata de dj-bobo: 08 September 2014 - 08:08 PM

#229 Useril este offline   dj-bobo 

• Membru senior
    A state of trance .

Postat 08 September 2014 - 08:40 PM

Salutare din nou , acum am sa va explic cu a decurs constructia , in primul rand am scos din plan doua sabloane ale barcii unul din vedere laterala si al doilea din vedere de sus . Am transpus pe lemn cele doua sabloane si prin decupare si finisari a rezultat o barca bruta , fiind o barca fluviala cu fundul cu un mic "V" nu a fost destul de complica , de pe matrita rezultata am scos sabloane pentru fund si laterale , barca fiind compusa din patru foi de material . Mai departe pe matrita barcii in locul unde ar trebui sa fie chila am practicat un canal nu prea adanc unde am asezat o chila, dupa care am lipit cele doua piese ale fundului , un continuare am lipit de fund si etrava bordajele si dupa scoaterea de pe matrita am atasat si oglinda barcii si astfel a rezult o barca . In barca am trasat locul unde ar fi coastele dupa care a urmat si acestea fiecare din pateru piese, a urmat teuga , duneta si la urma mica punte care acopera toata suprafata bordajului , materialul folosit a fost numai styrenul de 0,25 si 0,5mm . La urma mult finisaj , ceva chit iar finisaj si un grund de control la final.
Mai urmeaza sa confectionez ramele furchetii si cand oi ajunge la lemnarie panourile de pe fundul barcii .
Cam atat pentru astazi sper sa nu v-a plictisesc prea mult cu vorbaria . Toate cele bune si o seara frumoasa in continuare .

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: matrita barca.JPG
  • Imagine atasata: sabloanele fundului si laterale .JPG
  • Imagine atasata: asezarea pe chila.JPG
  • Imagine atasata: coaste lipite in barca .JPG
  • Imagine atasata: montaj teuga si duneta la barca.JPG
  • Imagine atasata: barci gata.JPG

Aceasta postare a fost editata de dj-bobo: 08 September 2014 - 08:40 PM

#230 Useril este offline   dj-bobo 

• Membru senior
    A state of trance .

Postat 09 September 2014 - 07:49 PM

Buna seara la toata lumea , dupa executia barcilor urmarea fireasca este executia ramelor si furchetilor din dotare . Lucrul a decurs simplu cu prelucrarea in strungul de lemn a ramei brute si dupa aceia finisarea lor manual cu freza din dotare si la manuta cu glaspapier 600 . Lemnul din care sun prelucrate este de cires ce se prelucreaza mult mai bine decat teiul , ramele sunt cele cu contragreutate des intalnite la navele fluviale . Mai jos cateva imagini cu rezultatul final .
Toate cele bune si o seara minunata .

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: rama in strung.JPG
  • Imagine atasata: rame brute.JPG
  • Imagine atasata: rame si furcheti pe barci.JPG

Aceasta postare a fost editata de dj-bobo: 09 September 2014 - 07:51 PM

#231 Useril este offline   gobi71 

• Membru senior
  • Postari: 1267
  • Inregistrat: 05-June 09
  • Interests:navomodelismul

Postat 09 September 2014 - 10:07 PM

nu sunt de acord cu lungimea vaslelor . aceasta ar trebui sa fie 2,2...2,5 x latimea barcii .

#232 Useril este offline   dj-bobo 

• Membru senior
    A state of trance .

Postat 10 September 2014 - 06:45 AM

Vezi postareagobi71, la 09 September 2014 - 10:07 PM, a spus:

nu sunt de acord cu lungimea vaslelor . aceasta ar trebui sa fie 2,2...2,5 x latimea barcii .

Nu cunosc acesta regula de a calcula lungimea ramelor poti detalia putin . Ramele mele au o lungime socotita real de 2900 mm ceea cred ca este suficient , latimea barcii de 1850 mm si lungimea de 6000 mm .
Toate cele bune .

#233 Useril este offline   gobi71 

• Membru senior

Postat 10 September 2014 - 07:04 AM

nu mai stiu unde am dat de informatia asta , am gasit-o cand am facut barcuta cu pirati , intr-un manual...

#234 Useril este offline   victordegalati 

• Membru senior
  • Postari: 649
  • Inregistrat: 17-October 05

Postat 10 September 2014 - 07:49 PM

fantasy

real,fara a deranja pe nimeni,bravo dj bobo

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: g 1.JPG
  • Imagine atasata: g2.jpg

Aceasta postare a fost editata de victordegalati: 10 September 2014 - 07:50 PM

#235 Useril este offline   gobi71 

• Membru senior

Postat 10 September 2014 - 11:06 PM

http://www.woodenboa...per-length-oars
noapte buna...

#236 Useril este offline   dj-bobo 

• Membru senior
    A state of trance .

Postat 11 September 2014 - 08:09 AM

Multumesc pentru link , in cazul meu dupa aceasta modalitate de calcul ramele ar fi mai lungi cu 8mm , deci am loc de cateva modificari .
Toate cele bune si multa bafta .

#237 Useril este offline   dj-bobo 

• Membru senior
    A state of trance .

Postat 13 September 2014 - 05:21 PM

Buna ziua la toata lumea , lucrul continua cu executia tamburilor pentru paramele metalice . Pentru ca navele fluviale moderne folosesc pentru legare parame metalice si pentru usura lucrul cu ele se gaseau pe tamburi , in cazul meu sunt la nava noua bucati si respectiv ; la prova in apropirea babalelor cate unul pe fiecare bord , cate unul pe fiecare bord aproape de casa zbaturilor , dupa casa zbaturilor spre pupa si in apropierea babalelor de la pupa cate unul , si ultimul se afla pe casa zbaturilor tribord pupa acesta nu stiu ce rol avea acolo dar daca planul il arata il voi face si pe acesta .
Ca model pentru acesti tamburi m-am inspirat dupa un tambur de la o nava moderna care nu difera aproape deloc de cei folositi pe vremuri . Lucru a decurs simplu , materiale folosite sunt stirenul si sarma de cupru de 0,5 si 1mm .
Atat pentru astazi toate cele bune .

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: tamburi parama de manevra .JPG
  • Imagine atasata: -A-uri.JPG
  • Imagine atasata: Tamburi de parame metalice ..JPG

Aceasta postare a fost editata de dj-bobo: 13 September 2014 - 05:24 PM

#238 Useril este offline   dj-bobo 

• Membru senior
    A state of trance .

Postat 14 September 2014 - 07:01 PM

Buna seara la toata lumea , lucrul continua cu catargul prova . Acest catarg este unul rabatabil si se cobora la trecerea pe sub poduri la ape mari , pe el se gasesc felinare pentru lumina de drum si lumina de ancora care tine si loc de eclipsa si la capatul lui paratrasnetul navei . Fiind o nava de pasageri nu are nevoie de alte lumini la catarg , dar in caz de nevoie se pot ridica la verga felinare de lumini suplimentare in functie de situatia navei .
Cam atat pentru astazi , o seara frumoasa in continuare .

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: catarg prova ..JPG
  • Imagine atasata: catarg prova 2.JPG
  • Imagine atasata: catarg gata .JPG

Aceasta postare a fost editata de dj-bobo: 14 September 2014 - 07:02 PM

#239 Useril este offline   dj-bobo 

• Membru senior
    A state of trance .

Postat 12 October 2014 - 09:28 PM

Buna seara la toata lumea , lucrul continua cu instalatia de legare care este compusa din sase babale si doi tacheti pentru legare sunt folosite parame metalice .
Atat pentru astazi , o seara buna in continuare .

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: babale si tacheti.JPG
  • Imagine atasata: babale si tacheti gata.JPG

#240 Useril este offline   dj-bobo 

• Membru senior
    A state of trance .

Postat 13 October 2014 - 04:18 PM

Salutare , la sugestia unui coleg de forum vecin am modificat ramele barcilor de serviciu . Deobicei contrageutile ramei sunt rotunde , octogonale sau hexagonale ,eu le-am facut hexagonale si am aplicat si masonul de piele care la mine este facut din alt material .
Toate cele bune si o seara frumoasa in continuare .

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: rame 1.JPG
  • Imagine atasata: rame 2.JPG

Arata acest topic

• 17 Pagini +
  • « Prima
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Ultima »