Forum Machete,Modelism,Hobby: I.J.A. Isuzu 6x4 type 94 IJA /Nakajima Sakae Ha-75 21 - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

I.J.A. Isuzu 6x4 type 94 IJA /Nakajima Sakae Ha-75 21 Fine Molds/CMK 1/35

#21 Useril este offline   AdiP 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 2390
  • Inregistrat: 29-February 08
  • Interests:Anything that fly, crawl or float in WW 2

Postat 17 February 2013 - 10:22 PM

:-D
O sa raspund eu, Florin, nelamuririi tale.
Da, taratoarea va fi dotata cu un motor de avion - ca si "bagaj". ;-)
Titlul topicului ar fi dat de inteles asocierea intre cele doua subiecte, insa imaginile postate de mine te-au indus cu siguranta in eroare.
Mai sunt cateva aspecte de analizat cu Longin-ul in privinta "bagajului", probabil si de refacut/adaugat, dupa care va urma partea pe care eu de-abia astept sa o vad : vopsirea.

Aceasta postare a fost editata de AdiP: 17 February 2013 - 10:23 PM

#22 Useril este offline   florin44 

• Membru senior
  • Postari: 1542
  • Inregistrat: 27-April 10
  • Interests:Machete 1/48 de avioane, blindate şi alte vehicule militare.
    Machete 1/72 de avioane.

Postat 18 February 2013 - 12:40 AM

Aha, mulţumesc de lămurire, Adi, că eram în total ceaţă!
Deşi, dacă nu mă înşel, de-a lungul timpului, au existat şi maşini care au folosit motoare de avion, nu?

#23 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior
  • Postari: 7548
  • Inregistrat: 06-March 08

Postat 18 February 2013 - 10:12 AM

Da, Florin; "domnisoara" Isuzu va trasporta in bena, un motor de Mitsubishi Zero, defect, partial demontat,etc.adica un Nakajima Sakae Ha-75 21(tras la scara 1/35).
Problema este ca am cam pus "botul" la kitul CMK, fara sa observ(parte si din vina producatorului) ca in cutie NU VINE un motor intreg, ci doar o jumatate.Cand am primit coletul si l-am desfacut, am realizat "gresala" dar nu mai aveam ce sa fac. Partea "lipsa" trebuia folosita din kitul Tamyia (Zero la 1/32) kit pe care nu-l am; puteam sa-l comanda doar ca sa-i folosesc o jumatate de motor, dar costa peste 100 de euro.Unde mai pui ca, schitele de asamblare oferite de cehi, sunt absolut rasturnate(in oglinda)?!!.
Drept pentru care am apelat la guru AdiP pentru turnarea in rasina a celeilalte jumatati de motor (7 cilindrii cu blocul aferent), sarcina de care el s-a achitat magistral(vedeti in pozele pe care le-a postat ieri).Practic intre piesele CMK si cele turnate de el, nu exista NICI O DIFERENTA.
Dupa studii indelungi, care nu s-au terminat inca, urmeaza o "inventariere" a ceea ce eventual mai lipseste si mai trebuie complinit( in special instalatia electrica cu fisele aferente si daca se poate reductorul cu delcourile plus cateva bride de prindere).
Sper sa iasa o treaba buna, la final.

Aceasta postare a fost editata de Longinus: 18 February 2013 - 10:18 AM

#24 Useril este offline   Buss 

• Membru senior
  • Postari: 504
  • Inregistrat: 25-December 09

Postat 18 February 2013 - 12:20 PM

Meserie nene. Spor la treaba! :drinks:

#25 Useril este offline   OldHammer 

• Membru senior
  • Postari: 852
  • Inregistrat: 23-March 12
  • Interests:Blindate

Postat 18 February 2013 - 05:15 PM

Longinus, gospodaresc model! Felicitari :clapping: !!!

#26 Useril este offline   dani 

• Membru senior
  • Postari: 1653
  • Inregistrat: 09-May 05

Postat 18 February 2013 - 06:37 PM

Excelent! :good: :good: :good:

#27 Useril este offline   caporalmusat 

• Membru senior
  • Postari: 1048
  • Inregistrat: 03-January 09
  • Interests:Tehnica militara sovieto/rusa in general dar mai ales aflata si in dotarea RO ARMY !

Postat 18 February 2013 - 07:21 PM

Salutare. Adica veti face ceva cu adevarat aliati si la machete de camioane pe germani si japonezi :hug: .Ca parca desii nu iau lecitina (inca) exista in colectia dvs e si un camion ghermanschi care cara tot civa zburator parca un FW fara aripi ?! Cat despre "domnisoara Isuzu" :angel: deja arata destul de bine are ea porbagaju cam mare si mai si primeste o estetica cu silicoane, pardon rasini asa ca sa vezi flirturi pe ea :give_rose: cu restu gagiilor din colectia de "camionagii" . Probabil ca nu o sa se uite la vreun GMC yankeu. Eh, una peste alta ,inca o macheta SUPERBA de camion marca Don Longinus. Spor in continuare cu sanatate si cer senin.

#28 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior

Postat 18 February 2013 - 07:36 PM

Multumesc baieti.
He he Caporale, n-ai nevoie de lecitina: intr-adevar exista un Mercedes Benz L 4500 A si are in carca un Me 109.
Da' sa stii ca si yankeilor le vine vremea ! Si-atunci sa vedem daca Gheișa asta o sa mai faca pe "interesanta" !!

#29 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior

Postat 06 April 2013 - 12:59 PM

Suportul motorului este din lemn (asa era si in realitate). L-am confectionat inspirandu-ma dupa fotografia asta
Imagine atasata: Captured_A6M5_with_engines_on_Saipan_1944.jpeg

si schema asta
Imagine atasata: 木製架å°03.JPG

Imagine atasata: Picture 306.jpg

si cu motorul partial asamblat. Mai exista multe detalii de adaugat, nici macar nu le mai enumar.
Imagine atasata: Picture 301.jpgImagine atasata: Picture 302.jpgImagine atasata: Picture 303.jpg

#30 Useril este offline   NightAngel 

• Membru senior
  • Postari: 120
  • Inregistrat: 14-March 07

Postat 10 April 2013 - 10:23 AM

eu am ramas gura casca :dribble: superb

#31 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior

Postat 10 April 2013 - 01:30 PM

Vezi postareaNightAngel, la 10 April 2013 - 10:23 AM, a spus:

eu am ramas gura casca :dribble: superb

He he. Eu aproape am orbit la cate marafeturi am pus pe motor(nu apar toate,in pozele astea).In prezent muncesc la instalatia electrica(de fapt aproape toata).Urmeaza pistoanele si ambielajul lor "la vedere" (la trei dintre cilindrii).Pentru cilindrii dezafectati(sa zicem ca au fost sparti) trebuie sa reprezint si fisele electrice desfacute. In spate, la compresor, mai am cateva repere minuscule, iar in fata va urma axul(frezat din teaava de alama, de catre fratele Vlad, caruia ii multumesc)si mi-ar fi placut sa reprezint si pinioanele reductorului- motorul va fi reprezentat fara carcasa reductiei, deci ar trebui sa se vada.Asta nu prea am cum sa le fac.
Pe urma ar mai fi de montat galeriile de esapament si bridele care sustin capotele motorului.
Deci... :crazy:
Din pacate ochii nu ma mai ajuta la asemenea piese minuscule(unele dintre ele au, in cel mai bun caz 1,5 mm), deci lucrez sub lupa.
Cand va fi gata, il "urc" pe suport si...hopa sus in bena camionului.
Pot sa spun ca motorul Nakajima in 14 dubla stea, e "mic copil" pe langa Pratt&Whitney R 2800 - 1/32 de la Aires-(pe care-l voi asambla cam in aceasi formula motor+masina), candva, in viitor.
Ala-i cam asa:
Imagine atasata: AIRE2034.jpg

Aceasta postare a fost editata de Longinus: 10 April 2013 - 01:31 PM

#32 Useril este offline   NightAngel 

• Membru senior
  • Postari: 120
  • Inregistrat: 14-March 07

Postat 11 April 2013 - 09:32 AM

Nu mai pot sa zic decat mult spor si rabdare :thumbsup:

#33 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior

Postat 11 April 2013 - 10:54 AM

Multumesc.
Aseara am inceput sa " trag " firele de alimentarea bujiilor la cilindrii :bang:
N-am reusit sa fac decat 2.

Aceasta postare a fost editata de Longinus: 11 April 2013 - 10:56 AM

#34 Useril este offline   Marder 

• Membru senior
  • Postari: 215
  • Inregistrat: 29-May 07

Postat 04 May 2013 - 05:56 PM

Foarte frumos si exotic. Imi place. :clapping:

#35 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior

Postat 06 May 2013 - 08:57 AM

Multumesc Marder.
Si uite , gata si motorul de Zero; Nakajima Sakae HA 75-21, in parte demontat, cilindrii scosi, trei pistoane au ramas "la vedere", lipseste capacul reductorului, o parte din instalatia electrica si bineinteles, tevile de esapament de la cilindrii dezafectati.
Camionul este gata si el, ca atare si-a primit incarcatura in bena si se indreapta spre atelierele aviatiei, de unde urmeaza sa aduca un motor nou,de schimb.
Inmatricularea de pe camion ne indica baza aeriana Luzon, anul...sa zicem 1942.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: Picture 311.jpg
  • Imagine atasata: Picture 312.jpg
  • Imagine atasata: Picture 313.jpg
  • Imagine atasata: Picture 314.jpg
  • Imagine atasata: Picture 316.jpg
  • Imagine atasata: Picture 309.jpg
  • Imagine atasata: Picture 310.jpg
  • Imagine atasata: Picture 317.jpg

Aceasta postare a fost editata de Longinus: 06 May 2013 - 09:14 AM

#36 Useril este offline   AdiP 

• Membru senior
  • Postari: 2390
  • Inregistrat: 29-February 08
  • Interests:Anything that fly, crawl or float in WW 2

Postat 06 May 2013 - 10:53 AM

Pentru a fi in tonul ideii topicului, o sa "strig" - Banzai !! , pentru ca e gata si pentru ca, mie unuia, imi pare ca da bine ansamblul.
As fi sperat sa vad mai multe detalii ale motorului, insa ramane sa o fac live, dupaamiaza.

Intre noi fie vorba si fiind si subiectiv ( ;-)),cred ca n-ar fi stricat sa folosesti mai multe nuante contrastante la motor (evident si mai multe cablaraie atarnand), insa asta ar fi dus probabil la devierea atentiei privitorului de la camion la motorul purtat in carca.
Sunt curios ce pareri vor avea si ceilalti privitori...
:-D

Aceasta postare a fost editata de AdiP: 06 May 2013 - 10:54 AM

#37 Useril este offline   dani 

• Membru senior
  • Postari: 1653
  • Inregistrat: 09-May 05

Postat 06 May 2013 - 04:24 PM

Mie personal imi place intreg ansamblul.O singura carcoteala:wash-urile aplicate pe cabina,nu se vad deloc pe bena camionului...

#38 Useril este offline   caporalmusat 

• Membru senior
  • Postari: 1048
  • Inregistrat: 03-January 09
  • Interests:Tehnica militara sovieto/rusa in general dar mai ales aflata si in dotarea RO ARMY !

Postat 06 May 2013 - 05:20 PM

Salutare. Deci iata si pe respectiva gheisa in toata splendoarea sa. , No cai fain de tot . Nu e nici prea "machiata" si e mai naturala asa. :hi: Don Longinus.

@ dani nu cumva intrebarea cu washurile ar fi invers ca pe cabina nu s-ar vedea washuri,fata de bena ?! Si raspunsul e atat de simplu dar e macheta lui Don ,asa ca va raspunde dansu. .
Spor cu sanatate si cer senin.

#39 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior

Postat 07 May 2013 - 09:41 AM

Multumesc baieti.
Dani, eu cred ca wash-urile cu pricina sunt complet diferite pentru ca peste cabina avem o panza, o tenda, care se decoloreaza altfel fata de tabla benei.
Motorul de avion m-a "muncit" cel mai mult, fiind si foarte compact si cu multe detalii, in special cabluri electrice. In plus de asta, asa cum am spus mai pe la inceputul topicului, se pare ca am "nimerit" un kit de upgradare, nu unul complet (de la CMK), asa cum am crezut cand l-am vazut pe site. In fine, una peste alta, eu zic ca ansamblul masina + motor, arata multumitor pentru vitrina mea.

#40 Useril este offline   michi-ro 

• Membru senior
  • Postari: 894
  • Inregistrat: 18-January 12
  • Interests:fotografia
    modelismul

Postat 07 May 2013 - 09:57 AM

ansamblul masina-motor arata foarte bine!
Ma gandesc si eu sa fac un KrAZ "balast tractor" si ma munceste un gand: nu ar trebui sa ii fac pneurile din spate un pic mai "presate" decât cele ale puntii fata?
Exact întrebarea asta mi-a răsărit in minte când am văzut Isuzu tău...

Arata acest topic

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi