Tie sa-ti placa , doar pentru tine le faci ...
Ki-43 type 1 II Diorama in lucru scara 1/48
Postat 03 February 2013 - 08:41 PM
Salutare. Nici eu nu sunt "avionist" dar daca imi permiti, iti las si eu cateva sfaturi legate de vopsire. Ideea cu facut masti pentru vopsirea bulinelor este ok, realizarea nu prea e ok in sensul ca pe marginile bulinelor se vede vopsea rosie pulverizata. Deci ori masca de vopsire nu a fost perfect lipita ori ai pulverizat spre exterior si vopseaua a intrat pe sub masca. Apoi cercurile albe. Niciodata nu o sa-ti iasa asa ceva din inchietura cum se zice. Faci doua masti. Una mai mare pentru bulina alba, apoi mai mica pentru bulina rosie. Si iese cercrul alb. Orice vopsea de modelism merge data cu aerograful. Model Air sunt vopsele model color diluate cat sa le poti pune direct in aerograf. Am folosit si folosesc model color in aerograf fara probleme. Diluate cum trebuie merg perfect.
Nu te descuraja ca primesti critici! Cu cat mai multe critici cu atat mai bine! Daca nu critica nimeni insemna ca ceea ce lucrezi sau cum lucrezi nu prezinta nici un interes.
Spor la treaba si macar bulinele mai incearca-le odata. Si experimenteaza cu vopselele si aerografu. Ca nu se strica, se curata. Chiar daca cineva iti zice ca x lucru nu se face niciodata. Fa lucrul ala si vezi ce se intampla. Una e sa citesti ca x vopsea se da asa si nu invers si alta e sa vezi tu cum se da mai bine.
Spor la treaba!
Nu te descuraja ca primesti critici! Cu cat mai multe critici cu atat mai bine! Daca nu critica nimeni insemna ca ceea ce lucrezi sau cum lucrezi nu prezinta nici un interes.
Spor la treaba si macar bulinele mai incearca-le odata. Si experimenteaza cu vopselele si aerografu. Ca nu se strica, se curata. Chiar daca cineva iti zice ca x lucru nu se face niciodata. Fa lucrul ala si vezi ce se intampla. Una e sa citesti ca x vopsea se da asa si nu invers si alta e sa vezi tu cum se da mai bine.
Spor la treaba!
Postat 03 February 2013 - 08:53 PM
Ai dreptate Buss pentru mine le fac dar a fost aceasta problema ca nu am avut vopseaua de la Vallejo Air si a trebuit sa le fac la pensula ca de vreo 3 ani nu am mai vopsit la pensula decat figurinele pe care le fac pentru diorame.
La realizarea bulinelor le-am facut cum ai zis tu am facut un cerc mai mare si unul mai mic si chestia care o mai zici am pulverizat vopseau rosie cu aerograful si recunosc a mai intrat pe sub scociul de hartie o sa incerc sa le refac dar mie frica sa nu stric ceva.
Multumesc pentru incurajare Buss si voi reveni maine cu niste poze cu pozitionarea avionului in diorama.
La realizarea bulinelor le-am facut cum ai zis tu am facut un cerc mai mare si unul mai mic si chestia care o mai zici am pulverizat vopseau rosie cu aerograful si recunosc a mai intrat pe sub scociul de hartie o sa incerc sa le refac dar mie frica sa nu stric ceva.
Multumesc pentru incurajare Buss si voi reveni maine cu niste poze cu pozitionarea avionului in diorama.