Ki-43 type 1 II Diorama in lucru scara 1/48
Postat 09 January 2013 - 02:57 PM
Deschid acest topic pentru a realiza o diorama la scara 1/48 cu un Ki-43 type 1 II de la Fine Molds codul FB9 2400.Diorama va avea actiune pe unde prin Pacific prin 1943 - 1944 momentan ma gandisem sa fac actiunea sa aiba loc in Burma sau New Guinea.Pentru a realiza aceasta diorama am nevoie de ajutorul vostru cat si de sfaturile voastre.Voi atasa niste poze diseara cu macheta Ki-43 type 1 II.
Postat 09 January 2013 - 07:01 PM
Aceasta este macheta respectiva.
Si pozele urmatoare cu ce am mai lucrat la Cockpit-ul avionului.
Si o poza cu setul de photoecht-urile de la Eduard pentru Ki-43 type 1 II
Urmeaza sa mai lucrez la cockpit si sa ii aduag photoetch-urile la cockpit si la motorul avionului voi reveni maine cu niste poze cu ce am mai lucrat.
Postat 10 January 2013 - 08:16 PM
Anakinu si chunai imi pare bine ca asteptati sa vedeti cum va iesi aceasta diorama idea pentru realizarea acestei diorame a venit dupa internet cand cautam niste poze cu Mitsubishi Ki-46 si am gasit link-ul acesta si mi-a venit in minte sa realizez o diorama la scara 1/48 cu un Ki-43 II.
Busila inca nu am decis ce camuflaj sa ii fac dar in orice caz daca l-as face ar fi de Burma 1943 si de Noua Guinee 1943 am niste profile dupa Wing Palette le voi atasa profilele mai jos.
Si acuma atasez niste poze cu ce am mai lucrat la motor.
Voi astepta pareri voastre despre realizarea acestei diorame.
Postat 13 January 2013 - 12:27 PM
Am sa poste niste poze cu ce am mai lucrat la cockpit.
Vopsirea cockpitului sa facut cu vopseaua acrilica Tamiya XF-71 care este indicat pentru interiorul avioanelor japoneze si am adaugat niste photoetch-uri de la setul eduard care l-am cumparat.Urmeaza sa ii fac vopsirea motorului cu un Gun Metal de la Humbrol si sa vin dupa acea cu un wash cu negru.
Voi astepta parerile voastre cat si sfaturile pentru a realiza aceasta diorama.
Postat 13 January 2013 - 01:14 PM
Personajul principal (Ki-43) ce "face" in diorama?Zboara, este in reparatii, se pregateste de decolare, a venit din misiune, este avariat........
Atata timp cat nu stim care este ideea dioramei, nu avem ce sfaturi sa-ti dăm...
Spor in continuare !
Aceasta postare a fost editata de anakinu: 13 January 2013 - 01:18 PM
Postat 13 January 2013 - 03:25 PM
Postat 15 January 2013 - 06:06 PM
Centurile sunt un dezastru....Nu prea sunt semne ca ar iesi ceva frumos...pacat de kit....
Postat 15 January 2013 - 06:35 PM
Sa nu crezi ca m-am suparat pe tine ca nu sunt deloc si stai linistit va iesi o diorama cu un avion frumos.
Postat 18 January 2013 - 08:38 PM
Revin si eu cu niste poze la ce am mai lucrat la avion.
Avionul a fost dat cu vopseaua de culoarea aluminiului de la Humbrol 56 si urmeaza in acest weekend sa ma hotarasc care din camuflajele postate mai sus sa le fac si vreau sa va intreb ceva avionele japoneze Ki-43 ce culoare de camuflaj verde aveau si acuma avand in vedere la culorile de la tamiya care s-ar potrivi XF-11 sau XF-13.
Busila poza cu cocpitul care l-ai posta este de la Hasegawa Ki-43 I prima versiune de Ki-43 care au avuto japonezi eu am modelul Ki-43 II care a aparut in 1943si ori cum nu am putut sa ii fac mai nimica la acest cockpit pe care l-am pus in aceasta macheta pentru ca photoetch-urile erau destinate pentru modelu de Ki-43 II de la Hasegawa.
Postat 24 January 2013 - 09:45 PM
Revin cu niste poze la ce am mai lucrat la avion.
Pentru culoarea avionului am folosit de la vallejo yellow olive 71013 care este nuanta potrivita pentru verdele care le-au avut avionele armatei japoneze in timpul razboiului din pacific si am facut si un pic de vopsea sarita ici colo pe la aripi maine ma voi apuca sa realizez emblemele avionului adica cerculetele rosii care sunt pe aripile avionului si in spatele avionului.
Voi astepta sfaturi si critici pentru realizarea acestei machete si a dioramei care va urma sa ii fac baza in acest weekend.
Postat 01 February 2013 - 11:19 PM
Revin cu niste poze la ce am mai lucrat la avion.
Realizarea emblemelor dupa aripi si pe marginile din spatele avionului au fost realizate cu ajutorul scociului de hartie facute dupa dimensiunea emblemelor exacte pentru scara 1/48 voi atasa niste poze cu etapele de lucru.
Voi astepta din partea voastra sfaturi cat si critici daca am facut bine ce am facut pana acuma.
Postat 03 February 2013 - 07:50 PM