Forum Machete,Modelism,Hobby: Sd.Kfz.181Pz.Kpfw VI tiger I ¨Hibrid - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Sd.Kfz.181Pz.Kpfw VI tiger I ¨Hibrid kit de Italieri

#1 Useril este offline   iulica_ff 

• Membru deplin
  • Grup: Members
  • Postari: 13
  • Inregistrat: 13-January 07

Postat 02 January 2013 - 09:48 PM

Buna seara la toata lumea si un an nou fericit.
Dupa incercari si succese in navomodelism si fiind ¨virusat¨de un joculet "inofensiv" World of Tanks , pe care il joc de cca un an jumate :D m-am hotarat sa probez un model .
Am ales acest model pt ca , eu cred, este printre cele mai reprezentative blindate ale celui de al doilea razboi mondial
deocamdata nu am facut foto asa ca o sa las pozele de la producator

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 6487_Artwork_LR.jpg

#2 Useril este offline   KIT 

• Membru senior
  • Postari: 534
  • Inregistrat: 22-October 08

Postat 03 January 2013 - 12:07 AM

cine vorbea de taratoare. :))

#3 Useril este offline   iulica_ff 

• Membru deplin

Postat 04 January 2013 - 04:52 PM

Am ajuns la un impas. Ce sa fac , sa montez tot tancul conform instructiunilor sau sa vopsesc sasiul apoi sa montez rotile si senilele .
ma poate ajuta cine cu o schema de culori ca in instructiuni nu prea sunt indeajuns de clari cu ce culori si ce schema de camuflaj. In cutie am 3 seturi de decaluri corspondente a 3 tancuri sau companii :
111 Panzer-Kompanie Hummel Panzer-Brigade Germania Aprilie 1945
411 Kompanie Hummel 4/I/sPzAbt.506 Belgia Decembrie 1944 Ofensiva Ardennes
F01 Komapanie Fehrmann Kampfgruppe Schulze Germania Aprilie 1945

#4 Useril este offline   KIT 

• Membru senior

Postat 04 January 2013 - 06:09 PM

nu ma pricep, nu te pot ajuta.

#5 Useril este offline   dani 

• Membru senior
  • Postari: 1653
  • Inregistrat: 09-May 05

Postat 04 January 2013 - 08:06 PM

Salutare in noul an!
Personal, iti recomand sa montezi si sa vopsesti totul pana la sasiu ,iar galetii si senilele separat...asta e modul in care lucrez eu,care mi se pare si cel mai lejer.
Un sfat:tigrii astia avand galeti metalici,ar fi bine sa le vopsesti "talpa" galetilor[inainte de montaj ]cu gun-metal.
Vizavi de vopsitorie,pt cele 3 inmatriculari pt care ti s-au dat decalurile,ai nevoie de 3 culori "dedicate":panzer dunkelgelb,olive green si redish-brown.Ti-as putea da mai multe sfaturi ,daca mi-ai spune ce vopsele vrei sa folosesti.
Pt primele 2 inmatriculari e ok schema de camo de pe cutie.Pt cel di Grupa de lupta Fehrman,cea mai apropiata mi s-a parut ilustratia lui Restayn:
http://forum.axishis...hlight=fehrmann

#6 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior
  • Postari: 7548
  • Inregistrat: 06-March 08

Postat 04 January 2013 - 08:11 PM

Inainte de toate: cred ca cea mai indicata metoda de lucru ar fi sa-l vopsesti pe subansamble, urmind o "logica a evenimentelor", ca sa-i zic asa.
Deci vopsesti sasiu, roti,galeti separat, dupa care le asamblezi. Daca le-ai pune toate la un loc si le-ai lipi, nu vad cum mai poti vopsi prin toate cotloanele.Dupa astea, urmeaza senilele, vopsite inainte de asamblare, si tot asa. Cred ca-ti va fi mult mai usor.
Cat despre profile color, nu stiu daca am inteles bine ce anume cauti.
Daca vrei surse de inspiratie, uite cateva:
Imagine atasata: tiger01.jpg Frontul de Est, Noiembrie 1943
Imagine atasata: tiger23-1.jpgdivizia a doua SS Panzer Grenadiere Frontul sovietic
Imagine atasata: tiger30.jpg- PanzerDivision Herman Goring ,Silesia, April 1945
Imagine atasata: Tiki-sSSPzAbt102-2SSPzGrenDivDasRei.gif Divizia Das Reich,Kharkov, Mai 1943

#7 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior

Postat 04 January 2013 - 08:36 PM

...
Imagine atasata: VITiger-TigerGruppeFehrmannApril194.jpg Tiger GruppeFehrmann Aprilie 1944
Imagine atasata: VITiger-SchwerePzAbt502August1942.jpg Schwere PzAbt 502 August 1942
Imagine atasata: tiger08.jpg PzAbt301 Germania noiembrie 1944
Imagine atasata: tiger15.jpg sPzAbt505 Kursk iulie 1943
Imagine atasata: tiger19.jpg sPzAbt508 Italia, februarie 1944
Imagine atasata: tiger23-1.jpgSS-PzGrenadiereDivision Frontul sovietic, vara lui 1943
Imagine atasata: tiger24.jpgsPzKp "Hummel"
Imagine atasata: tiger29.jpgsSS-PzAbt103, Olanda iunie 1944

Aceasta postare a fost editata de Longinus: 04 January 2013 - 08:37 PM

#8 Useril este offline   AdiP 

• Membru senior
  • Postari: 2390
  • Inregistrat: 29-February 08
  • Interests:Anything that fly, crawl or float in WW 2

Postat 04 January 2013 - 10:02 PM

Fehrmann Kampfgruppe e mai cu cantec asa, Dani stie despre ce vorbesc. Nici culorile masinii si nici a cifrelor tactice nu sunt prea lamurite. In functie de ce vrei sa reprezinti ( un vehicul real ori un simplu Tiger) poti alege sau nu oricare din cele trei versiuni de inmatriculare.

Longinus.
Vezi ca multe din profilele tale prezinta Tigri incaltati cu galeti cu bandouri de cauciuc, respectiv altceva decat ceea ce ofera kitul lui Iulica.

Aceasta postare a fost editata de AdiP: 04 January 2013 - 10:02 PM

#9 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior

Postat 04 January 2013 - 10:17 PM

Vezi postareaAdiP, la 04 January 2013 - 10:02 PM, a spus:

Longinus.
Vezi ca multe din profilele tale prezinta Tigri incaltati cu galeti cu bandouri de cauciuc, respectiv altceva decat ceea ce ofera kitul lui Iulica.

Stiu, dar in titlul topicului se spune "Hibrid". Adica un fel de 2 in 1. Nu ?

#10 Useril este offline   iulica_ff 

• Membru deplin

Postat 05 January 2013 - 12:20 PM

Vezi postareadani, la 04 January 2013 - 08:06 PM, a spus:

Salutare in noul an!
Personal, iti recomand sa montezi si sa vopsesti totul pana la sasiu ,iar galetii si senilele separat...asta e modul in care lucrez eu,care mi se pare si cel mai lejer.
Un sfat:tigrii astia avand galeti metalici,ar fi bine sa le vopsesti "talpa" galetilor[inainte de montaj ]cu gun-metal.
Vizavi de vopsitorie,pt cele 3 inmatriculari pt care ti s-au dat decalurile,ai nevoie de 3 culori "dedicate":panzer dunkelgelb,olive green si redish-brown.Ti-as putea da mai multe sfaturi ,daca mi-ai spune ce vopsele vrei sa folosesti.
Pt primele 2 inmatriculari e ok schema de camo de pe cutie.Pt cel di Grupa de lupta Fehrman,cea mai apropiata mi s-a parut ilustratia lui Restayn:
http://forum.axishis...hlight=fehrmann

Inainte de toate multumesc pt sfaturi . Culorile recomandate de producatorul kitului sunt de la Model Master sandgelb (semigloss) 4789 , eu folosesc Humbrol 88, schokoladenbrau 4797 eu humbrol 113, panzer olivgrun 4798 eu voi folosi humbrol 101

Problema este, pt varianta cu numerotatia 411 din batalia din ardennes , fiind in decembrie pt ce folosesc camuflaj de vara?

#11 Useril este offline   iulica_ff 

• Membru deplin

Postat 05 January 2013 - 12:24 PM

Vezi postareaLonginus, la 04 January 2013 - 10:17 PM, a spus:

Stiu, dar in titlul topicului se spune "Hibrid". Adica un fel de 2 in 1. Nu ?
Eu cred ca in loc de hibrid era mai corect sa fie denumit Frankentanc , fiindca este fabricat din resturi de la tancuri din toata periada razboiului, sau cel putin asa am gasit . Au fost fabricate cca 56 de tancuri cu aceste caracteristici

#12 Useril este offline   dani 

• Membru senior
  • Postari: 1653
  • Inregistrat: 09-May 05

Postat 05 January 2013 - 11:56 PM

N-am folosit niciodata vopsele Humbrol,asa ca nu cunosc cum arata culorile,dar ,daca sunt apropiate ca nuante de cele recomandate,cred ca e ok.Emailuri sau acrilice?

"Problema este, pt varianta cu numerotatia 411 din batalia din ardennes , fiind in decembrie pt ce folosesc camuflaj de vara? "-din cate am mai citit eu,411-le asta a avut la un moment dat ,un wash local de iarna,aplicat de echipaj cu mijloacele avuta la indemana.Camuflajul in 3 nuante nu e un camo de vara,ci e camo-ul standard pt blindatele germane dupa '43.Daca te uiti atent la pozele din Batalia Ardenilor,ai sa vezi ca majoritatea vehiculelor germane erau in camo de ambuscada...de fapt ,nici un blindat,nici aliat si nici al Axei,n-a iesit din fabrica vopsit in alb.

"Eu cred ca in loc de hibrid era mai corect sa fie denumit Frankentanc..."-lasa-l mai bine hibrid, e mai corect ;-) .Toate piesele folosite pe hibrizii astia sunt numai de la un tip de tanc,Tiger I.Daca te uiti la evolutia tancului Tigru I,ai sa observi ca armament principal,turela,sasiu,motorizare sunt identice atat la modelul early cat si la cel late...cu alte cuvinte late-ul e o upgrad-are a tigrului initial.

Tigrul pe care vrei tu sa-l faci,a fost initial utilizat ca tanc de antrenament,dar datorita penuriei de materiale din ultima perioada a razboiului,majoritatea vehiculelor de antrenament au fost trimise pe front, fie alipite diferitelor unitati,fie organizate in grupe de lupta[ex.F05 din grupa de lupta Fehrmann].

Spor!

#13 Useril este offline   panzerseba 

• Membru senior
  • Postari: 446
  • Inregistrat: 24-December 04
  • Interests:Figurine, AFV si diorame, in special Germania WW2

Postat 07 January 2013 - 02:49 PM

Atentie la culori, Humbrol 88 este mai mult verde decat galben, asa ca ti-as recomanda 83, e mai apropiat ca nuanta.
Cel mai bine ai consulta un tabel de echivalente cu culorile originale, respectiv RAL7028, RAL6003 si RAL8017.
Personal, nu mai lucrez de mult cu Humbrol, nu prea au culori "dedicate" pentru AFV.

#14 Useril este offline   iulica_ff 

• Membru deplin

Postat 08 January 2013 - 01:42 AM

cautand mostre de culori de la principalii producatori am gasit asta http://scale-models.nl/cc-tamiya.html . ai dreptate longinus , ceea ce folosesc eu este Humbrol 83 nu 88.

#15 Useril este offline   KIT 

• Membru senior

Postat 18 February 2013 - 11:23 PM

hai ma, te impotmolisi? :p

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul