Vopsea HUMBROL Ce parere aveti ?
Postat 01 January 2013 - 11:05 PM
Citeaza
Sa incercam sa lamurim putin problema. Atit Revell cit si Humbrol au o sumedenie de culori folosite in modelism, aero-navo-blindato-figurino-si-ce-o-mai-fi. Acuma, ca unele din ele or semana, mai mult sau mai putin cu specificatiile RLM, este de discutat. Culori RLM dedicate are doar Revell, din pacate doar RLM70/71/65.
Humbrol, prin anii '94, '97 a avut vopsele de calitate. Din pacate cerintele C.E. au dus la scaderea calitatii lor. Vopselele de tip Superenamel au fost de calitate indoielnica. In ultimi ani, Humbrol si-a revizuit retetele, asa ca a scos o serie noua, tip enamel, ce sunt destul de bune.
Revell insa a avut, tot prin anii '94 -'97, vopsele slabe calitativ, acum insa au unele bune, dupa parerea mea mai bune decit cele de la Humbrol. Tot dupa parerea mea, oferta in culori este mai mare decit cea de la Humbrol.
Daca vrei culori RLM, poti apela la cele de la Gunze, acilice sau lacuri, gasesti aproape toata seria.
Postat 03 January 2013 - 02:34 PM
Cred ca pana la urma raman la Revell, intre timp am mai facut cateva experimente cu aerograful si imi place , sunt multumit, singura problema este ca se usca putin ma incet da stim cu totii ca "graba strica traba " asa ca asteptam
Culorile RLM ce nu gasesc la revel iau de la Gunze sau Humbrol, ori cum la machetele Revell sunt date toate culorile necesare
Erik.
Postat 03 January 2013 - 10:16 PM
Sunt curios, voi ati folosit culori metalice de la Model Master ( Testors ) Silver, Aluminium, Titanium, 1790, 1546, etc. Cum se prezinta ? Vreau sa folosesc pentru B-17G Flying Fortress.
Postat 04 January 2013 - 11:56 AM
Trebuie date numai cu aerograful, cu pensula doar pe suprafete mici.
Date peste suprafete cu grund sau vopsea semimata sau mata, isi schimba aspectul, nu recomand.
Celelalte, cu cod 17xx sau 15xx se incadreaza in limitele de calitate si utilizare ale vopselelor tip email si arata foarte bine pe suprafata. Se dau numai cu aerograful, se pot dilua cu diluantii obisnuiti pentru aerograf.
Merita achizitionate ambele tipuri si folosite cu precautiunile de mai sus.
Postat 04 January 2013 - 11:59 PM
Am citit cu atetie raspunsul tau, terg sa ma ajuti si s-mi spui ce intelegi prin " finisarea suprafetei" ? Sa fie bine slefuita sa nu fie urme de crepaturi sau urme de adeziv ? sa trebuie lustruit suprafata vopsita dupa uscare ?
Sa dau inainte de vopsire peste suprafata cu Mr. Surfacer 1000 ? , sau sa dau direct pe suprafata slefuita, spalata si pregatita ?
Merci,
Erik.
Postat 05 January 2013 - 11:39 AM
Grundul, oricit de fn ar fi, nu rezolva problema. Suprafetele ce urmeaza sa fie date cu vopsea metalica, se slefuiesc foarte bine, se spala si se vopsesc, initial, cu o vopsea lucioasa, neagra (nu stiu de ce, asa am prins si eu de la altii! ). Dupa uscare, atentie intr-o zona fara praf!!!, se mai fac eventualele retusuri, apoi se vopseste in culoarea metalica. Treaba aste este valabila pentru suprafete mari. Pe suprafete mici, tevi de esapament, jambe, capace sau capacele etc, este suficienta o finisare buna a suprafetei.
Postat 05 January 2013 - 02:19 PM
Dece nu incerci vopsele Gunze sau Tamiya? Vezi la xaba.ro si la hobbyx.ro! Ai toate tipurile posibile : la Gunze - acrilice, enamel si laquer. La Tamiya ai acrilice si Laquer la spray! Eu personal ti-as recomanda acrilice Gunze si Tamiya. Sunt foarte bune si se lucreaza la fel ca vopselele tip enamel.
Postat 05 January 2013 - 07:49 PM
Cred ca trebuie sa fac cate incercari pe o bucata de stirol sa vad cum o sa arate si cum sa procedez cu Testors
Pana la urma o sa folosesc culori Testors 1790 si 1546.
Ce parere aveti o sa arate bine B-17G Flying Fortres cu aceste culori ?
va pun la dispozitie si o poza cu avionul mentionat.
Postat 05 January 2013 - 08:35 PM
Si da, nu se preteaza la mascare cu benzi adezive, am uitat sa specific. Cit despre lac, eu ma refeream doar la o protectie fata de manipulari, nu pentru mascare.
Citeaza
Postat 06 January 2013 - 09:37 AM
Bun, acu' a revenim, cred ca as folosi un aluminiu de la Humbrol, 11 sau, mai bine, 27001 si 27002, sau chiar toate trei, pentru a figura diversele sorturi de aluminiu. Daca avionul a fost vopsit metalic, as merge pe 27002. Parerea mea, nu-i batuta in cuie.
Cred ca solutia data de Tibi e mai buna, el a lucrat ceva metalice, le-am vazut si am fost incintat.
Postat 30 January 2013 - 01:57 PM
Vopsele Humbrol enamel
Postat 25 February 2013 - 08:16 PM