Am avut ocazia asta vara sa achizitionez un submarin de buzunar la care am ravnit de mult si la un pret accesibil 40ron .Fiind o macheta ICM ma asteptam sa fie de calitate mai slaba sau (naspa) dar am ramas placut surprins sa constat ca U-Boot-ul XXVII b este foarte frumos lucrat. A fost ce mai usoara si interesanta macheta de nava la care am lucrat aducandu-i si cateva mici modificari vazute pe net .Am corectat capacul sas-uli de acces ce avea o cupola de plexiglas,iar instructiunile imi recomandau sa o vopsesc cu silver crom.
Pagina 1 din 1
U-Boot XXVII B ...mic dar voinic
Postat 25 December 2012 - 09:06 AM
nu sunt de acord cu cele spuse de colegii mei... rugina este cumva nefireasca , atat in ce priveste culoarea, cat si a felului in care s-a format. poate ca ar fi bine , pe viitor, sa folosesti rugina adevarata , luata de pe te miri unde ( un cui tinut in apa rugineste)...
Postat 25 December 2012 - 02:06 PM
Stimate coleg am vrut sa para o rugina scursa din interiorul structuri si nu sa-l aduc la stare de epava ,iar culorea mi se pare destul de veridica.Rugina de care spui are granulatie mare si merge la alte moduri de prezentare a starii de corodare.Oricum multumesc pentru observatie.Cu restect.
Postat 27 December 2012 - 12:05 PM
In primul rind, ca si colegul de mai sus, trebuie sa remarc acel camuflaj deosebit.
In rest, mai sunt probleme de rezolvat. Rugina, nu ma leg acum de culoare (o rugina bine...ruginita, are culoarea maro spre negru), este total nefiresc simulata. Mi-a sarit in ochi, in primul rind, simetria, aranjamentul aproape perfect al direlor de exact aceeasi lungime si latime. Din pacate nu e deloc asa. A mai facut cineva, aici pe forum, ceva ruginituri pe un submarin, si arata cam altfel. Apoi, in loc de stradania depusa la rugina, m-as fi oprit mai mult pe efectele de uzura: accentuari de muchii si panouri, decolorare de vopsea, evidentierea detliilor etc.
Inca nu-i tirziu sa urmezi aceste sfaturi, desi alegerea este a ta, tie trebuie sa-ti placa.
In rest, mai sunt probleme de rezolvat. Rugina, nu ma leg acum de culoare (o rugina bine...ruginita, are culoarea maro spre negru), este total nefiresc simulata. Mi-a sarit in ochi, in primul rind, simetria, aranjamentul aproape perfect al direlor de exact aceeasi lungime si latime. Din pacate nu e deloc asa. A mai facut cineva, aici pe forum, ceva ruginituri pe un submarin, si arata cam altfel. Apoi, in loc de stradania depusa la rugina, m-as fi oprit mai mult pe efectele de uzura: accentuari de muchii si panouri, decolorare de vopsea, evidentierea detliilor etc.
Inca nu-i tirziu sa urmezi aceste sfaturi, desi alegerea este a ta, tie trebuie sa-ti placa.
Arata acest topic
Pagina 1 din 1