Forum Machete,Modelism,Hobby: Nava Faraonului Cheops - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Nava Faraonului Cheops Model de carton

#1 Useril este offline   Leo2003 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 1799
  • Inregistrat: 08-February 11
  • Interests:Tot ce nu tine de aviatie ca doar in aviatie lucrez.

Postat 23 December 2012 - 08:00 PM

Prin 1954, anul meu de nastere, niste arheologi, fara treba cu modelismul, descopera langa marea piramida de la Gizeh o ditai barca. Imagine postata

Conservata aproape perfect, cu o lungime de 43.5m, o latime de 5.9m, inaltime la prova 5m, la pupa 7m si un deplasament de cca. 45 de tone, se pare ca nava cu pricina este nava mortuara a faraonului Cheops, Khufu, Khnum-Kufu sau cum vreti sa-i spuneti.

Nava, construita din cedrii Libanului, a stat in nisip 4500 de ani, echipata cu de toate - padele, parame, cabina, altar, etc. - este acum expusa intr-un muzeu in partea de sud a a marii piramide a lui Cheops.

De aici incep controversele ca doar nu or fi numai in modelism. Unii zic ca ar fi navigat pe Nil, ducand trupul inbalsamat al faraonului din capitala catre marea piramida. Altii zic ca nu, sau, ca nici macar nu a fost construita de egipteni ci de alte sementii care au adus-o ca ofranda in memoria marelui disparut.

Una peste alta de aceasta nava m-am apucat.

Nava in muzeu arata ca mai jos.

Imagine atasata: 1.jpg Imagine atasata: 25439425.jpg

Iar aici o machete de muzeu.

Imagine atasata: 800px-Model_of_Khufu%27s_solar_barque.jpg

Modelul de carton ar trebui sa arate cam asa:

Imagine atasata: 1559.jpg

Va urma.

Aceasta postare a fost editata de Leo2003: 23 December 2012 - 08:12 PM

#2 Useril este offline   staric 

• Membru senior
  • Postari: 811
  • Inregistrat: 02-March 11

Postat 23 December 2012 - 11:02 PM

abonat ... :rolleyes:

#3 Useril este offline   MoRb 

• Membru deplin
  • Postari: 97
  • Inregistrat: 16-January 12

Postat 24 December 2012 - 02:29 AM

si eu abonat! Sper sa nu lasi totusi SIB-ul de tot, modelul tau fiind vital pentru al meu! :clapping:

#4 Useril este offline   Leo2003 

• Membru senior

Postat 24 December 2012 - 09:36 AM

Modelul l-am primit in format electronic de la un coleg de forum, becher, nu poci sa va spun de la cine.
Pentru a putea incepe lucrarea a trebuit sa trag la o imprimanta color cele 4 planse care contin piesele componente. Imprimarea am facut-o pe un carton de 0.3mm.

Imagine atasata: 1_Plansa 1-2_filtered.jpg Imagine atasata: 2_Plansa 3-4_filtered.jpg

Pentru a putea realiza lucrarea, pentu inceput, am avut nevoie de carton de 1mm si carton de 0.3mm. In afara de materiale mai trebuie diverse scule de taiat, de slefuit marginile cartonului, aracet bun, un set de carioci si... cam atat deocamdata.

Imagine atasata: 3_Scule_Materiale_filtered.jpg

Am inceput prin a decupa chila (formata din mai multe componente) si coastele pe care le-am lipit pe cartonul de 1mm. Dupa uscare am decupat piesele.

Imagine atasata: 5_Chila_Coaste_Fund lipite_1_filtered.jpg Imagine atasata: 4_Primele piese decupate_filtered.jpg

A urmat lipirea coastelor si a fundului barcii.

Imagine atasata: 6_Chila si coastele montate_filtered.jpg Imagine atasata: 12_Punte montata vedere intrados_filtered_1.jpg

Va urma.

P. S. Am sa ma apuc iar de SIB imediat dupa sarbatori.

#5 Useril este offline   Leo2003 

• Membru senior

Postat 25 December 2012 - 10:16 AM

Imagine atasata: Clipboard01.jpg

#6 Useril este offline   Leo2003 

• Membru senior

Postat 27 December 2012 - 02:20 PM

... Cum va ziceam... Orice baraca, care se respecta, are nevoie si de o punte. Asa ca... "voilą de vezi" puntea, dupa ce a fost lipita pe inca o buca' de carton de 0.3mm si lipita pe structura.

Imagine atasata: 7_Punte_filtered.jpg Imagine atasata: 8_Punte montata_filtered.jpg

Imagine atasata: 10_Punte montata detaliu 2_filtered.jpg Imagine atasata: 9_Punte montata detaliu 1_filtered.jpg

Imagine atasata: 11_Punte montata  vedere laterala_filtered.jpg Imagine atasata: 12_Punte montata vedere intrados_filtered.jpg

Imagine atasata: 13_Punte montata intrados lateral_filtered.jpg

Va urma.

Aceasta postare a fost editata de Leo2003: 27 December 2012 - 02:32 PM

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi