Forum Machete,Modelism,Hobby: ebay - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

ebay

#1 Useril este offline   flo 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 2480
  • Inregistrat: 04-July 09

Postat 22 December 2012 - 09:47 PM

Oameni buni, lamuriti-ma, va rog:
Cum este cu licitatiile de pe e bay?

Nu sunt la vedere?

Adica nu vezi care-i suma cea mai mare oferita?

#2 Useril este offline   dodos 

• Membru senior
  • Postari: 108
  • Inregistrat: 01-January 10

Postat 22 December 2012 - 11:30 PM

Iti spune minimul pe care tu il poti licita astfel incat sa depasesti alti ofertanti.

#3 Useril este offline   Romi 

• Membru senior
  • Postari: 1933
  • Inregistrat: 05-September 05
  • Interests:Aviation

Postat 23 December 2012 - 10:20 AM

Treaba e in felul urmator:
Tu vezi suma licitata , insa competitorul tau pune o suma maxima pe care o considera rezonabila pt el.
Astfel, tu pui suma minima ceruta 5$, dar imediat primesti mesaj ca ai fost depasit, pt. ca competitorul a specificat ca el merge pana la o suma de 10 $ sa zicem.
Abia cand tu pui 10,1 $ tu esti cel ce are cel mai mare "Bid" si esti considerat castigator.
De aceea iti recomand sa introduci din prima suma maxima pe care o poti oferi pt produsul respectiv!:rolleyes:

Aceasta postare a fost editata de Romi: 23 December 2012 - 10:21 AM

#4 Useril este offline   flo 

• Membru senior

Postat 23 December 2012 - 03:26 PM

Multumesc mult! :hi:

#5 Useril este offline   irukandji 

• Membru deplin
  • Postari: 14
  • Inregistrat: 07-October 12
  • Interests:Tancuri: T54, T55, T64, T72, Merkava II, Merkava IV
    Crucisatoare&Cuirasate

Postat 01 January 2013 - 08:39 PM

Ar mai fi cateva de zis...
Unii, "de profesie" vanzatori pe ebay isi cresc pretul produselor licitand la propriile licitatii de pe alt cont... Evident, n-ai cum sa dovedesti, poti doar sa te lamuresti, daca ai experienta, urmarind castigatorii licitatiilor. Nu ai sa vezi numele lor dar vezi cate licitatii au castigat. Daca urmaresti o gama ingusta de produse timp de 1 an de zile, si notezi numarul n, n+1, n+2, o sa vezi ca am dreptate, din pacate.
In plus, gandeste-te cat valoreaza ce vrei sa cumperi si liciteaza "suma maxima" pe care esti dispus sa o platesti (vezi ca la ea se adauga si pretul transportului care nu e mic si nu e mereu la fel). Liciteaza in ultimul minut, altfel... mereu e cate unul care se gaseste sa liciteze cu cativa centi sau un euro / dolar mai mult in ultimul minut pentru ca psihologia umana... " hai, sunt dispus sa platesc X, fie, licitez X+1 ca n-o fi capat de lume un dolar." Stii ca in multe tari poti inchiria munca unui om pentru o zi intreaga pe 1 dolar? Deci, eu zic ca fiecare dolar e important...
Gandeste-te de unde vrei sa cumperi. Eu am card in euro, am cumparat de peste tot si am constat ca nu e bine totdeauna ... rata de schimb. Majoritatea platilor se fac prin paypal , daca cardul tau e euro si cumperi din Marea Britanie accepti conversia paypal de la euro la lire. daca cumperi de pe internationalul (.com) are loc conversie din euro in dolari cu rata fixata de paypal. Deci, ca ca traitor in aceasta tara, din lei in euro, apoi din euro in dolari... Deci, merita sa gandesti situatia... Daca ai card in dolari, atunci povestea e lei-> dolari->euro.../ lire GB... Ideea e ca trebuie sa te gandesti de unde vrei sa cumperi.
Produsele din UE nu au taxa vamala, deci vine jucaria la Posta Romana.
Produsele din afara UE sunt taxate peste suma de 15 USD , ca sa mananca si gura lu' saracu demnitaru care este el pa' persoana fizica... Produsele din afara UE se iau de la punctul vamal din cadrul postei, care nu e acelasi ca oficiul postal de nde iti vne corespondenta din tara sau UE. Lista o gasesti pe site-ul Postei Romane Acolo, coletul va fi dsfacut in fatza ta, e bine sa ai la tine printata factura de pe paypal ca sa vada vamesul cat e suma si daca e taxabila.
Ai grija de la cine licitezi, nu toti sunt serosi.
Ar mai fi cateva chestii, dar cam asta e esentialul...

Aceasta postare a fost editata de irukandji: 01 January 2013 - 08:45 PM

#6 Useril este offline   flo 

• Membru senior

Postat 02 January 2013 - 01:07 PM

Multumesc!

#7 Useril este offline   flo 

• Membru senior

Postat 02 January 2013 - 02:07 PM

Oameni buni, ce stiti despre aceasta :
Imagine atasata: he112.jpg ?

#8 Useril este offline   dakian67 

• Membru senior
  • Postari: 1779
  • Inregistrat: 10-June 09
  • Interests:Modelism aero WW II,numai 1/72

Postat 10 April 2013 - 11:27 AM

Colega, RarePlane, ca si Contrail, sint fabricanti disparuti de mult. Kitul de He-112 a aparut prin anii '70. Nu am vazut vreunul, dar ai mai jos o poza cam cu ce te poti astepta sa fie in cutie( kitul din poza este un A2D Skyshark,din aceiasi perioada)
Imagine atasata: skyshark-sheet.jpg
Kitul are instructiuni de vopsire,posibil si cupola vacuformata, dar nu are decaluri,posibil sa nu aiba nici trenurile de aterizare, rotile, etc.( scrie de altfel pe el ca-i destinat expertilor in domeniu...)
In anii '80 , a fost reeditat de VeeDay Models, intr-o varianta imbunatatita( cu roti,tren aterizare...etc de rasina)
Poate a mai auzit de/ vazut de cineva kitul, sau vre-unul similar, desi astea-s in editie limitata (doar 1000 buc. fabricate, cica)
PS eu pe PayPal am platit simplu, cu card de credit Visa, in lei jigariti. Face PayPal-ul conversia in ce valuta vrei( eu am platit pina acum si-n sterling pounds, si euro,si $, fara probleme, la cursuri acceptabile)

Aceasta postare a fost editata de dakian67: 10 April 2013 - 11:29 AM

#9 Useril este offline   flo 

• Membru senior

Postat 10 April 2013 - 07:05 PM

Multumesc pentru informattii si sfaturi.

#10 Useril este offline   b00gie 

• Membru senior
  • Postari: 383
  • Inregistrat: 14-August 09

Postat 10 April 2013 - 10:45 PM

Ar mai fi o smecherie la plata. Poti accepta rata de conversie a PayPal-ului sau poti opta pentru rata de conversie a bancii tale (la care ai cardul). Eu am card in lei si am observat ca rata bancii este mai avantajoasa decat a PayPal-ului. Daca alegi a doua optiune, nu vei sti cursul de schimb decat dupa trei zile (in momentul efectuarii transferului bancar).
Bafta!

#11 Useril este offline   dakian67 

• Membru senior
  • Postari: 1779
  • Inregistrat: 10-June 09
  • Interests:Modelism aero WW II,numai 1/72

Postat 11 April 2013 - 12:03 PM

Aha, interesanta chestie b00gie, multam de tip !
Scuze de off-topic :hi:

#12 Useril este offline   cristiandrei 

• Membru deplin
  • Postari: 23
  • Inregistrat: 08-January 08

Postat 12 April 2013 - 08:41 AM

Cand am vazut topicul si am inceput sa citesc am ajuns la partea cu rata de schimb si exact asta vroiam sa adaug.
Confirm ca rata de schimb a bancii este mai favorabila, de aceea eu aleg ca PayPal sa ma debiteze in moneda ceruta de vanzator.

Din pacate confirm si cresterea artificiala a preturilor la unele licitatii :(

Spor la licitatii.

#13 Useril este offline   tomi 

• Membru senior
  • Postari: 771
  • Inregistrat: 11-January 05
  • Interests:Aviatie - WW II & Jets

Postat 12 April 2013 - 02:25 PM

Vezi postareacristiandrei, la 12 April 2013 - 08:41 AM, a spus:

Din pacate confirm si cresterea artificiala a preturilor la unele licitatii :(

Pai nu licitezi! Urmaresti evolutia pretului, iar daca sare calul pui frana!

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

6 useri citesc topicul
0 membri, 6 vizitatori, 0 utilizatori anonimi