Mari Corabii - SECTIUNEA
Postat 17 August 2013 - 04:51 PM
Buna ziua! am inteles Traian ca nu imi sunt de nici un ajutor nasturi,asta este. aprope am terminat sectiunea mai am de legat funga gabierului de verga velei mari si apoi de babaua,aici este aici nu am idee cum, din pozele de prezentare nu am inteles mare lucru ,poate aveti un desen explicit ceva ,sa ma dumiresc si eu.multumesc ,in rest este gata,am sa revin cu poze la final.
Postat 27 February 2014 - 08:40 PM
salutare! Eu mai am putin si termin si sectiunea, insa vreau sa o fac cu panzele stranse, Aveti idee ce dimensiune trebuiesc sa aiba panzele, avand in vedere (din cate stiu eu) ca sectiunea este la o scara putin mai mare decat corabia? Indiferent daca este sau nu este, informatia e vitala, ca nu mai pot masura panzele acum, ele fiind deja montate.
De asemenea, ce material recomandati pentru panze? Stiu ca Leo facuse alte panze.
Seara buna!
De asemenea, ce material recomandati pentru panze? Stiu ca Leo facuse alte panze.
Seara buna!
Postat 28 February 2014 - 02:43 PM
Postat 22 March 2014 - 07:01 PM
Salutare,
Multumesc de informatii, singurul lucru care l-am gasit a fost nanghin, dar s-a potrivit bine. Insa nu gasesc deloc dimensiunile.
Leo, ai cumva acea poza la o dimensiune mai mare sau un site de unde o pot descarca la o rezolutie mai buna? Ele nu sunt lizibile asa.
De asemenea, cele 3 vele incercuite de mine sunt cele aferente catagului montat la sectiune?
Multumesc inca o data. Seara buna!
Multumesc de informatii, singurul lucru care l-am gasit a fost nanghin, dar s-a potrivit bine. Insa nu gasesc deloc dimensiunile.
Leo, ai cumva acea poza la o dimensiune mai mare sau un site de unde o pot descarca la o rezolutie mai buna? Ele nu sunt lizibile asa.
De asemenea, cele 3 vele incercuite de mine sunt cele aferente catagului montat la sectiune?
Multumesc inca o data. Seara buna!
Aceasta postare a fost editata de MoRb: 22 March 2014 - 07:04 PM
Postat 23 March 2014 - 08:40 PM
florinx, la 22 March 2014 - 07:43 PM, a spus:
Buna! eu am facut mai intai sectiunea[sunt postate poze ] si acum ma ocup de SIB,dar dimensiunile sunt diferite,nu cred
ca sunt bune cotele pentru panze.
ca sunt bune cotele pentru panze.
MoRb, la 23 March 2014 - 01:10 PM, a spus:
stiu ca sunt diferite.
Am demonstrat deja de la pagina 3 a acestui topic ca nu exista diferente dimensionale intre cele doua (SIB amiralitate si SIB cuplu maestru).
Pentru exemplificare mai pun odata poza
Daca latimea este identica (si este) atunci si restul dimensiunilor sunt identice.
Cele doua sunt tratate diferit doar din punct de vedere al construciei si nu din punct de vedere dimensional. Cei ce doresc sa puna panze pe catargul din sectiune pot folosi fara probleme dimensiunile panzelor de la amiralitate.
Bafta!
Postat 25 March 2014 - 01:52 PM
cel putin in cazul meu, sectiunea este putin mai mare decat corabia, cat si catargul este mai putin mai inalt decat cel aferent corabiei. Pe mine ma interesau acele dimensiuni si le adaptam eu. Insa, am rezolvat problema: am masurat cu o ruleta foarte flexibila (ca sa o pot mula pe forma velei montate pe corabie), am calculat si o mica marja si a iesit perfect. Oricum, ulterior am realizat ca m-am agitat prea mult, deoarece velele le voi monta stranse pe sectiune.
Oricum multumesc tuturor pentru ajutor. Voi reveni cu pozele finale.
Zi faina!
Oricum multumesc tuturor pentru ajutor. Voi reveni cu pozele finale.
Zi faina!