Mari Corabii - SECTIUNEA
Postat 01 August 2013 - 06:13 PM
Buna seara! Leo,interesanta ideea cu 'flambarea' atelor,,inca nu ma incumet sa incerc,mie ca prea binele poate dauna grav binelui.
intre timp am mai prestat cate ceva,m-am apucat de capetele de berbec de 3,5mm,am mai montat ceva scripeti si am vopsit 'marul',sa nu ma chinui cand este catargul in pozitie.
intre timp am mai prestat cate ceva,m-am apucat de capetele de berbec de 3,5mm,am mai montat ceva scripeti si am vopsit 'marul',sa nu ma chinui cand este catargul in pozitie.
Postat 05 August 2013 - 07:44 PM
Buna seara! am aplicat "flambarea atelor' si cam asa a iesit,nu am insistat mai mult ,din motive evidente [am ars cateva capete de ata in probe]..pentru a lega sarturile arborelui gabier am taiat piciorele unui scaunel de bucatarie pe care am pus sectiunea pentru a nu fi obligat sa stau in picioare si cu o ata in mana.
Postat 14 August 2013 - 11:10 AM
Macrameul nu e chiar in toate culorile, cel uzual e alb, crem in mai multe nuante si maro in diferite nuante. Sunt mai multe grosimi de fir pentru fiecare. Cel care e in toate culorile posibile e firul pentru goblen dar dupa parerea mea nu se preteaza pentru manevre. Macrameul il poti folosi nevopsit daca il gasesti la nuanta potrivita, sunt fire care se apropie de culoarea canepii naturale, pentru manevrele curente, pentru cele fixe trebuie vopsit. Poti folosi tus pentru desen (nu pentru imprimanta) sau vopsea ,,galus'' care e special pentru vopsit textile, se gaseste in pliculete mici de 20-30 g la pravaliile cu chimicale si e pentru toate culorile. Cu aproximativ aceleasi rezultate merge si vopseaua pentru ouale de Paste doar ca nu cred sa gasesti culori spre negru. Conditie esentiala e ca vopseaua sa fie pe baza de apa (nu ca nu ar colora si altceva dar rezultatul e comentabil) procedeul e destul de simplu, apa calduta-vopsea dupa dorinta de intensitate a culorii-baica la fir- intins firul la uscat cu o mica greutate atarnata de un capat ca sa se usuce intins. Se pot folosi si fierturi din diferite vegetale functie de culoarea dorita, mai dificil e cu negrul. Se poate folosi cu succes baitul pentru lemn care deasemeni se gaseste in mai multe palete inclusiv negru.
Postat 14 August 2013 - 06:39 PM
Traian ,ai dreptate,dupa mai multe incercari am reusit sa colorez macrame-ul in gri folosind bait de nuc diluat.Gobi ,am cautat pe toate site-urile cunoscute[inclusiv al domniei tale] ,parama de 0.15 gri si nu am gasit,imi convenea mai mult sa o cumpar de la un magazin[virtual] specializat decat sa fiu nevoit sa 'bantui' prin mercerii,si sa asist la discutii despre goblenuri si retete culinare.
Postat 14 August 2013 - 08:07 PM
O mica complectare; tot umbland prin targ am gasit la anticariat o carte din 1979,Dictionar de marina,bine documentata,pacat ca nu se reediteaza [sper sa nu se considere reclama] am mai gasit niste nasturi de metal cu ceva steme,si ma intrebam daca de poate folosi ca stema pe o corabie?scuze pentru off topic.
Postat 15 August 2013 - 07:22 PM
Postat 17 August 2013 - 08:05 AM
Nasturii sunt de la uniforme aflate sub influienta sovietica si nu prea au legatura cu galioanele si nici cu epoca in care au navigat ele. aca vrei sa mai folosesti ceva ornamental, cauta maruntusuri care sa se incadreze in tema generala.
Felicitari pentru carte.
Felicitari pentru carte.