Mari Corabii - SECTIUNEA
Postat 16 March 2013 - 10:50 AM
florinx, la 15 March 2013 - 06:19 PM, a spus:
Cel mai multumitor rezultat il obtii dupa tatonari pe esantioane cu aceeasi structura, separat. Fiecare modelist isi cauta cele mai avantajoase metode, criteriile nefiind standardizate. Se pot folosi lacuri, uleiuri, ceara de albine, sau se poate doar lustrui si lasa natur. Se poate folosi ulei de gatit sau de masina chiar folosit, caz in care se obtine si patina. Ceara de albine se foloseste dupa principiul cerii de parchet cu o carpa inmuiata in petrol frecata de bucata de ceara pentru a obtine pelicula. Esential de retinut e ca dupa tratare, lipirea altor componente e neeficienta dat fiind aderenta slaba a adezivului pe suprafata tratata. inafara de lac, celelalte aplicabile trebuiesc bine frecate pentru a patrunde in lemn, urmat de o atenta lustruire dupa zvantare. Testeaza si sigur gasesti metoda potrivita. Personal, lacul il las pe ultimul loc.
Postat 17 March 2013 - 06:37 PM
Am terminat si berbecii ,dar parca inchiderea era cu o banda de metal asigurata pe o parte a suportului.
Postat 20 March 2013 - 06:19 PM
adialex, la 20 March 2013 - 06:15 PM, a spus:
Am o intrebare referitoare la cabestan. Nu ar trebui sa avem doua cabestane? Unul pentru puntea inferioara si altul pentru ca superioara? In nr.113, descrierea si materialele sunt doar pntru unul singur. Ce parere aveti?
Pai sunt pentru doua: nervurile cabestanului sunt 16 (folosindu-se 8 pentru unul), baghete sunt doua de cate 18 cm, 2X patrat+cerc etc.
Bafta!
Postat 20 March 2013 - 07:35 PM
Fisiere atasate
-
Capstan.pdf (371.39K)
Numar de descarcari: 416
Postat 20 March 2013 - 07:55 PM
Postat 21 March 2013 - 01:17 PM
potato, la 21 March 2013 - 12:24 PM, a spus:
Salutare! Tunurile le-am grunduit si le-am vopsit cu un spray negru. Scurgerile le-am eliminat fiindca erau greu de taiat si, la cum ma stiu, le-as fi facut sigur strambe si as fi stricat din aspectul partii placate.
Apropo, stie cineva unde pot gasi baghete de 2 mm pentru pilonii puntii mijlocii? Se pare ca am pierdut o parte din ele...
Postat 21 March 2013 - 01:21 PM
octav_x, la 21 March 2013 - 01:17 PM, a spus:
Apropo, stie cineva unde pot gasi baghete de 2 mm pentru pilonii puntii mijlocii? Se pare ca am pierdut o parte din ele...
mda...scurgerile mi-au dat si mie de cap...dar cu grija reusesti. pt piloni ...si baghete din alea pt frigarui de prin supermarket-uri merg.sunt de diferite grosimi.le mai prelucrezi.. tre sa iasa,poate chiar mai bine!
Postat 21 March 2013 - 01:40 PM
1 suportul capetelor de berbeci vine lipit pe ornament si nu sub el,motivul ,la montare berbeci vin prea aproape de ornament si greu de legat.
2 scara trebuie sa depaseasca stalpii puntii.
3 cele doua capestane sunt unite printr-un ax,lucreza impreuna.
4 butoaiele mari vin montate pe, puntea inferioara.
dar toate 'spuse' pot fi si din cauza unei iluzii optice,drept pentru care sunt convins ca totul este ok!
Postat 21 March 2013 - 01:43 PM
florinx, la 21 March 2013 - 01:40 PM, a spus:
1 suportul capetelor de berbeci vine lipit pe ornament si nu sub el,motivul ,la montare berbeci vin prea aproape de ornament si greu de legat.
dar toate 'spuse' pot fi si din cauza unei iluzii optice,drept pentru care sunt convins ca totul este ok!
k...si cu mine cum ramane?:D
Postat 21 March 2013 - 01:46 PM
florinx, la 21 March 2013 - 01:40 PM, a spus:
Ai dreptate cu suportul pt capetele de berbeci. O sa modific.
Butoaiele si scara sunt puse doar de decor, nu le-am lipit inca de sectiune.
Mersi pt indicatii!