Mari Corabii - SECTIUNEA
Postat 11 February 2013 - 06:13 PM
Postat 11 February 2013 - 09:47 PM
ar arata bine filata asa cum ai prezentat in desen,dar pentru asta trebuie sa trasez ceva linii 'directoare' pe corpul navei [in acest caz sectiune] dar corpul sectiuni este inclinat,sau cel putin asa mi-a iesit mie,sa vad daca gasesc o solutie,sau poate ma ajutati,in alta ordine de idei,cu ce pot sa lipesc al doilea rand de file? tine cu aracet pe chit?
Postat 12 February 2013 - 07:35 AM
@florinx Nu are nicio importanta daca corpul e inclinat si nu trebuie sa trasezi liniile de care ziceai.
Incepi de la chila cu prima fila - fila de galbord - pe care eu as pune-o intreaga atat in babord cat si in tribord. Apoi incepi sa filezi alternativ bordurile, simeteric, inadind filele cam ca in imagine. Atentie pe unde vin sabordurile de artilerie. Nu ar fi ok sa ai bucatele de fila in dreptul lor. Inainte de a doua filare eu as decupa sabordurile.
Foloseste cu incredere aracet.
Incepi de la chila cu prima fila - fila de galbord - pe care eu as pune-o intreaga atat in babord cat si in tribord. Apoi incepi sa filezi alternativ bordurile, simeteric, inadind filele cam ca in imagine. Atentie pe unde vin sabordurile de artilerie. Nu ar fi ok sa ai bucatele de fila in dreptul lor. Inainte de a doua filare eu as decupa sabordurile.
Foloseste cu incredere aracet.
Aceasta postare a fost editata de Leo2003: 12 February 2013 - 07:36 AM
Postat 12 February 2013 - 07:31 PM
florinx, la 10 February 2013 - 08:50 PM, a spus:
din cauza ca filele nu au aceiasi grosime, ma voi vedea nevoit sa folosesc chit .ma gandeam sa folosesc aracet amestecat cu rumegus fin,
Aracetul din constructie este elastic, motiv pentru care se slefuieste greu, dar contrar parerilor unor modelisti, se slefuieste, suprafata ramanand chiar ok. Problema insa nu este asta ci nevoia de chituit. Diferenta de grosime este de doar cateva zecimi intre baghetele provenite odata cu numerele 106 si 107 ale revistei. Un slefuitor cu hartie abraziva avand granulatie mare iti rezolva lejer problema cu atat mai mult cu cat mai ai de pus un strat de furnir, strat ce va trebui si el finisat cu hartie abraziva.
Acolo unde diferentele de grosimi intre file sunt mai mari de cele cateva zecimi (nu este situatia de fata unde diferenta este de maxim 5 zecimi), in adancituri se pot lipi fasii de lemn lipite cu aracet si care se slefuiesc pana la uniformizarea suprafetei. Stratul final rezova intotdeauna micile imperfeciuni ramase.
Din punctul meu de vedere ai muncit in plus si ai cheltuit si bani si timp mai mult decat este necesar pentru o operatie pe care nu era nevoie s-o faci.
Spor la lucru si
Bafta!