Postat 14 August 2013 - 11:10 AM
Macrameul nu e chiar in toate culorile, cel uzual e alb, crem in mai multe nuante si maro in diferite nuante. Sunt mai multe grosimi de fir pentru fiecare. Cel care e in toate culorile posibile e firul pentru goblen dar dupa parerea mea nu se preteaza pentru manevre. Macrameul il poti folosi nevopsit daca il gasesti la nuanta potrivita, sunt fire care se apropie de culoarea canepii naturale, pentru manevrele curente, pentru cele fixe trebuie vopsit. Poti folosi tus pentru desen (nu pentru imprimanta) sau vopsea ,,galus'' care e special pentru vopsit textile, se gaseste in pliculete mici de 20-30 g la pravaliile cu chimicale si e pentru toate culorile. Cu aproximativ aceleasi rezultate merge si vopseaua pentru ouale de Paste doar ca nu cred sa gasesti culori spre negru. Conditie esentiala e ca vopseaua sa fie pe baza de apa (nu ca nu ar colora si altceva dar rezultatul e comentabil) procedeul e destul de simplu, apa calduta-vopsea dupa dorinta de intensitate a culorii-baica la fir- intins firul la uscat cu o mica greutate atarnata de un capat ca sa se usuce intins. Se pot folosi si fierturi din diferite vegetale functie de culoarea dorita, mai dificil e cu negrul. Se poate folosi cu succes baitul pentru lemn care deasemeni se gaseste in mai multe palete inclusiv negru.