Forum Machete,Modelism,Hobby: Kamov KA-52 "Alligator" - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Kamov KA-52 "Alligator" ITALERI 1:72

#1 Useril este offline   Cristy 

• Membru deplin
  • Grup: Members
  • Postari: 30
  • Inregistrat: 16-January 10

Postat 15 December 2012 - 04:14 PM

Va salut,

In 2010 am avut o tentativa de a incepe sa fac modelism, dar a esuat.
De atunci si pana acum m-am insurat si am si un copil... si trebuie sa stau mai mult prin casa si sa-mi fac de lucru. Imagine postata
Macheta de atunci inca o mai am in acelasi stadiu ca in lutima poza din topicul ei http://www.cartula.r...252#entry102252

M-am hotarat sa iau mai in serios treaba si am zis sa incep cu ceva "usor". Asa ca am luat un elicopter Kamov KA-52 "Alligator".

Incep sa pun cateva poze:

Bancul meu de lucru si cateva unelte de inceput. Si cutting mat-ul mioritic Imagine postata
Imagine postata Imagine postata

Kamov KA-52 "Alligator" 1:72
Imagine postata Imagine postata

Am taiat si am slefuit piesele de mai jos. In schema imi arata ca vin infipte in orificiile alea mici de pe placa. Trebuie sa bag adeziv pe ele? Ca ele stau destul de fix infipte.
Imagine postata

Parbrizul il lipesc deschis sau inchis?
(in schema imi arata inchis)
Imagine postata

Avand putina experienta de la vechiul proiect, as vrea sa fiu foarte meticulos si perfectionist cu acest model asa ca astept cu placere ceva sfaturi Imagine postata

P.S: am fost la magazinul machete.ro unde m-a ajutat un baiat super de treaba (imi pare rau dar ti-am uitat numele :) ) care m-a ajutat sa aleg cateva culori.
Sper ca pana la urmatoarea intalnire sa ne cunoastem mai bine pe forum si atunci sa stau cu voi la o cana de ceai.

Multa bafta si spor tuturor.

Aceasta postare a fost editata de Cristy: 15 December 2012 - 04:22 PM

#2 Useril este offline   niki 

• Membru senior
  • Postari: 1169
  • Inregistrat: 23-January 05

Postat 15 December 2012 - 05:23 PM

Salut Cristi,

Acum vreo doi ani am inceput lucrul la aceeasi macheta. Am detaliat un pic carlinga (peretii ei laterali si tabloul de bord, adaugand doua MFD-uri), am vopsit-o dupa care am ramas neplacut surprins de cum [nu] s-au pupat jumatatile de fuzelaj. Am fost si eu probabil cam neglijent si am folosit cam mult lipici, cert e ca am pus-o inapoi in cutie neavand chef de smirgheluiala, etc.
Poate imi fac curaj iarna asta si ii mai dau o sansa: am vrut sa o camuflez in doua nuante de verde - era vorba ca Turcia ar fi fost interesata de un import...

http://www.defensein...icopters-05150/

#3 Useril este offline   hartman 

• Membru senior
  • Postari: 385
  • Inregistrat: 17-October 06
  • Interests:Aviatie,marina,tehnologie.

Postat 16 December 2012 - 12:09 PM

Trebuie sa lipesti cu adeziv toate piesele elicopterului,mai putin axul rotoarelor in partea de jos daca se poate monta in rotatie.Respecta intocmai pasii din instructiuni.Fiind primul model monteazai mai bine parbrizul inchis.Asta dupa ce dai in cabina cu verdele care ti l-am aratat ieri la magazin.Amesteca mine vopselele inainte de a da cu pensula.Dupa ce montezi parbrizul.izoleaza-l cu scoci de hartie,apoi vopseste fuselajul cu o pensula lata.Pensulezi in aceiasi directie in lungul fuselajului inainte si inapoi ,sa diluezi vopseaua corespunzator,sa nu fie cleioasa.Spor la treaba.

#4 Useril este offline   Cristy 

• Membru deplin
  • Postari: 30
  • Inregistrat: 16-January 10

Postat 17 December 2012 - 12:07 PM

Un mic UPDATE.

Mai am de montat scarile la pilot si palele de la elice.

Imagine atasata: Picture 003.jpg Imagine atasata: Picture 009.jpg
Imagine atasata: Picture 008.jpgImagine atasata: Picture 007.jpg

Am pus pe ambele aripi aceleasi bombe si mitraliere, ca m-a incurcat schema; mai aveam optiunea ca pe o aripa sa pun noar 2 rachete.

Eu zic ca a iesit destul de bine. :rolleyes:

#5 Useril este offline   caporalmusat 

• Membru senior
  • Postari: 1048
  • Inregistrat: 03-January 09
  • Interests:Tehnica militara sovieto/rusa in general dar mai ales aflata si in dotarea RO ARMY !

Postat 17 December 2012 - 04:03 PM

Salutare. Imi plac foarte mult proverbele si vorbele de duh din batrani , si cum aligatoru tau e negru si ce ai spus tu ca ultima replica ; cred ca se potriveste aia cu "Orice cioara isi lauda puiul" :-) Sper sa nu ma intelegi gresit este doar o gluma. Trecand la macheta am cateva pareri .
In primul rand atunci cand faci o macheta documenteazate ce si cum e originalul . Opinia mea este nu poti face machete de dragul de a incarca o vitrina cu ele dar fara a stii cat mai multe despre ele si ca date reale care te pot ajuta in realizarea lor. Repet e doar opinia mea, poate alti colegi vad altfel acest aspect.Vad ca esti la inceput cu asa ceva , pe masura ce microbul te va prinde rau vei realiza pe ce te vei axa ca si categorie (aero, blindate..)si perioada.
E bine ca nu ai optat pt cele doar 2 rachete de pe o aripa pt ca nu exista o astfel de varianta operationala pt "uscat", insa s-au facut teste pt Ka -52 varianta navala, deci aripile se pliaza pt a folosii astfel de rachete si alte arme, urmand ca astfel de aparate sa fie ambarcate pe navele de tip Mistral ce le a cumparat ,construieste Rusia.
Referitor la ce ai montat citez "bombe si mitraliere" nu ai asa ceva acolo acel tub/bloc cu multe tevi este un lansator de proiectile nedirijate iar cele 6 tuburi sunt containere cu rachete Antitanc, dirijate. Din cum arata pozele nu realizez daca sunt compet vopsite . Pt ca alea in realitate sunt vopsite complet in Kaki/verde inchis (dark green0 De aia spuneam de documentare.
Mai ai de vopsit ramele la cupola/parbriz , aparatele de vedere si ochire din "bot" si de deasupra calingii. Deasemenea lipitura dintre partea ddin fata ce are acel radom cu echipament electronic si restul de corp al elicopterului e vizibila nu e vopsita posibil sa fie si un surplus de adeziv . Cum ai vopsit mici detalii de la rotor cu argintsau otel vopseste si partile trenului de aterizare ce au aceasta culoare pt fac parte din suspensie, axuri. De asemenea trebuie vopsit interiorul evacuarilor de gaze iti trebuie o vopseasau pigmenti smoke.
Sper ca sa te ajute parerile mele si sa-i "dai inante cu tupeu si ai sa vezi ca nu e greu" totul e sa ti placa si sa nu te descurajezi la anumite chestii. Spor cu sanatate si cer senin. :friends: !?

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi