Forum Machete,Modelism,Hobby: Teutonic Master - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Teutonic Master ...aceasi coproductie father@son...

#1 Useril este offline   dani 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 1653
  • Inregistrat: 09-May 05

Postat 15 December 2012 - 01:06 AM

E vorba despre o alta figurina de 28 mm,din setul Teutonic Knights de la Fireforge Games,zugravita in aceasi coproductie father@son...vopsirea bazica juniorul,alte fineturi babacu'."Inmatricularea" a fost aleasa,bineinteles, de fiu-meu,dupa o poza luata de pe internet[are el salvate in calculatorul lui mai multe,dupa care sa-i "inmatriculez" teutonii ;-) ]...deocamdata,nu prea intelege el treaba cu scarile,ci doar :"-bai tati,daca ala l-a pictat,tu nu poti???" :rofl: .Din pacate nu prea pot intotdeauna,abilitatile mele pictoricesti sunt destul de limitate,dar cel putin incerc...intentia conteaza :lol: :lol: :lol:
.
Initial ne-am apucat de Marele Maestru al Ordinului teutonic,Karl von Beffart[are el o poza salvata de pe situl Andreea miniatures],adica asta:
Imagine postata
...dar cand am ajuns la heraldul cu vulturul imperial,am ramas in pana de idei si-am renuntat.Desi scara 28 mm e o scara mult mai amiabila decat scara "orbilor",deocamdata mi-a fost imposibil,Daca are cineva vreo idee,sa nu se sfiasca... :drinks:
Asa ca,ne-am facut de cap c-un Maestru mai simplut ,asa,mai la indemana babacului :acute: .Dupa o dupa amiaza intreaga de "chinuiala" cu detaliile[heraldele si albul-al naibii de sensibil albul asta:devil: ], am ajuns la rezultatul asta:
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata

Fiu-meu a fost foarte incantat,asa ca, sper sa placa si la altii !
Spor s-aveti!

#2 Useril este offline   b00gie 

• Membru senior
  • Postari: 383
  • Inregistrat: 14-August 09

Postat 15 December 2012 - 01:17 AM

Imi place sa vad cum colaborarea father@son merge inainte. Frumos v-a iesit Maestrul. Luminile si umbrele sunt atat cat trebuie, arata bine albul. O mentiune speciala pentru coif care mie imi place foarte mult. Felicitari! :)
Si mai am o intrebare. Cum ati facut vulturii?

#3 Useril este offline   dani 

• Membru senior

Postat 15 December 2012 - 02:03 AM

Boogie,mersi ,ma bucur ca-ti place! :friends:
"Cum ati facut vulturii?"-spre rusinea mea :pardon: ,fiica-mea mi-a dat ideea.Am desenat pe o coala de hartie galbena[stralucita idee a lui fiica-mea] vulturul imperial,am trasat apoi benzile negre ale crucilor cu un liniar,am decupat desenul si l-am lipit pe scut,respectiv pe partile laterale ale calului,cu aracet Bic.Putea sa iasa si mai bine vulturul acela[daca te uiti atent pe scut se vad clar greselile-doar din poze,cu ochiul liber pare perfect],dar,sincer sa fiu,operatiunea 'heralde" mi-a luat mai bine de o ora jumate,si deja imi cam pierdusem rabdarea.Daca as fi avut hartie de decal ar fi mers mult mai repede,poate stii pe unde gasesc asa ceva.

#4 Useril este offline   b00gie 

• Membru senior
  • Postari: 383
  • Inregistrat: 14-August 09

Postat 15 December 2012 - 11:03 AM

Dani, hartie de decal nu am folosit pana acum, nu prea stiu cu ce se mananca. Am o vaga idee decat din ce am mai vazut pe la colegii "aviatoristi". :D
Am banuit cam banuit solutia adoptata pentru simbolurile heraldice. Eu crezusem ca le-ai listat pe o imprimanta inkjet. Imi place cum au iesit.
Iar sa invatam de la cei mici nu mi se pare o rusine. Sunt de apreciat cei care reusesc asta. :friends:

#5 Useril este offline   Blue-Max 

• Membru senior
  • Postari: 2473
  • Inregistrat: 06-December 04

Postat 15 December 2012 - 06:32 PM

Tema "cavalerilor teutonilor" e fascinanta cam pt. orice varsta. Dar mai ales la cele tinere, face "ravagii".
Vorbesc desigur din proprie experienta Imagine postata.
Draga tati, io zic sa-l bagi pe junior in pita, sa picteze el cavalerii, pana o sa iasa ca lu' ala de pe net, care va place voua ...
Aa si sa nu uit: dupa orele de modelism, lectura obligatorie "Cavalerii teutoni" de Henryk Sienkiewicz ... Ce i-am mai urat pe polaci, dupa ce am citit cartea asta in vacanta de vara dintre cls. 5 si a 6-a. Imagine postata

#6 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior
  • Postari: 7548
  • Inregistrat: 06-March 08

Postat 15 December 2012 - 08:17 PM

Dani, ai tu nervi pentru ...piticaniile alea. :80:
Vorba lui Blue Max : baga-l in pita pe ala micu, vine vremea lui.
Ti-a iesit destul de bine "closca" de pe scut.

#7 Useril este offline   silviug2009 

• Membru senior
  • Postari: 469
  • Inregistrat: 23-May 11

Postat 16 December 2012 - 05:50 PM

Foarte fain, ca de fiecare data :clapping: . Si jos palaria pentru scut....la dimensiunea asta sa desenezi dragonul ala...mana sigura si nervi de otel. Bravo!

#8 Useril este offline   dani 

• Membru senior

Postat 16 December 2012 - 06:04 PM

@Blue Max,salutare,cu cititul intregului roman e mai greu,in schimb ,daca ar gasi pe net capitolele strict cu batalia de la Grunwald,cu siguranta ar fi interesat. :-D :-D :-D
"...sa-l bagi pe junior in pita..."-s-a bagat el singur,dar fara rezultat.Trebuie tinut cont de faptul ca intreaga figurina are 2,8 cm,iar vulturul ala are cca 2mm,respectiv 4mm,pe scut.Sincer sa fiu ,fara "smecheria" sugerata de fiica-mea nu cred c-as fi reusit sa-l fac...
@Longinus,mersi,"piticaniile" astea sunt mari...cu 8 mm mai mari ca un 1/72. :lol: :lol: :lol: .

#9 Useril este offline   dani 

• Membru senior

Postat 16 December 2012 - 06:11 PM

@Silviu,mare-multumesc,sper ca in curand sa te surprind[sper ca si pe Dan] c-o figurina facuta de mine.Am avut placerea de-a beneficia de sfaturile face-to-face ale lui Dan,la expozitia de la Alba,asa ca acum urmeaza sa si pun in practica ce mi-a aratat. :friends:

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

3 useri citesc topicul
0 membri, 3 vizitatori, 0 utilizatori anonimi