Forum Machete,Modelism,Hobby: Primele "figuri" - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Primele "figuri" un cap de iobag si un Tepes Voda bust

#1 Useril este offline   Ralasef 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 128
  • Inregistrat: 22-August 11
  • Interests:Auto, Figurine, Diorame

Postat 11 December 2012 - 09:59 AM

Salutare,

Un scurt istoric al acestei pasiuni: Totul a inceput acum o jumatate de luna cand am fost la Alba-Iulia si am vazut pe cineva (cred ca e vorba de silviu2009???) facand o figurina din fimo. M-a dat pe spate!!! Am participat la o discutie intre el si albi66 si am ramas marcat de minunile pe care le poate face uleiul de maimuta. Eram la un pas de a intreba de unde pot cumpara asa ceva :))) Norocul meu a fost ca miscarile mainilor l-au dat de gol si am vazut ce e de fapt.

Acum sa va arat ce am reusit sa fac. Primul lucru pe care l-am facut e un cap de taran (caciula il da de gol), e facut doar din imaginatie la scara 1:16. Pentru proportii mi-am masurat propria telina.
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata
E gata vopsit sa se vada mai bine. Acasa am deocamdata doar fimo alb perlat. Era la oferta cand l-am luat :) Nu cred ca e culoarea potrivita pentru asa ceva, nu?

A doua zi dupa iobag am zis sa trec putin la nivelul doi, adica sa incerc sa fac ceva pe baza unei poze. L-am ales pe Vlad Tepes.
Nu e gata 100%, poate primesc un sfat doua si mai pot retusa si apoi il vopsesc.
Imagine postata
Alaturi de prima tentativa de cap. Nu mi-au placut mustatile si l-am facut din nou.
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata

Vede cineva o tanara speranta in mine, pe baza acestor poze? :)

#2 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12661
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 11 December 2012 - 10:38 AM

Tinara speranta?? Eu vad un maestru in devenire, daca astea sunt primele incercari! Mai ai de invatat, e drept, atit la modelare cit si la pictura, dar vad, asa cum ziceam mai sus, un talent in devenire! Succes!!! :good:

#3 Useril este offline   dan2du 

• Membru senior
  • Postari: 182
  • Inregistrat: 25-August 09

Postat 11 December 2012 - 12:13 PM

Salutare,
la Alba eram eu, nu Silviu ca el este putin plecat pana in Germania definitiv Imagine postata. Dar nu-i bai, ca acusica vine pastele si cine stie. Pentru inceput nu pot sa zic decat bravo, vad ca ti-au iesit cel putin la fel de bine cum au iesit si primele mele figurine, asa ca da-i bataie ca esti pe drumul cel bun. Ca material cumpara Fimo clasic alb si negru, pe care le amesteci ca sa obtii un gri deschis, nu de alta, dar pe culoarea asta se vad cel mai bine detaliile. In rest, poti sa ma contactezi pe mail sau pe mess - am acelasi id ca si aici - sa mai povestim.

Spor la modelit,

P.S. Uleiul de maimuta Imagine postata l-am inlocuit cu alcool la sfatul lui Alberto si pot sa zic ca rezultatele sunt foarte bune ( am probat alcool tehnic si medicinal si merge cu mult mai bine cu cel medicinal ).

#4 Useril este offline   Ralasef 

• Membru senior
  • Postari: 128
  • Inregistrat: 22-August 11
  • Interests:Auto, Figurine, Diorame

Postat 11 December 2012 - 01:57 PM

Scuze Dan :bang: am dat-o-n bara.

Multumesc pentru incurajari. Cu siguranta voi lua legatura cu tine sa imi explici una alta.
Poate sambata la intalnirea lunii decembrie ajungem sa schimbam o vorba, poate, daca ajungem.

Chiar ma bucur ca imi da-ti sperante!

#5 Useril este offline   AdiP 

• Membru senior
  • Postari: 2390
  • Inregistrat: 29-February 08
  • Interests:Anything that fly, crawl or float in WW 2

Postat 11 December 2012 - 03:58 PM

Vezi postareadan2du, la 11 December 2012 - 12:13 PM, a spus:

P.S. Uleiul de maimuta Imagine postata l-am inlocuit cu alcool la sfatul lui Alberto si pot sa zic ca rezultatele sunt foarte bune ( am probat alcool tehnic si medicinal si merge cu mult mai bine cu cel medicinal ).

Dane, sa inteleg ca intr-adevar ai inlocuit uleiul de maimuta din cavitatea bucala cu cele doua licori ?
Daca raspunsul e afirmativ, eu as sugera sa le strecori prin paine neagra inainte de a le folosi. In felul asta scapi de dureri de cap si evident, si de bacteriile de pe amigdale...Imagine postata
Glumeam desigur.

@Ralasef.
Daca sunt primele tentative ceea ce vad in imagini, eu zic ca e de bine. Asa cum pofta vine mancand, si progresul tau va fi pe masura implicarii tale.
Spor sa ai.

Aceasta postare a fost editata de AdiP: 11 December 2012 - 04:01 PM

#6 Useril este offline   nickusor 

• Membru deplin
  • Postari: 24
  • Inregistrat: 11-May 10

Postat 11 December 2012 - 08:33 PM

te misti bine pentru inceput tine-o tot asa daca ai timp si rabdare o sa te miri de ce poti face

#7 Useril este offline   busila 

• Membru senior
  • Postari: 1935
  • Inregistrat: 20-August 08
  • Interests:AVIATIE

Postat 11 December 2012 - 09:53 PM

Nu pot decat sa ma bucur vazand ca intalnirea noastra de la Alba da roade in directii neasteptate...

#8 Useril este offline   distinctflow 

• Nou venit
  • Grup: New Users
  • Postari: 1
  • Inregistrat: 13-December 12

Postat 13 December 2012 - 11:23 AM

Mie mi se pare ca talentul este prezent la tine. Impreuna cu dorinta de a face asta sunt convins ca pe viitor vor iesi lucruri frumoase din mainile tale.

#9 Useril este offline   albi66 

• Membru senior
  • Postari: 141
  • Inregistrat: 25-March 11

Postat 14 December 2012 - 09:31 PM

eu spun ca inceputul este forte bun....
Alberto

#10 Useril este offline   silviug2009 

• Membru senior
  • Postari: 469
  • Inregistrat: 23-May 11

Postat 16 December 2012 - 02:19 PM

Salut!

Ai pasit cu dreptul, fara nici o indoiala. Ca recomandare, te-as indrepta spre youtube unde poti gasi tutoriale despre cum se modeleaza o capatana, ti-as recomanda sa faci rost de ceva planse anatomice, ca sa vezi cum sunt ancorati mushii si oasele pe corp, vezi ca am postat niste template-uri pe undeva pe aici, care sunt foarte utile.
Ca si material eu folosesc combinatie de fimo clasic cu fimo quickmix, fimo soft este prea moale (cu asta ma chinui acum si ma irita). Alt sfat nu am sa-ti dau, decat sa te inarmezi cu multa rabdare, rezultatele incep sa vina dupa o perioada lunga de timp.

Mult spor la treaba :good:

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi