Bf 109-F4 Hasegawa 1:48 "Priller"
Postat 18 December 2013 - 03:59 PM
Stefan_M, la 18 December 2013 - 03:22 PM, a spus:
O mica divagatie: Voi de unde cumparati acest "future"? Sau care ar fi echivlanetul din Romania?
Adus din State/Canada de rude,prieteni,cunostinte....Alt echivalent nu este nici in Romania , nici altundeva..
Aceasta postare a fost editata de busila: 18 December 2013 - 04:00 PM
Postat 19 December 2013 - 11:02 AM
Citeaza
Postat 19 December 2013 - 11:24 AM
Aceasta postare a fost editata de tibi22: 19 December 2013 - 11:25 AM
Postat 29 December 2013 - 11:12 AM
Sunt aproape gata cu macheta, am adaugat decals-urile, am inchis cu lac mat, urmeaza maruntisurile de final, unde as avea nevoie de sfatul vostru din nou cu cateva lucruri:
1. Cum imi recomandati sa fac antena? Din fir de palstic (incalzit si tras) sau din nylon? Si cel mai important, nu stiu/nu am nici o idee vis a vis de cum anume sa atasez bucata din mijloc a antenei, cea care vine perpendicular pe firul principal si intra in fuselaj (pe partea stanga, deasupra crucii de marcaj). Nu stiu cum as putea sa o atasez de antena fara sa fie evidenta lipitura. Idei?
2. Imi propun sa las cupola deschisa, nu am insa nici o idee unde/cum ar trebui sa atasez cablul/sfoara care sustine cupola in pozitia deschisa. Nu am gasit poze detaliate, idei?
Mersi!
Postat 31 December 2013 - 03:30 PM
Lt_Bongwater, la 29 December 2013 - 11:12 AM, a spus:
1. Cum imi recomandati sa fac antena? Din fir de palstic (incalzit si tras) sau din nylon? Si cel mai important, nu stiu/nu am nici o idee vis a vis de cum anume sa atasez bucata din mijloc a antenei, cea care vine perpendicular pe firul principal si intra in fuselaj (pe partea stanga, deasupra crucii de marcaj). Nu stiu cum as putea sa o atasez de antena fara sa fie evidenta lipitura. Idei?
2. Imi propun sa las cupola deschisa, nu am insa nici o idee unde/cum ar trebui sa atasez cablul/sfoara care sustine cupola in pozitia deschisa. Nu am gasit poze detaliate, idei?
1. Eu as merge pe fir de nylon de pescuit. Ideal ar fi de grosimea 0,06 - 0,07 mm. Vezi pe la firmele care vind articole de pescuit!
2. Daca cockpitul este frumos ar fi ideal sa lasi cupola deschisa.
Postat 02 January 2014 - 01:28 PM
Asa arata macheta acum, mai am maruntisuri de montat/vopsit la ea.
P.S.: La Multi Ani tuturor!
Postat 03 January 2014 - 09:46 AM
Ce-mi pare in neregula este crucea de pe aripa. Ea trebuie sa se intinda dincolo de linia eleronului iar mijlocul ei este cam pe unde incepe flapsul de pe bordul de atac. Imi pare putin mai mica decit trebuiue, pentru ca latura stinga (cum privim noi fotografia) este pusa corect.
Postat 03 January 2014 - 08:41 PM
Z-mare, la 03 January 2014 - 09:46 AM, a spus:
Ce-mi pare in neregula este crucea de pe aripa. Ea trebuie sa se intinda dincolo de linia eleronului iar mijlocul ei este cam pe unde incepe flapsul de pe bordul de atac. Imi pare putin mai mica decit trebuiue, pentru ca latura stinga (cum privim noi fotografia) este pusa corect.
Salut Z-mare, merci de raspuns. Pt pale am folosit RLM70 Black Green de la Gunze (acrilic), sa stii ca si mie mi se pare cam prea deschis la culoare. Si dupa ce l-am dat cu lac mat, mi se pare si mai deschis. Nu l-am diluat f tare cand l-am suflat, si am folosit diluant Gunze, nu stiu ce naiba s-a intimplat..
Referitor la cruci, posibil sa fie o pb de perspectiva din poza, pt ca am verificat acum si ele sunt puse simetric (stanga cu dreapta). M-am luat intocmai dupa instructiunile din cutia machetei, acum posibil sa fie gresite?
Postat 03 January 2014 - 11:33 PM
Postat 05 January 2014 - 12:37 PM
busila, la 05 January 2014 - 12:17 PM, a spus:
Salut, merci pt apreciere, ma gansesc sa-l pun intr-o diorama, o bucata de aerodrom si cateva figurine, nimic complicat.
Insa ce se intimpla la Alba in Mai? Vreo expozitie, ceva? M-as putea mobiliza, eu sunt din Deva si as trece si pe acasa :)
Postat 05 January 2014 - 04:17 PM