Am revenit la acest hobby dupa o luuunga absenta. M-am hotarat sa ma apuc din nou si am ales un model tare drag mie, un 109 - F. Mi-am dorit dintotdeauna sa construiesc unul in camuflaj Luftwaffe (mottled), insa pana acum imi lipsea airbrush-ul. M-am oprit la kit-ul de mai jos, la care ma gandesc sa adaug kit-ul de detaliere Aires.
http://www.model-mak...-4-Priller.html
Ma gandeam sa postez aici progresul constructiei (imi va lua ceva timp!) si sa cer sfaturi cu ocazia asta. Dupa cum va spuneam, nu am mai lucrat de vreo ... 10 ani :), mai am multe de invatat, in special cu airbrush-ul.
As avea nevoie pentru inceput de cateva sfaturi/recomandari:
1. Ce tip de vopsele (preferabil acrilice) ati recomanda pentru a reproduce schema Luftwaffe? Oscilez intre Tamiya (pentru ca am deja cateva din set) sau Vallejo, pentru ca aparent au echivalentele exacte RLM (stiu ca nu exista consens referitor la acuratete, totusi m-ar scapa de partea de amestec pentru a obtine in special RLM 74, 75, 76).
2. Exista vre-un ghid de vopsire pentru mottling? Am cautat tutoriale pe internet, insa nu am gasit nimic relevant pas cu pas. Sincer, asta ma sperie cel mai tare, nu vreau sa stric macheta :) Am un BF109 G facut in "tinerete" pe care ma gandesc sa-l sacrific pentru un "test run".
3. Exista vre-o alternativa autohtona pentru "Future"? Daca nu, ce varianta de lac imi recomandat (ma intereseaza ceva gloss, pentru aplicare intre straturile de vopsea, pt a le securiza.
4. Nu am experienta in lucrul cu detaliile photo-etch (am lucrat partial si lasat neterminat un FW 190 D9 cu toate detaliile posibile si l-am icneput dupa ureche.. pe vremea aia nu aveam internet :)). Cum se recomanda grunduirea pieselor metalice, inainte sau dupa montarea lor pe macheta?
Atat deocamdata, sper ca nu v-am facut capul calendar din prima, multumesc anticipat pentru raspunsuri si sfaturi.
Poze... in curand
Aceasta postare a fost editata de Z-mare: 11 December 2012 - 10:05 AM