Forum Machete,Modelism,Hobby: Trailer pentru transport greu - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Trailer pentru transport greu

#1 Useril este offline   stageexp 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 1116
  • Inregistrat: 18-January 08
  • Interests:Fotografie, modelism, frumosul cotidian

Postat 30 November 2012 - 10:35 PM

Salutare,
am realizat in timp scurt o macheta interesanta, cea a unui trailer pentru transport greu.
Este o macheta Revell, fara prea multe probleme de asamblare sau locuri multe de chituit, dupa opinia mea.

Am purces la asamblarea componentelor, fara a intra aici prea mult in detalii nefiind ceva deosebit.

Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata

Am optat pentru o culoare originala fata de cea oferita de kit. Rotile au suferit un wathering usor.
Pentru partea de butoaie, vinciurile din partea de atelier a trailerului, precum si pentru platforma la un loc cu rampele basculante de incarcare, am dorit ca alaturi de pete de ulei si alte mizerii sa realizez si uzura partii supusa frecarilor repetate. In acest sens am folosit o metoda pe care am mai utilizat-o anterior, si anume acoperirea cu o culoare de baza urmata de un strat de fixativ si o a doua culoare. Dupa uscare se dizolva cu apa cea de-a doua culoare, urmand a se obtine accesul la stratul de baza si urme de umflare respectiv coscovire a vopselii. Pentru butoaie si vinci culoarea de baza a fost rosie, urmata de un ambastru identic cu al caroseriei. Pentru platforma am folosit o culoare initiala metalizata, care va determina uzura de la rotile materialului transportat.

Fata de acest procedeu, am mai folosit si un washing cu uleiuri de culoare inchisa, cu mirosul extrem de nasol de terebentina cu care vin la pachet, dar o uscare rapida pentru a scapa de acesta cu un feon. De asemenea am mai folosit aplicarea de prafuri in unele zone, precum si efecte de uzura de manipulare prin metalizarea unor muchii si suprafete.

Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata

Cateva imagini de final ale machetei lacuite completeaza aceasta scurta prezentare.

Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata

#2 Useril este offline   michi-ro 

• Membru senior
  • Postari: 894
  • Inregistrat: 18-January 12
  • Interests:fotografia
    modelismul

Postat 01 December 2012 - 09:55 AM

salutare,
frumos trailer!
Arata bine uzura, cu toate ca eu vedeam si niste urme de rugina. Daca s'a ajuns la metal, apare si rugina...
Si ca sa carcotesc un pic, ceea ce este lemn mi se pare prea nou fata de restul trailerului. Si nu este texturat deloc...
Dar in ansamblu arata interesant, iar ca look in vitrina cred ca este cel putin impresionant.

Aceasta postare a fost editata de michi-ro: 01 December 2012 - 09:55 AM

#3 Useril este offline   stageexp 

• Membru senior
  • Postari: 1116
  • Inregistrat: 18-January 08
  • Interests:Fotografie, modelism, frumosul cotidian

Postat 01 December 2012 - 01:59 PM

Multumesc pentru raspuns.
Remarci absolut corecte, pentru partea lemnoasa striurile erau foarte fine, pentru aceasta scara matrita ar fi trebuit sa fie un pic mai "abrupta". Am incercat sa bag niscaiva mizerie in washul negru, dar nu se vede ca lumea. Solutia ar fi fost scrijelirea cu o perie mica de sarma, darmi-a fost teama sa nu stric rezultatul asa ca am lasat-o balta :pardon: .

#4 Useril este offline   Babacu 

• Membru senior
  • Postari: 348
  • Inregistrat: 20-October 06

Postat 02 December 2012 - 02:02 PM

Scuze că mă bag, dar la cale cred că ai aplicat greșit uzura. Calele aveau contact cu solul doar pe partea teșită și pe suporții articulați de la baza lor așa că nu are cum să apară uzură pe tot intradosul lor sau cel puțin nu de la frecarea cu calea de rulare. Īncă o chestie, tiranții de la cale au, de obicei, după o perioadă de folosire, filetul negru.

#5 Useril este offline   Beriba 

• Membru senior
  • Postari: 520
  • Inregistrat: 06-December 11

Postat 23 December 2012 - 12:50 PM

Mie imi place foarte mult cum a iesit. Pacat ca nu sunt jantele un pic altfel, sa nu aiba capacele alea pe ele. In rest, a iesit foarte tare. Era frumos sa si duca ceva :-D

Aceasta postare a fost editata de septemberChild: 23 December 2012 - 12:50 PM

#6 Useril este offline   Valy 

• Nou venit
  • Grup: New Users
  • Postari: 5
  • Inregistrat: 08-April 13
  • Interests:Truck

Postat 10 April 2013 - 09:33 PM

Frumos Trailerul foarte reusit
:clapping:

Arata acest topic

Pagina 1 din 1