am realizat in timp scurt o macheta interesanta, cea a unui trailer pentru transport greu.
Este o macheta Revell, fara prea multe probleme de asamblare sau locuri multe de chituit, dupa opinia mea.
Am purces la asamblarea componentelor, fara a intra aici prea mult in detalii nefiind ceva deosebit.

Am optat pentru o culoare originala fata de cea oferita de kit. Rotile au suferit un wathering usor.
Pentru partea de butoaie, vinciurile din partea de atelier a trailerului, precum si pentru platforma la un loc cu rampele basculante de incarcare, am dorit ca alaturi de pete de ulei si alte mizerii sa realizez si uzura partii supusa frecarilor repetate. In acest sens am folosit o metoda pe care am mai utilizat-o anterior, si anume acoperirea cu o culoare de baza urmata de un strat de fixativ si o a doua culoare. Dupa uscare se dizolva cu apa cea de-a doua culoare, urmand a se obtine accesul la stratul de baza si urme de umflare respectiv coscovire a vopselii. Pentru butoaie si vinci culoarea de baza a fost rosie, urmata de un ambastru identic cu al caroseriei. Pentru platforma am folosit o culoare initiala metalizata, care va determina uzura de la rotile materialului transportat.
Fata de acest procedeu, am mai folosit si un washing cu uleiuri de culoare inchisa, cu mirosul extrem de nasol de terebentina cu care vin la pachet, dar o uscare rapida pentru a scapa de acesta cu un feon. De asemenea am mai folosit aplicarea de prafuri in unele zone, precum si efecte de uzura de manipulare prin metalizarea unor muchii si suprafete.

Cateva imagini de final ale machetei lacuite completeaza aceasta scurta prezentare.