German MG42 gunner Tamiya 1/16
#3
Postat 03 February 2013 - 05:11 PM
Singura portiune care este terminata la figurina este fata, acum incep sa lucrez mantaua - lumini, umbre, apoi restul detaliilor si alte maruntisuri ce mai trebuie sa ii atarn de curea (o baioneta, un toc de pistol, etc). Dupa ce e gata o sa incep lucrul la baza, o sa fie cu decor de iarna sa se asorteze cu casca nu de altceva. Si mitraliera nu o sa fie pozitionata pe umar pentru ca nu pica cum trebuie ci va fi tinuta de teava sprijinita cel mai probabil de niste saci de nisip sau un damb de pamant.
Astept pareri si critici pentru ca este inca in lucru si pot modifica si corecta usor acum.
Scuze pt calitatea pozelor. Azi mi-am luat aparatu foto si pana ma mai obisnuiesc cu el mai dureaza
Poze :
#4
Postat 03 February 2013 - 08:07 PM
Daca imi dai voie, am o sugestie la fata. Ca sa-i dai un aer de soldat pe front, poate este bine sa te gandesti sa reprezinti o barba de o zi, doua. Si daca s-ar fi barbierit chiar inaintea sesiunii foto, tot s-ar vedea. Gandestete la aceasta sugestie si daca te intereseaza, pot sa te ajut cu o metoda simpla si usor de aplicat care da rezultate realistice.
Spor in continuare. Promite sa fie o figurina pe cinste!
#7
Postat 03 February 2013 - 08:48 PM
busila, la 03 February 2013 - 08:41 PM, a spus:
Da, este un parpalac din stofa dar e toata figurina in lac semilucios. Si dupa ce s-a uscat si am vazut efectul mi-a venit ideea sa il las asa momentan pana la finalizarea bazei. Mi-ar placea tare mult sa reusesc sa dau impresia de iarna ,ger, inghetat, etc. si haina lucind asa foarte usor sa dea impresia de ud/inghetat + ceva zapada peste. Sa vedem ce-o iesi. Idei am multe, material este, sa vad ce iese.
#10
Postat 03 February 2013 - 08:57 PM
Buss, la 03 February 2013 - 08:16 PM, a spus:
Ca materie prima foloseste culoarea de baza care ai folosit-o la vopsirea fetei. Nu cea pentru umbre si nici cea pentru lumini.
La ea adaugi Vallejo neutral grey 992 cam 50/50 si o diluezi cam 5 parti apa la 1 parte vopsea. Dilutia asta este relativa. Trebuie sa experimentezi putin sa vezi la ce dilutie obtii transparenta. Deci, tinta ta este un strat transparent!
Incarca pensula normal iar apoi o descarci pe un servet absorbant sau carpa in asa fel incat pe pensula sa-ti ramana relativa putina vopsea.
Acum vine tricul: Nu pensula ci inteapa usor suprafata pe care ai ales-o. Tintesti un efect subtil, transparent si nu grad de acoperire. Prin intepare controlezi cata vopsea depui si controlezi, deasemenea si suprafata pe care depui.
Bafta si daca ai intrebari nu ezita!
Aceasta postare a fost editata de LAV-Z: 03 February 2013 - 08:58 PM
#11
Postat 03 February 2013 - 09:16 PM
Ce pot spune este ce a-si face eu daca a-si avea de reprezentat stofa. In primul rand a-si vopsi in acrilice. Apoi nu a-si aplica lacuri care lasa suprafata satinata sau semi lucioasa sau lucioasa. Daca a-si fi nevoit sa "inghet" un efect pe care l-am obtinut si acesta ar fi in pericol sa dispara datorita tratamentelor ulterioare, a-si folosi lac mat.
Acum, lacul satinat este aplicat. Parerea mea este sa continui peste acest lac cu celelalte tratamente, iar cand esti gata, dai peste toata figurina cu un lac mat incolor. Daca doresti sa ai anumite zone ale figurinei "ude", poti considera utilizarea locala de future. Avantajul este ca poti sa controlezi cat de "uda" (luceste) este suprafata prin aplicarea unui strat sau mai multe de future.
#14
Postat 04 February 2013 - 09:30 AM
Subscriu la discutia cu stofa, nu prea are ce cauta lacul semilucios, mantaua capata aspect de piele.
Super tare ideea cu aspectul de umed, ma gandesc sa incerci ceva gheata sau zapada care s-au lipit pe anumite portiuni.
Mai am o sugestie, casca ar putea fi imbunatatita cu nituri si gauri de aerisire (eu n-am facut chestia asta si ma gandesc sa o refac)
Spor in continuare, astept sa o vad terminata
#17
Postat 19 March 2013 - 09:51 PM
Paltonul a primit lac mat si apoi am inceput sa lucrez umbrele si luminile. Apoi am trecut la accesoriile de pe curea, curelele in sine si mitraliera. Urmeaza acum sa ma ocup de zona gatului, fularul si camasa, apoi bocancii, ultimele accesorii care asteapta sa se usuce si sa i le agat. Tot ce am facut pana acum este in acrilice vallejo.
Apoi urmeaza partea de murdarire. Niste noroi pe bocanci si marginile de jos ale paltonului si construirea postamentului.
Astept pareri si corectii daca e ceva aiurea, inca e in lucru si se poate remedia.
Poze :
Aceasta postare a fost editata de Buss: 19 March 2013 - 09:54 PM
#18
Postat 19 March 2013 - 10:47 PM
De retinut : flacaul tau poarta o manta, paltonul si l-a lasat acasa cand a plecat la oaste.
Ce-mi place mie : fizionomia (poate putin prea terne nuantele) barba (evident), efectele de culoare pe care le vad pe intreg personajul, precum si paftaua centironului.
Ce nu-mi pare ok : luciul armei si diagonala care la spate face un unghi ce-mi creaza impresia ca acolo de fapt era agatat ceva, ceva pe care tu l-ai pozitionat in alta parte ori urmeaza a fi agatat acolo. Masca de gaze e cea care lipseste de acolo ?
Spor sa ai
Aceasta postare a fost editata de AdiP: 19 March 2013 - 10:48 PM
#19
Postat 20 March 2013 - 12:27 AM
Din cauza luminii folosit, In majoritatea pozelor culoarea mantalei apare cam ciudata, dar in cele trei de la mijloc se vede clar ca este vopsita intr-o nuanta corecta....
Aceasta postare a fost editata de Panzer_Grenadire: 20 March 2013 - 12:30 AM
#20
Postat 20 March 2013 - 08:46 AM
Multumesc pt pareri!
PanzerGrenadire, intr-adevar lumina nu ma ajuta in nici un fel si am fost nevoit sa folosesc blitz si apoi vreo jumatate de ora de photoshop sa scot cat de cat niste nuante acceptabile. Ma bucur ca iti place Gulliver-ul meu