Pagina 1 din 1
Ju 87 D5 FARR 1:72 Italeri
Postat 26 November 2012 - 09:54 AM
Prea multe nu am de spus la macheta asta.
Inca nu-mi este foarte clar cum avea tricolorul pe deriva: in unele surse l-am vazut pe toata deriva, in altele l-am vazut doar in partea de sus.
Dupa sursa:"wing's palette", acest avion a fost folosit in luptele din Basarabia.
Vopsirea s-a facut cu RLM-uri de la Humbrol - "autentic colours"
Inca nu-mi este foarte clar cum avea tricolorul pe deriva: in unele surse l-am vazut pe toata deriva, in altele l-am vazut doar in partea de sus.
Dupa sursa:"wing's palette", acest avion a fost folosit in luptele din Basarabia.
Vopsirea s-a facut cu RLM-uri de la Humbrol - "autentic colours"
Postat 26 November 2012 - 10:43 AM
Acum aici ar mai fi de discutat. Nefiind un avion anume, nu te pot contrazice in privinta existentei pe aripa a Crucii Regelui Mihai, pozitia ei sau dimensiuni. Unele avioane au acoperita pur si simplu crucea gemana cu vopsea. Pe fuselaj si intrados acest lucru trebuia sa se vada, la fel acoperirea cu vopsea a zvasticii. In spatele mitraliorului, se afla o antena incastrata in fuselaj, acoperita cu un plastic transparent. Era bine daca o figurai.
Postat 26 November 2012 - 05:51 PM
Personal imi place ceea ce vad, asa ca nu pot decat sa-l felicit pe bogy. Stiam insa ca, intr-adevar, kitul de la Italeri are niste probleme. Nu stiu daca nu abuzez de rabdarea lui bogy, fiind topicul lui, dar poate daca Z-mare sau alti colegi mai stie niscaiva corectii, n-ar fi rau de indicat. Cu scuze pentru interventia mea!
Postat 28 November 2012 - 07:21 AM
S-ar putea sa fie ceva praf, vopseaua arata ok.
Wash-urile urmeaza. Eu utilizez umbra arsa - vopsea de ulei, diluata foarte bine cu diluant ZIPO (zama d'aia
pt. brichete) si, ca nu cumva sa se intample sa se curete vopseaua pe alocuri - chestie care mi sa intamplat
las machetele mai mult timp dupa vopsire (2-3 saptamani).
Wash-urile urmeaza. Eu utilizez umbra arsa - vopsea de ulei, diluata foarte bine cu diluant ZIPO (zama d'aia
pt. brichete) si, ca nu cumva sa se intample sa se curete vopseaua pe alocuri - chestie care mi sa intamplat
Postat 28 November 2012 - 10:24 PM
bogy, la 28 November 2012 - 07:21 AM, a spus:
Mai sigur si mai rapid, sigileaza Humbrolul cu un lac acrilic lucios. Apoi decaluri, wash si la sfarsit, iar un lac, dupa gust, mat sau semi-mat.
Postat 24 December 2012 - 10:25 PM
Nu am folosit masti pentru vopsire. Eu vopsesc la pensula cupolele dupa care, daca se intampla sa mai dau si pe langa nervuri, zona cu pricina o curat cu o scobitoare, cu varful usor inmuiat in apa. In acest mod nu risc sa zgarii plasticul transparent. Oricum e migalos pentru ca folosesc o pensula 0/5 (adica 5 de zero).
Arata acest topic
Pagina 1 din 1