Atelierul meu denumire generica cu sculele si instrumentle mele
Postat 31 March 2013 - 01:27 AM
Un prieten foarte bun mi-a cedat cateva cd-uri si dvd-uri, pentru viitoarele sau eventualele proiecte. Sper sa nu va deranjez, dar am fost incantat de multitudinea de solutii constructive pentru transmiterea miscarii...si am zis sa pun cateva foto....
MI-am taiat ce am crezut ca poate fi de folos:
Am ramas cu o stiva de abs de buna calitate, de diverse dimensiuni:
Daca are cineva nevoie de mecanisme , pot oferi cu placere gratuit cateva - randul 2, coloana2 si randul 3 , coloana 2.
De asemenea daca nu se considera o ofensa, pot oferi gratuit si abs pentru diferite proiecte (din resturile adunate - se pot confectiona diverse repere la zero roni pentru materiale).
Cu respect C.
MI-am taiat ce am crezut ca poate fi de folos:
Am ramas cu o stiva de abs de buna calitate, de diverse dimensiuni:
Daca are cineva nevoie de mecanisme , pot oferi cu placere gratuit cateva - randul 2, coloana2 si randul 3 , coloana 2.
De asemenea daca nu se considera o ofensa, pot oferi gratuit si abs pentru diferite proiecte (din resturile adunate - se pot confectiona diverse repere la zero roni pentru materiale).
Cu respect C.
Postat 06 April 2013 - 10:29 PM
Intre timp am mai construit ceva care sa ma ajute la fotografierea machetelor si nu numai...
Am folosit tevi de poliporopilena, coturi, cleme de prindere, ceva tevi de la niste cartuse refolosite, dulii, becuri, o placa de pal melaminat, o fata de perna, o alta bucatica de material alb pentru difuzia luminii. Cam asta a iesit:
NU ocupa mult spatiu, se demonteaza si monteaza in mai putin de un minut....
Si un exemplu:
Am folosit tevi de poliporopilena, coturi, cleme de prindere, ceva tevi de la niste cartuse refolosite, dulii, becuri, o placa de pal melaminat, o fata de perna, o alta bucatica de material alb pentru difuzia luminii. Cam asta a iesit:
NU ocupa mult spatiu, se demonteaza si monteaza in mai putin de un minut....
Si un exemplu:
Postat 09 February 2014 - 08:14 PM
O mica ghilotina pentru forex pvc, furnir.
Aveam nevoie sa tai multe repere la aceeasi dimensiune si nu prea aveam chef sa le masor pe toate... asa ca am masurat un reper apoi cu ghilotina le-am terminat.Este facuta numai din mici resturi. lama este de la un cutter. Raportorul este dintr-o veche minitrusa de geometrie. Din alea chinezesti de pe timpuri... Cam asta a iesit. Nu arata prea comercial, dar este folositoare.
Aveam nevoie sa tai multe repere la aceeasi dimensiune si nu prea aveam chef sa le masor pe toate... asa ca am masurat un reper apoi cu ghilotina le-am terminat.Este facuta numai din mici resturi. lama este de la un cutter. Raportorul este dintr-o veche minitrusa de geometrie. Din alea chinezesti de pe timpuri... Cam asta a iesit. Nu arata prea comercial, dar este folositoare.
Postat 24 June 2014 - 08:17 PM
n mic dispozitiv pentru realizarea piulitelor hexagonale. Am folosit niste poxipol din care am confectionat baza. Apoi un set de imbusi de la 0.7 la 3 mm. In baza de poxilina am lasat niste urme ale imbusilor. Am lasat sa intareasca poxilina si asa am obtinut o matrice. Apoi am folosit niste culee de la machete mai vechi, am incalzit-o, apoi am presat-o in matrita. Am obtinut dinn plastic o tija hexagonala. Apoi se taie la dimensiunea dorita. Pentru inceput nu arata prea bine, dar metoda poate fi perfectionata. Cateva imagini:
Baza
Baza si imbusii
Primul test
Culeea incalzita si presata in matrita
Rezultatul dupa presare
Alte incercari
O alta forma
Piulitele taiate
Cam asta e pana acum. Dupa cum spuneam metoda trebuie imbunatatita. Am gasit-o pe un site rusesc si am zis sa incerc si apoi sa impartasesc aceasta idee.
Baza
Baza si imbusii
Primul test
Culeea incalzita si presata in matrita
Rezultatul dupa presare
Alte incercari
O alta forma
Piulitele taiate
Cam asta e pana acum. Dupa cum spuneam metoda trebuie imbunatatita. Am gasit-o pe un site rusesc si am zis sa incerc si apoi sa impartasesc aceasta idee.
Postat 10 December 2014 - 11:51 PM
Am lipsit o vreme de acasa asa ca nu am apucat sa mai intru pe forum .Apropo de mini ateliere mobile legate de lipsa spatiului, am construit si eu ceva care cred ca ar putea interesa. Am sa atasez cateva imagini care pot fi mai elocvente decat multe vorbe.
https://www.dropbox....C08455.JPG?dl=0
https://www.dropbox....C08462.JPG?dl=0
Nu stiu daca am reusit sa inserez imaginile corect , daca nu atunci un mic ajutor ar fi da mare folos.
Oricum aceasta cutie atelier are urmatoarele dimensiuni 800x300x300 mm si este destul de bine dotata , mai urmeaza sa aduc diverse imbunatatiri.
Multumesc
https://www.dropbox....C08455.JPG?dl=0
https://www.dropbox....C08462.JPG?dl=0
Nu stiu daca am reusit sa inserez imaginile corect , daca nu atunci un mic ajutor ar fi da mare folos.
Oricum aceasta cutie atelier are urmatoarele dimensiuni 800x300x300 mm si este destul de bine dotata , mai urmeaza sa aduc diverse imbunatatiri.
Multumesc
Aceasta postare a fost editata de Z-mare: 11 December 2014 - 05:21 PM
Postat 03 March 2019 - 08:22 PM
Salutare.
Compresorul il vad inca in functiune sub birou.
Face treaba buna inseamna, si pe silent.
Compresorul il vad inca in functiune sub birou.
Face treaba buna inseamna, si pe silent.
luci71, la 28 January 2019 - 03:24 PM, a spus:
49853227_1956867131092929_787179312498343936_o.jpg
Va salut si bine v-am regasit(din motive tehnice nu am putut sa ma autentific pe acest forum,cu greu am reusit)!
De o luna de zile aici lucrez eu la machete!
Va salut si bine v-am regasit(din motive tehnice nu am putut sa ma autentific pe acest forum,cu greu am reusit)!
De o luna de zile aici lucrez eu la machete!
Aceasta postare a fost editata de raven_from_ehs: 03 March 2019 - 08:26 PM