Atelierul meu denumire generica cu sculele si instrumentle mele
Postat 22 February 2013 - 12:25 AM
Inca nu l-am testat dar pretul pot spune ca e destul de bun - 29 ron . (de la sierra.ro - sper sa nu fie considerata reclama)
Acum , pot spune ca mi-am facut de lucru - compresorul trebuie sa faca si el parte din atelier asa ca m-am decis sa-mi construiesc unul.
Postat 03 March 2013 - 09:41 PM
Constructia e simpla, se desface jucaria , apoi un fir se lipeste la strecuratoare iar celalalt fir se lipeste la un crocodil . Crocodilul se infinge in suprafata pe care s-a aplicat aracet, iar apoi iarba se aplica cu dispozitivul de mai sus. Datorita campului electrostatic iarba ramane in pozitie verticala. Am folosit 2 tipuri de iarba.Iarba verde este cumparata , tip noch, iar cea mai deschisa la culoare este de productie proprie dupa un tutorial de pe acest forum. Calti de instalatii taiat la dimesniune si vopsit. Ce a iesit:
Un alt dispozitiv de care am avut nevoie a fost cel de mai jos:
Cu el se poate afla centrul unor cercuri.
Cam atat.
Aceasta postare a fost editata de Z-mare: 04 March 2013 - 08:48 AM
Postat 06 March 2013 - 08:38 AM
anakinu, la 05 March 2013 - 11:24 PM, a spus:
Ne-ai aratat multe "unelte" folositoare, manufacturate "at home"
Eu sunt "mai de la ţară"... Cum aplici iarba ? Treci strecuratoarea pe deasupra ei , o pui in strecuratoare...te intreb , ca nu stiu...
Buna ziua,
In ceea ce priveste uneltele - mi le construiesc in primul rand pentru ca nu vreau sa arunc bani pe lucruri simple (acest aplicator costa in jur de 400 ron), dar si pentru placerea de a fi construite de mine. S-a mai scris despre aceste lucruri dar incerc sa le adun intr-un singur loc poate ajuta pe cineva, poate inspira pe altcineva.
Dupa ce am citit eu pe forumuri , am experimentat 2 metode de aplicare iarba.
1.Suprafete mai mari :
se aplica un strat de aracet - este bun conductor electric,
se infige acul cu crocodil in zona in care s-a aplicat aracetul,
se pune iarba in strecuratoare si apoi se cerne peste suprafata cu aracet, campul electrostatic format intre suprafata cu aracet si sita face ca iarba sa se ''ridice''
2.Suprafete mai mici sau locuri mai greu accesibile
se aplica un strat de aracet
se infige acul cu crocodil in zona in care s-a aplicat aracetul,
se presara iarba
apoi se trece aparatul pe deasupra pentru a ''ridica iarba''
in locurile mai putin accesibile eu mai folosesc inca un crocodil pe care il leg la strecuratoare si pe asta il trec pe deasupra pentru ''electrizare''.
Sper ca am explicat destul de bine.
Despre iarba folosita pot spune ca cea cumparata duce la realizarea unui covor uniform - toate firele au aceeasi dimensiune, pe cand cea realizata acasa e neuniforma. Acum depinde la ce se foloseste - mie i-mi sunt utile ambele.
O zi buna.
Postat 07 March 2013 - 10:30 AM
tabla de 0,5 mm , 1 mm
plastic de diferite dimensiuni
Apoi am trecut la desfacerea motoraselor, de unde am gasit lita de diferse grosimi.Pentru exemplificare am pus doua mine de creion, una de 0,5mm si una de 0,35 mm :
Suruburi si tot felul de mici repere care se pot folosi la diverse:
De la cd-rom am recuperat intreg mecanismul de antrenare a cd:
Ansamblul are un motoras care se poate alimenta de la 4,5 la 12v si nu necesita nici un controler. Am incercat sa fac un mic experiment si pot spune ca ansamblul motoras-roti dintate, se comporta bine.
In concluzie am recuperat diverse materiale din niste aparate pe care de altfel le aruncam.Sper sa foloseasca cuiva.
Postat 11 March 2013 - 11:10 PM
Pentru conformitate am atasat cateva poze:
Cu respect C.
Postat 12 March 2013 - 08:37 PM
Ce se poate face cu o asemenea forfecuta? Spre exemplu se poate realiza acoperisul unei machete. Am plecat de la acoperisul real din sindrila bituminoasa.Am taiat cateva fasii apoi le-am lipit.Cred ca se poate folosi si un material mai gros.Pentru experimentara am folosit coala simpla de xerox. NU am incercat cu tabla de la o cutie de aluminiu , de bere sau suc. Sper sa nu se deterioreze forfecuta. Iata ce a iesit:
C.
Postat 12 March 2013 - 11:05 PM
criss0571, la 11 March 2013 - 11:10 PM, a spus:
Felicitari pentru inventivitate si ingeniozitate. Umaresc cu placere acest topic si il gasesc o reala sursa de inspiratie. Multumesc ca impartasesti si cu noi ideile tale.
Aceasta postare a fost editata de b00gie: 12 March 2013 - 11:05 PM
Postat 13 March 2013 - 11:33 AM
Postat 15 March 2013 - 09:38 AM
b00gie, la 14 March 2013 - 11:00 PM, a spus:
Lama se sprijina pe un mic suport dar nu am avut cum sa-i faca poza pentru ca nu statea pe el. Ceva in cenul suportului de strung. In acest fel e controlata si miscarea lamei.
Postat 17 March 2013 - 09:51 PM