Me-109 E3 ARR Trumpeter 1/32
Postat 02 November 2012 - 08:53 PM
Si daca tot mi-am murdarit aerograful de RLM02, mi-am zis ca nu ar fi rau daca m-as apuca si de inca un Me.109. Niciodata nu strica inca un Me-109. De ata asta am ales un 109E3 din dotarea ARR, din cel de-al doilea razboi mondial. Inmatricularea nu am ales-o inca, oscilez intre cateva inmatriculari de pe colile lui Radu Branzan 1 si 2. Pe langa model, vor mai participa la ostilitati si un set BigEd, un set de interior de la Aires (din cele doua seturi, voi folosi cele mai potrivite piese), armament de la Master, set de roti de la Eduard (Brassin), paloniere Radu Branzan, centuri Radu Branzan, decaluri Radu Branzan. Stiu ca toate aceste seturi nu erau neaparat dedicate pentru kit-u de la Trumpeter, dar le-am adaptat ca sa arate bine. Din nefericire pentru voi, m-a cam luat valul la constructia cockpitului, asa ca poze doar dupa inchiderea fuselajului(sper sa nu va suparati pe mine). In rest vor urma poze cu decurgerea ostilitatilor, sper. Deocamdata scaunul este prins cu patafix, pana pun centurile.
Florin
Florin
Postat 03 November 2012 - 04:30 PM
Referitor la culoarea albastra a bordului, este inca un exemplu al celor de la Eduard referitor la nimeritul culorilor. Cam asa ar trebui sa arate, in viziunea lor, RLM 66. Cat despre bordul de la Fi-156, asa a fost piesa de photoetched, putin grunjoasa(avea aspectul smirghelului, lucru ce se poate observa si in pozele cu setul de la Eduard).
Florin
Florin
Postat 10 November 2012 - 04:31 PM
Radu-Dan, la 10 November 2012 - 01:16 PM, a spus:
Florin, mitralierele de capota sunt pozitionate gresit, pentru cazul in care doresti sa corectezi am atasat fotografia explicita de mai jos.
Sunt prinse cu Patafix. Vor fi puse exact ca in fotografie, la final. Si capotele sunt puse doar de forma.
Florin
Postat 15 November 2012 - 10:02 PM
Macheta este pregatita pentru un prim strat de vopsea, capotele sunt lipite, mitralierele din capota, sunt la locul lor, doar sa mai maschez zona carlingii. Ca lucrare aditionala, am facut blindajul parbrizului, care nu exista in kit, dar exista pe E-3-iurile ARR.
Florin
Florin
Postat 19 November 2012 - 02:40 PM
Postat 19 November 2012 - 10:32 PM
Se stie foarte bine in lumea modelistica, ca cei de la Trumpeter, au obiceiul de a da cu batul in balta, cam la fiecare model scos, referitor la unele detalii, care sunt sub sau supra dimensionate. Nici asta nu face exceptie, dar nu am pretentia sa fie perfect. Stai sa vezi capota radiatorului de sub bot, ce forma are. Am hotarat sa-i aduc modelului doar mici imbunatatiri. Nu o sa ma cramponez de o rama putin mai lata, sau o capota supradimnesionata. Probabil ca o sa repozitionez putin banda de mascare, dar prea mult nu o sa pot, deoarece o sa apara nevopsita, rama carlingii si atunci chiar ca o sa arate urat.
Florin
Florin