De pe net, noiembrie 2012
Postat 11 November 2012 - 10:35 PM
Stau si ma uit la utilajele alea, ma gandesc la ce performante puteau avea, la nivelul lor tehnic.
Pe urma imi mai vine in minte, un gand: Romania a fost la vremea aceea "granarul Europei" ;
- parca asa era denumita, nu ?
Astazi...
Aceasta postare a fost editata de Longinus: 11 November 2012 - 10:36 PM
Postat 13 November 2012 - 10:57 PM
Longinus, la 11 November 2012 - 10:35 PM, a spus:
Stau si ma uit la utilajele alea, ma gandesc la ce performante puteau avea, la nivelul lor tehnic.
Pe urma imi mai vine in minte, un gand: Romania a fost la vremea aceea "granarul Europei" ;
- parca asa era denumita, nu ?
Astazi...
Asa cum la intrarea in orasul Constanta se afla puse vapoare, la Intrarea in orasul Slobozia se afla Tractoare din perioada interbelica, sau si mai devreme. Daca va duceti la mare pe drumul vechi Bucuresti - Urziceni - Slobozia - Harsova - Constanta veti trece pe linga ele.
Postat 14 November 2012 - 08:48 PM
Citeaza
DA , foarte fain .Nici eu nu stiam ca mai exista asemenea frumuseti , unele cred ca au chiar culoarea originala .
Citeaza
... din pacate , as spune , zimbind amar , fiindca nu ma pot uita la masinariile astea fara sa-imi aduc aminte de groaza din perioada colectiviarii . Saracii oameni ce au facut posibil ca Romania sa devina " granarul Europei " si mai mult de-atat . Majoritatea au murit prin inchisori si lagare de munca , ori infierati , batjocoriti , saraci lipiti sau prin pustiurile Baraganului ; inlocuiti cu o minciuna importata ce servea doar bunastarii catorva "Mici" nemernici universali .
Si din acest motiv eu nu pot sa spun " taiem * " , fiindca nu doresc si nici nu pot sa ma asociez cu acei sau cu urmasii acelor nemernici (ori cu cei indiferenti , ce se scurg ca apa printre pietre ) ce au distrus ori distrug ... o " poveste de suflet " unica , cu bunele si relele sale dar parte a aceluias intreg si de neinlocuit pana la urma .
* Scuze , Z , nu ma legam de tine ci de acel tip de scuze > " Toti sintem vinovati " , ori " Nu stiu - S-A pierdut /taiat " , etc .
Aceasta postare a fost editata de dany: 14 November 2012 - 09:16 PM
Postat 14 November 2012 - 09:25 PM
Unele masini din fotografiile alea,dateaza din perioada interbelica, toata munca se facea cu un randament mult mai scazut decat performantele masinariilor de astazi si totusi era, pentru toata lumea, ba chiar ramanea de prisos. Acuma exista tehnologie, dar noi papam "din import". Care sa fie explicatia? (retoric ma-ntreb,sincer nu astept raspuns; il stiu).
Cat despre bietii (oameni,romani,tarani, fie cum le-om zice, ca tot despre aceasi este vorba), am si eu exemplele mele in familie.
Decorat de regele Ferdinand pentru merite in razboiul antibolsevic din 1919 impotriva Republicii lui Bela Kuhn, bunicul meu (dinspre tata) a "bagat" trei ani de Vacaresti, asa, ca sa fie.Dupa ani si ani.
Si tot dupa ani si ani, eu mai am in pastrare,acasa Ordinul de decorare al M.S. Regele Ferdinand I, semnat in original. Sentinta comunistilor nu, asta nu o am pentru ca n-a existat nici o sentinta. A fost un pumn in masa,urmat de cei trei ani de munca silnica.Si a scapat ieftin. Altii...
In fine.
Aceasta postare a fost editata de Longinus: 14 November 2012 - 09:27 PM
Postat 14 November 2012 - 11:05 PM
Citeaza
Stiu , Longinus . De asta mi-am adus aminte de felul in care s-a facut colectivizarea . Cred ca mai toate masinariile acelea au fost luate cu japca de pe la ..." chiaburi" ... si folosite probabil o perioada la " comun" dupa care au ajun la muzeu .
Citeaza
...Si eu am vreo cate exemple ... au avut foarte mult de suferit in special rubedenile mele din partea tatalui ce se trage de prin partile "Logojului" ...
Postat 15 November 2012 - 12:30 AM
Postat 16 November 2012 - 05:01 PM
PS Made in PRC scrie pe multe electronice Philips alte marci chiar japoneze care vin cu acele nave uriase in Hamburg si umplu Europa.
PS 2 Sunt si ceva firme ce produc si ceea ce ne place noua machete la o calitate si pret dupa buzunarul fiecaruia .
Aceasta postare a fost editata de caporalmusat: 16 November 2012 - 05:05 PM
Postat 17 November 2012 - 04:11 PM
Postat 17 November 2012 - 07:37 PM
Citeaza
Ah , nu , pentru mine ,aici nu era vorba de partizanatul cu vreuna dintre ideologii . Smiorcaiala aceea ridicola ce se vrea solemna si inaltatoare si butaforia gesturilor mi se pare foarte hazlie . Insa e cumva specifica acelei zone .
Nu am dorit sa o compar cu paradele sau modul de propaganda din alte tari fie si comuniste sau foste .Daca am atras atentia asupra acelui cadru ( min3:05) e fiindca nu am crezut ca voi mai vedea in acesti ani mai bine simbolizata lipsa de umanitate si libertate .
In alta ordine de idei , daca e sa ne limitam la paradele militare favoritii mei sint cei din Legiunea Straina Franceza iar apoi sint rusii .
Citeaza
Z , nu pot compara Rambo( de la 2 in sus) cu Sora13, chit ca la toate razi la fel de bine
Citeaza
Ca fast ,nu neaparat, insa diferenta de caracter era enorma . Chinezii erau niste roboti, o masinarie bine unsa dar rece , ori englezii erau din contra umani , noncomformisti , simpatici , etc .
Aceasta postare a fost editata de dany: 17 November 2012 - 07:51 PM
Postat 17 November 2012 - 07:52 PM
- era mult mai adecvat epocii decat inversunarea patriotico bla,bla,bla a tenorului si mai ales a mezzo sopranei.
P.S. mentiune speciala pentru tipa si chiar nu ma refer la voce; mai rar vezi o chinezoaica draguta, sau imi par mie, toate la fel ?
Aceasta postare a fost editata de Longinus: 17 November 2012 - 08:04 PM