westerplatte
Postat 26 October 2012 - 07:22 PM
desi in ultimul timp am lasat impresia ca frec mentolu, ei bine, nu e adevarat. am lucrat intens la un model nou-nout, mai precis am inceput constructia cargoului westerplatte. folosesc planuri poloneze, plany modelarj. scara de constructie este 1/300.
modelul este pana acum realizat din fibra de sticla, si masoara 51 de cm.
modelul este pana acum realizat din fibra de sticla, si masoara 51 de cm.
Postat 26 October 2012 - 08:52 PM
despre fibra folosita nu prea am mare lucru de spus. am folosit o tesatura de 10 g/mp, impregnata direct cu gelcoat, fara rasina, pentru a obtine o grosime cat mai aproape de 0,2mm . desi la scara asta 0,2 ar corespunde in realitate unei foi de tabla groasa de 6 cm , mai subtire de atat nu cred ca pot. daca te intereseaza furnizori pentru astfel de substante, vorbim in privat...
Postat 28 October 2012 - 11:13 AM
toata tevatura asta cu fibra de sticla am facut-o pentru a obtine acest parapet.
initial, modelul a fost din lemn, peste care am incercat sa aplic parapetul , din tabla de alama de 0,15 si apoi din foita de plumb de 0,2. tabla de alama s-a dovedit a fi neascultatoare, fiind un material cu memorie, iar foita de plumb prea moale.
initial, modelul a fost din lemn, peste care am incercat sa aplic parapetul , din tabla de alama de 0,15 si apoi din foita de plumb de 0,2. tabla de alama s-a dovedit a fi neascultatoare, fiind un material cu memorie, iar foita de plumb prea moale.
Aceasta postare a fost editata de Z-mare: 21 May 2013 - 08:16 AM
Postat 29 December 2012 - 11:02 AM
Postat 09 June 2013 - 03:14 PM