Forum Machete,Modelism,Hobby: Pe masa de lucru - "Cei trei muschetari" - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 4 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Pe masa de lucru - "Cei trei muschetari"

#21 Useril este offline   crios 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 4898
  • Inregistrat: 29-November 04

Postat 16 June 2006 - 10:09 AM

alguhan, la Jun 15 2006, 09:10 PM, a spus:

Hai in continuare..

O serie de conjuncturi nefavorabile care s-au tot legat unele de altele au facut sa fiu nevoit sa opresc lucrul la 99,9% dintre lucrarile incepute din care unele se afla in stadiul de "aproape gata".
Cei trei muschetari s-au oprit exact aici unde i-ai vazut.
In ultima vreme n-am facut altceva decat sa ma "antrenez" si sa ma gandesc la zile mai bune.

Bafta!

#22 Useril este offline   laure 

• Membru senior
  • Postari: 591
  • Inregistrat: 22-January 05

Postat 16 June 2006 - 12:03 PM

Crios sper sa vina zilele acelea mai repede pt tine si sa nu mai ai probleme ca unii mai incepatori sa mai aiba de unde sa invete cite ceva. Multa sanatate iti doresc.

#23 Useril este offline   alguhan 

• Membru senior
  • Postari: 935
  • Inregistrat: 16-December 04

Postat 16 June 2006 - 01:08 PM

Cu tot sufletul iti doresc si eu sa revii cu lucrari cit mai curind.
Multa sanatate.

#24 Useril este offline   crios 

• Membru senior

Postat 28 June 2006 - 03:42 PM

Am reusit sa termin casca lui Netherlands Muscheteer.
Uite asa, cu pasi marunti, joi o sa fie si figurinele gata ... dupa Miercurea Ciuc ... si nu uitati ca joi este in fiecare saptamana ... asa ca ...
Bafta!

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: casca_1.jpg

#25 Useril este offline   crios 

• Membru senior

Postat 30 June 2006 - 05:07 PM

Pentru postamentul lui Netherlands Muscheteer, ca sa nu ramana chior, m-am gandit sa folosesc un gard de protectie care pe vremea respectiva era din nuiele (ceea ce se vede in fundal).
Imagine postata

Inarmat cu bucati de rama si cu rabdare, am inceput prin a trage fire la cald pe care le-am "crosetat" ca de obicei una pe fata , una pe dos.

Imagine postata

Cand am ajuns la inaltimea de care aveam nevoie ca sa dea bine in propozitia pe care intentionez s-o construiesc, am asteptat sa se intareasca lipiciul si i-am tras o vopsea si o mazgaleala cu diluantul vesnic murdar de la spalatul pensulei

Imagine postata

Bafta!

#26 Useril este offline   crios 

• Membru senior

Postat 01 July 2006 - 03:04 PM

Lucrul la postamentul de prezentare mi se pare la fel de important ca si figurina in sine si pentru ca postamentul original mi s-a parut ca nu prea da viata figurinelor m-am apucat sa "lucrez" un pic ceea ce mi-a pus la dispozitie fabricantul.

Imagine postata

Primul postament l-am inceput in acelasi timp cu figurinele si se apropie de final

Imagine postata

a mai trebuit sa chituiesc pe ici pe colo mai trebuie un pic de vegetatie, un pic de culoare, cateva umbre si va fi gata.
Cel de-al doilea postament este mai in urma si este si normal. Abia ieri am inceput sa-l lucrez. Acum arata asa

Imagine postata

Parapetul din "nuiele" nu este inca fixat definitiv ci doar infipt in gaurile de prindere pe care le-am dat in postament.

N-am inca definitivata ideea despre cum va arata cel de-al treilea postament ;-) .
Trebuie sa mai lucrez la asta.

Bafta!

#27 Useril este offline   OlafTheViking 

• Olaf cel degraba de sange varsatoriu
  • Grup: Banned
  • Postari: 2460
  • Inregistrat: 02-December 04
  • Interests:figurine, diorame

Postat 01 July 2006 - 07:11 PM

Ia spune-ne ceva despre vopsirea coifului ca prea arata bine!

#28 Useril este offline   crios 

• Membru senior

Postat 01 July 2006 - 07:45 PM

Coiful in sine l-am vopsit initial cu Revell99 (aluminium) si dupa ce s-a uscat i-am ras o pensulare semiuscata destul de accentuata cu Revell91 (eisen), ambele vopsele email.
Penele le-am vopsit cu uleiuri (rosu si albastru), iar niturile din lateralele castii si prinderea penelor le-am vopsit cu Revell92 (messing) tot email.
In final am "spalat" penele cu aqua color de la Revell (rosu cu 36 si albastru cu 56).
Dupa uscare , intreg ansamblul a fost "spalat" cu negru acrilic de la Italian.
Interesant este ca lumina se reflecta din casca ca si cum ar fi din otelel iar Portugalia tocmai a inscris ultimul 11 metrii eliminand Anglia si calificandu-se in faza urmatoare (semifinale, parca) :pint: ;-)
Bafta!

#29 Useril este offline   alguhan 

• Membru senior
  • Postari: 935
  • Inregistrat: 16-December 04

Postat 01 July 2006 - 09:01 PM

Merge foarte bine lucrare, urmaresc cu atentie. Apreciez si idea si rabdarea si munca pusa la coiful.

#30 Useril este offline   OlafTheViking 

Postat 03 July 2006 - 01:25 PM

crios, la Jul 1 2006, 07:45 PM, a spus:

Interesant este ca lumina se reflecta din casca ca si cum ar fi din otelel

Aiurea. Or sunt eu chior, ori e camera ta ciudata, ca eu vad coiful ala "ca cum ar fi" de bronz.

#31 Useril este offline   crios 

• Membru senior

Postat 03 July 2006 - 03:33 PM

OlafTheViking, la Jul 3 2006, 01:25 PM, a spus:

crios, la Jul 1 2006, 07:45 PM, a spus:

Interesant este ca lumina se reflecta din casca ca si cum ar fi din otelel

Aiurea. Or sunt eu chior, ori e camera ta ciudata, ca eu vad coiful ala "ca cum ar fi" de bronz.
Mai pun o poza in care se reflecta doar putin din deget.
Bafta!

Nici tu nu esti chior, da' nici camera mea nu e aiurea ;-) . Dupa cum deja am scris

Citeaza

lumina se reflecta din casca ca si cum ar fi din otelel
ceea ce da efectul de bronz este culoarea mainii mele care apasa pe butonul camerei si care se reflecta in coif.
Cu siguranta, daca voiam sa arate a bronz foloseam aceiasi metoda doar ca as fi folosit in loc de revell 99 si 91, revell 94 si 92.
Bafta!

Imagini atasate

• Imagine atasata: post-6-1151933602.jpg

#32 Useril este offline   OlafTheViking 

Postat 04 July 2006 - 10:06 AM

Pai pune-ti, dom'le, o manusa de otel pe mana cand faci poza, ca sa nu mai induci in eroare onor privitoriu. ;-)

#33 Useril este offline   crios 

• Membru senior

Postat 05 July 2006 - 08:53 AM

OlafTheViking, la Jul 4 2006, 10:06 AM, a spus:

Pai pune-ti, dom'le, o manusa de otel pe mana cand faci poza, ca sa nu mai induci in eroare onor privitoriu. :pint:

:pint: :pint:
Lucrarea (de fapt lucrarile ;-) ) au mai avansat nitel.

Imagine postata

Am mai adugat o umbra, o lumina pe ici pe colo si am "tras" bordura la capa unuia dintre muschetari. Ca de obicei am folosit ABS taiat in fasiute si lipit.
Initial vopsisem cu rosu si am vrut sa fac marginea direct vopsita, dar parca iese mai fain adaugata.

Bafta!

#34 Useril este offline   OlafTheViking 

Postat 05 July 2006 - 10:17 AM

Abia astept sa-i vad terminati. Urmeaza sa-mi vina si mie cei 3 romani. M-am uitat la rame si evident sunt identice asa ca o sa muncesc si eu sa le schimb pozitiile.

Aceasta postare a fost editata de OlafTheViking: 05 July 2006 - 10:18 AM

#35 Useril este offline   crios 

• Membru senior

Postat 05 July 2006 - 07:28 PM

OlafTheViking, la Jul 5 2006, 10:17 AM, a spus:

Urmeaza sa-mi vina si mie cei 3 romani. M-am uitat la rame si evident sunt identice asa ca o sa muncesc si eu sa le schimb pozitiile.

Dau meditatii. ;-)

Pana una alta, cam asa arata capa inainte sa-si primeasca lacul mat:

Imagine postata

Am uita sa spun, capa inca este detasabila. Mai am de lucru la corp si inca nu este cazul sa fac montajul final.

Imagine postata

Si asa a mai trecut o zi.
Bafta!

#36 Useril este offline   crios 

• Membru senior

Postat 06 July 2006 - 08:25 AM

Si capa lacuita cu lac mat Revell 2.

Imagine postata

Bafta!

#37 Useril este offline   crios 

• Membru senior

Postat 07 July 2006 - 09:47 AM

La momentul asta am terminat si acoperitoarele de cap. Per total arata cam asa:

Imagine postata

si cum casca ati vazut-o, fac doar o mica prezentare de moda la palarii.

Imagine postata

Bafta!

#38 Useril este offline   crios 

• Membru senior

Postat 08 July 2006 - 02:43 PM

Deja mi-am pus piesele in doua cutii. Cele terminate sau in curs de lucru le-am aranjat intr-o cutie (cutia cu umblate),

Imagine postata

dar mai am inca o multime de mici piese cu care va trebui sa umblu sau la care va trebui sa umblu (cutia cu neumblate).

Imagine postata

Si daca tot v-am plictisit pana acum cu acest lung jurnal al lucrarii hai sa va plictisesc si in continuare cu ce am mai pus in "cutia cu umblate".

Ar fi de aratat si a dua capa unde exista si o problema

Imagine postata

respectiv suprafata din partea dreapta este mai mica decat cea din partea stanga, dar decalurile sunt toate identice astfel ca decalul este mai mare decat suprafata pe care trebuie pus. [b]Cine va vrea sa faca aceasta figurina va trebui sa tina cont de asta si ca sa dea bine ar trebui sa scurteze bratele crucii (din zona dintre floare si razele soarelui) cam cu cate 1,5 mm pe fiecare parte. Dupa cum se vede, eu am taiat din floare.
De necaz m-am apucat sa fac una dintre muschete sa vad cam ce iese si cum iese.
Pilit, slefuit, gaurit teava, montat dispozitivul cremene-amnar, rondele de ABS #0,2 (4 bucati pe patul muschetei si 4 bucati pe partea opusa "dispozitivului de dare a focului").

Imagine postata

Si muscheta "spalata" cu negru acilic de la "Italian" si o pensulare semiuscata cu maro Humbrol 70. Culoarea de baza a lemnului a fost ~70% Humbrol 70 (maro) amestecat cu ~30% Revell 36 (rosu carmin) (emailuri).

Imagine postata

Bafta!

#39 Useril este offline   crios 

• Membru senior

Postat 09 July 2006 - 12:58 PM

Am inceput sa lucrez la sabii. Am de facut doua sabii in teaca si una scoasa afara.
Manerul sabiei este compus din trei bucati injectate cam cu bavuri. Cele trtei bucati formeaza manerul si garda sabiei.

Imagine postata

Pentru situatia in care sabia este in teaca, manerul se lipeste direct la teaca, iar pentru situatia cand sabia este scoasa exista lama injectata separat.
Pentru muschetarul cu sabia scoasa tehnica este sa lipesti mana pe maner inainte de a lipi garda pentru ca mana este din doua bucati fiind despartita la nivelul celei de-a doua falange. Finisarea acestei lipituri cat si vopsirea se fac mai usor daca garda nu este lipita.

Am facut proba sa vad cum se vor potrivi piesele asa ca le-am asezat pe pozitie pentru verificare

Imagine postata

si "am cazut pe ganduri". Daca vreau ca sabia sa pastreze aceasta pozitie va terebui sa fac o adaugire de material la mana dreapta intre incheietura si maneca.

Imagine postata

Pentru adaugare am folosit o bucatica de rama de la kit pe care am pilit-o, am taiat-o , am slefuit-o si in final a iesit ce mi-am dorit.

Imagine postata

Din fericire, cu mana stanga nu am probleme pentru nici una dintre pozitii.

Imagine postata

Bafta!

#40 Useril este offline   crios 

• Membru senior

Postat 10 July 2006 - 02:24 PM

Ce ziceam despre sabie?
Aaa! Da!

Citeaza

tehnica este sa lipesti mana pe maner inainte de a lipi garda pentru ca mana este din doua bucati fiind despartita la nivelul celei de-a doua falange. Finisarea acestei lipituri cat si vopsirea se fac mai usor daca garda nu este lipita

Imagine postata

In primele doua poze este si una dintre celelalte doua sabii care sunt in teaca.

Bafta!

Arata acest topic

• 4 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

4 useri citesc topicul
0 membri, 4 vizitatori, 0 utilizatori anonimi