Forum Machete,Modelism,Hobby: Infern deasupra Ploiestiului. Bombardamentul american de la 1 august 1943. - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Infern deasupra Ploiestiului. Bombardamentul american de la 1 august 1943. O noua aparitie editoriala

#1 Useril este offline   Fratello 

• Membru deplin
  • Grup: Members
  • Postari: 44
  • Inregistrat: 16-December 06

Postat 21 October 2012 - 06:35 PM

Dragi modelisti si pasionati de aviatie,

Va anunt ca peste o saptamana va fi lansata cartea ,,Infern deasupra Ploiestiului. Bombardamentul de la 1 august 1943" scrisă de Valeriu Avram si Alexandru Armă. Cartea care va apărea la Editura Militară are aproximativ 500 de pagini, bogat ilustrata (peste 150 de fotografii, unele necunoscute) si cu multe anexe si documente inedite. Pentru cei care vor sa fie alaturi de noi, lucrarea va fi lansata oficial la Targul de carte militară ,,Polemos" - de la Cercul Militar National (Galeria Artelor) vineri, pe 26 octombrie 2012, la ora 17.00. Pentru ceilați cartea va putea fi comandată de pe site-ul editurii sau cumpărată din librării.

,,Ideea care ne-a motivat scrierea acestei cãrți a fost aceea de a realiza un studiu istoric unitar, care sã redea bombardamentul de la 1 august 1943 atât din perspectiva atacatorilor cât și din cea a apãrãtorilor (în principal, aviația de vânãtoare și artileria AA române și germane), începând de la modul în care a fost inițiatã și planificatã misiunea și pânã la soarta prizonierilor americani în România. Pentru atingerea acestui obiectiv, am folosit atât lucrãrile menționate anterior, cât și cercetãrile proprii apãrute în publicații de specialitate, dar am pus în paginã și foarte multe informații inedite, provenite în special din arhivele românești dar și din cele strãine."
Autorii

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: Infern cop1_varainta2.jpg

Aceasta postare a fost editata de Fratello: 21 October 2012 - 06:37 PM

#2 Useril este offline   Blue-Max 

• Membru senior
  • Postari: 2473
  • Inregistrat: 06-December 04

Postat 22 October 2012 - 07:03 AM

O stire ce poate doar sa ne bucure !!! Imagine postata

"Aproximativ 500 de pagini " ?!?! Remarcabil ....
Asteptam primele impresii din partea celor care vor intra mai repede in posesia cartii !

#3 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12670
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 22 October 2012 - 07:51 AM

Cred ca va sta foarte bine in biblioteca alaturi de "Bine ati venit in infern!..." a lui Ioan Grigorescu.

#4 Useril este offline   Fratello 

• Membru deplin

Postat 22 October 2012 - 04:03 PM

Pentru cei interesati cartea va costa 20 de lei si va putea fi cumparata, cel mai devreme, la lansare.

#5 Useril este offline   anstro 

• Membru senior
  • Postari: 427
  • Inregistrat: 12-January 10
  • Interests:Aviatie

Postat 22 October 2012 - 05:17 PM

20 de lei pentru aproape 500 de pagini in zilele cand o revista de cancan costa tot cam atat e un pret mai mult decat frumos...

#6 Useril este offline   RomanAndrei 

• Membru deplin
  • Postari: 62
  • Inregistrat: 11-August 12

Postat 23 October 2012 - 08:42 PM

Bun pret..mult prea bun!

#7 Useril este offline   Fratello 

• Membru deplin

Postat 23 October 2012 - 09:14 PM

Vezi postareaRomanAndrei, la 23 October 2012 - 08:42 PM, a spus:

Bun pret..mult prea bun!

Aceasta este politica Editurii Militare: carti bune la pret mic. O sa convingeti cand veti citi cartea.

#8 Useril este offline   Blue-Max 

• Membru senior

Postat 23 October 2012 - 09:18 PM

Nu stiu ... eu nu m-as bucura asa tare de un pret de 20 ron.
Asta pare sa ascunda o editie "ieftina", pe hartie proasta si mai ales cu reproduceri de poze de calitate cel mult medie.
Prea de multe ori am vazut asemenea editii, mai ales la carti pe teme istorice.
Sper sa ma insel, dar .....

#9 Useril este offline   Fratello 

• Membru deplin

Postat 23 October 2012 - 10:53 PM

Pretul nu reflecta calitatea. Nu trebuie sa uitati ca Editura Militara este editura de stat, iar cartea a beneficiat de niste subventii. De ceea este suspect de ieftina. Daca ati cumparat cartea ,,Misiuni de sacrificiu" aparuta anul trecut tot la Editura Militara, calitatea hartiei o sa fie cel putin la fel de buna.

Aceasta postare a fost editata de Z-mare: 24 October 2012 - 10:52 AM

#10 Useril este offline   tommy 

• Membru senior
  • Postari: 355
  • Inregistrat: 16-June 08

Postat 24 October 2012 - 01:50 AM

Eu am luat acum cateva luni, de la Editura Militara, "Mitul Blitzkrieg-ului", la 33 RON, parca. Si mie mi s-a parut a fi un pret dubios de mic, insa cand am primit cartea am ramas extrem de placut surprins, hardcover, legata extrem de bine, hartie de foarte buna calitate, zeci de harti tactice color... o achizitie foarte buna, atat din punctul de vedere al calitatii continutului, cat si al calitatii printului.

#11 Useril este offline   Fratello 

• Membru deplin

Postat 25 October 2012 - 10:17 PM

Cartea a aparut deja si este disponibila la standul Editurii Militare din cadrul Targului de carte Polemos - in incinta Centrului Militar National (Galeria Artelor).

Maine, la ora 17.00, este lansarea oficiala.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 2012-10-25 17.42.05.jpg
  • Imagine atasata: 2012-10-25 17.42.35.jpg

Aceasta postare a fost editata de Fratello: 25 October 2012 - 10:18 PM

#12 Useril este offline   Fratello 

• Membru deplin

Postat 26 October 2012 - 08:02 AM

Tot azi, la ora 16.30, are loc si lansarea cartii lui Valeriu Avram - ,,Aeronautica romana in razboiul de reintregirea nationala" (1916-1919)

Aceasta postare a fost editata de Fratello: 26 October 2012 - 08:04 AM

#13 Useril este offline   1-0-9 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 4959
  • Inregistrat: 10-December 04

Postat 26 October 2012 - 06:56 PM

Am fost acolo si le-am luat pe ambele, sint publicate in conditii excelente!
Felicitari autorilor si la cit mai multe !

Aceasta postare a fost editata de 1-0-9: 26 October 2012 - 06:56 PM

#14 Useril este offline   cipoaca 

• Membru senior
  • Postari: 136
  • Inregistrat: 13-February 11
  • Interests:machete aviatice si masinile clasice

Postat 06 November 2012 - 02:43 PM

Pe site-ul Editurii Militare inca nu este disponibila cartea. Speram ca in curand vom avea acces la ea si noi cei din PROVINCIE!!!!!! ultimul cuvant l-am strigat.

#15 Useril este offline   Fratello 

• Membru deplin

Postat 06 November 2012 - 08:08 PM

Vezi postareacipoaca, la 06 November 2012 - 02:43 PM, a spus:

Pe site-ul Editurii Militare inca nu este disponibila cartea. Speram ca in curand vom avea acces la ea si noi cei din PROVINCIE!!!!!! ultimul cuvant l-am strigat.

Cartea va fi disponibila curand si pe site. Momentan Editura Militara si-a mutat sediul si din aceasta cauza nu au avut timp sa reactualizeze site-ul. Daca aveti vreo problema cu comandarea cartii il puteti contacta chiar pe domnul Pandea (are adresa de mail pe site) sau pe mine.

Multumesc!

#16 Useril este offline   Cassin 

• Membru senior
  • Postari: 409
  • Inregistrat: 08-April 06
  • Interests:Machete statice avioane de orice fel (de preferinta cu elice din WW II) 1/72

Postat 06 November 2012 - 08:22 PM

Am comandat la Ed. militară în data de 25 sau 26 oct. Memoriile mareşalului Manerheim şi am specificat în spatiul destinat corespondenţei să mi-o expedieze numai împreună cu 'Infern deasupra Ploieştiului" . În 29, datorită faptului că nu am fost contactat , sau mai bine zis nu mi-a fost confirmată comanda, am dat telefon. Am vorbit cu o persoana care din "aşa", "aşa", "aşa" nu m-a mai scos pana cand am inceput sa folosc şi eu acelaşi cuvant repetat. Mi-a facut impresia că nu ar fi avut cunoştiinţă despre comanda şi că atunci ar fi citit mesajul pentru prima dată. De atunci, nimic. Dacă sunt subventionati de stat, cum se veehiculează aici, probabil ca nici nu îi interesează prea mult genul asta de comerţ. aşa că îmi permit să calific activitatea lor comercială (nu cea publicistică) drept execrabilă!

#17 Useril este offline   muggs 

• Membru senior
  • Postari: 306
  • Inregistrat: 11-March 08

Postat 06 November 2012 - 09:35 PM

Cu riscul de a repeta aceeasi idee de pe alt forum, din pacate partea de comenzi de le EM este sub orice critica, nu mai intru in detalii dar e mai simplu sa nu va bateti capul cu ei daca sunteti din provincie, apelati la amici care locuiesc in Bucuresti.

#18 Useril este offline   Blue-Max 

• Membru senior

Postat 07 November 2012 - 07:30 AM

Am comandat on-line de pe site-ul EM 2 carti. Acum vreo 2 saptamani. Altele decat cea din topic.
N-am primit niciun fel de forma de confirmare.
Dupa vreo 10 zile primesc un pachet cu ramburs de la o persoana fizica Elena nu stiu cum. Prins cu alte probleme cotidiene uit complet de comanda de la EM.
Ma duc sa ridic pachetul, cu rezerva de a-l refuza, daca nu ma lamuresc de la cine e.
La posta inspectez pachetul si NU ma lamuresc, de la cine e si de ce l-am primit. Il refuz.
La vreo 2 zile, imi trece prin cap ca poate era de la EM ... Imagine postata probabil ca era, dar NU avea NICIO specificatie pe el, ca ar fi expediat de EM ...Imagine postata

Vezi postareamuggs, la 06 November 2012 - 09:35 PM, a spus:

Cu riscul de a repeta aceeasi idee de pe alt forum, din pacate partea de comenzi de le EM este sub orice critica, nu mai intru in detalii dar e mai simplu sa nu va bateti capul cu ei daca sunteti din provincie, apelati la amici care locuiesc in Bucuresti.

Aceasta postare a fost editata de Blue-Max: 07 November 2012 - 07:31 AM

#19 Useril este offline   Fratello 

• Membru deplin

Postat 25 November 2012 - 09:55 AM

Cartea poate fi acum comandata direct de pe site-ul Editurii Militare:

http://www.editurami...t-1944-254.html

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou