Pagina 1 din 1
constructie camion militar DAC 16215 constructie camion militar DAC 16215
Postat 20 October 2012 - 09:02 PM
Pentru inceput felicitari tuturor celor care au pasiuni pentru lumea modelismului
Imi cer scuze pt ca nu am reusit sa fac fotografi cu primele elemente construite ma refer la ansamblul puntiilor autocamionului
Am fost fascinat de acel zis "FA" al armatei noastre. Cine a facut armata isi aduce aminte cand statea in carlinga si scutura ca naiba. Da scutura deoarece nu avea amortizoare pe spate iar suspensia era asamblata din 14 foi de arc (10+4). M-am hotarat sa il construiesc la scara 1/43 deoarece aparuse ARO si IMS de la DeAgostini si camioane de armata romanesti nu am gasit sa cumpar.
Postez cateva poze si apoi revin cu explicatii.
Mentionez ca rotile din plastic le-am luat de la alta jucarie
Imi cer scuze pt ca nu am reusit sa fac fotografi cu primele elemente construite ma refer la ansamblul puntiilor autocamionului
Am fost fascinat de acel zis "FA" al armatei noastre. Cine a facut armata isi aduce aminte cand statea in carlinga si scutura ca naiba. Da scutura deoarece nu avea amortizoare pe spate iar suspensia era asamblata din 14 foi de arc (10+4). M-am hotarat sa il construiesc la scara 1/43 deoarece aparuse ARO si IMS de la DeAgostini si camioane de armata romanesti nu am gasit sa cumpar.
Postez cateva poze si apoi revin cu explicatii.
Mentionez ca rotile din plastic le-am luat de la alta jucarie
Postat 25 October 2012 - 11:47 PM
rotile sunt de la un camion doar ca pe fata erau inguste iar pe spate erau late si a trebuit sa te tai pentru a le face duble
janta de pe fara e facuta manual cea de pe spate a ramas cea de la acel camion
Azi revin cu poze
E o fucrare foarte migaloasa si cum nu am altceva pt vopsit am folosit pensule
cabina aproape gata
janta de pe fara e facuta manual cea de pe spate a ramas cea de la acel camion
Azi revin cu poze
E o fucrare foarte migaloasa si cum nu am altceva pt vopsit am folosit pensule
cabina aproape gata
Aceasta postare a fost editata de Z-mare: 26 October 2012 - 06:47 AM
Postat 27 October 2012 - 09:15 PM
Felicitari ! Arata foarte interesant, din mai multe puncte de vedere, in primul rand, scara la care e, faptul ca "lumineaza", constructia puntilor si a ansamblului in sine, directia.
L-ai facut dupa ceva dimensiuni sau strict proportional? Te rog sa nu mi-o iei in nume de rau, intreb pentru ca mi se pare usor disproportionat, dar inteleg ca totusi e o scara mica si e destul de greu de lucrat fara scule de precizie. Chiar si eu intampin dificultati la 1/18.
Inca o data felicitari ! Ma bucura cand vad acest model reprodus, din orice materiale disponibile. Poate te gandesti sa mai incerci unul, avand in vedere ca ai spart deja gheata, imbunatatiri ar mai fii daca ai rabdarea necesara. Bafta !
L-ai facut dupa ceva dimensiuni sau strict proportional? Te rog sa nu mi-o iei in nume de rau, intreb pentru ca mi se pare usor disproportionat, dar inteleg ca totusi e o scara mica si e destul de greu de lucrat fara scule de precizie. Chiar si eu intampin dificultati la 1/18.
Inca o data felicitari ! Ma bucura cand vad acest model reprodus, din orice materiale disponibile. Poate te gandesti sa mai incerci unul, avand in vedere ca ai spart deja gheata, imbunatatiri ar mai fii daca ai rabdarea necesara. Bafta !
Postat 30 October 2012 - 12:46 AM
GGG, la 27 October 2012 - 09:15 PM, a spus:
Felicitari ! Arata foarte interesant, din mai multe puncte de vedere, in primul rand, scara la care e, faptul ca "lumineaza", constructia puntilor si a ansamblului in sine, directia.
multumesc pt aprecieri
nu o sa ma opresc aici
la aceeasi scara vor urma DAC 665T , DAC 665G si cateva utilaje sau piese de artilerie ce se pot remorca
ca materiale da am folosit doar resturi
o sa revin cu poze
totusi ceva roti pt 6x6? pe unde as gasi
Postat 01 November 2012 - 06:23 PM
Daca te referi la acele roti cu profil agresiv in V, asemanator tractorului, ai putea sa incerci de la un kit 1/48 de ceva militar (e cel mai apropiat de scara ta), sau du-te prin magazinele de jucarii si trebuie sa gasesti ceva asemanator, la 1/43 s-ar putea sa ai noroc.
Postat 04 November 2012 - 12:05 PM
am revenit cu poze si mentionez ca s-au muntat urmatoarele:
- manere la usi;
- aparatorile cabinei;
- a 2-a janta pe fata;
- suport sustinere cabina in partea din spate;
- galerie admisie si filtru aer;
- rezervor combustibil;
- scarile laterale la usile din fata;
- rezervor ulei pt cabestan;
- butelii aer;
-cardan transmisie fata;