Forum Machete,Modelism,Hobby: Baza pentru T55 - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Baza pentru T55

#1 Useril este offline   stageexp 

  • Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 1116
  • Inregistrat: 18-January 08
  • Location:Timisoara
  • Interests:Fotografie, modelism, frumosul cotidian

Postat 16 October 2012 - 09:19 PM

Salutare tuturor,
odata cu T64 prezentat mai demult, am cumparat si un kit de T55 pe care l-am terminat recent. Am decis ca in acest caz sa-i construiesc un suport, pentru a nu-l aseza in vitrina pur si simplu.

In primul rand hai sa purcedem la descrierea kitului. Din puntul meu de vedere s-a asamblat acceptabil, avand si unele lipsuri, insa ceea ce m-a surprins a fost ca producatorul a oferit si piese de rasina si fotodecupaje in kit, alaturi de piesele pentru interior. Am asamblat componentele, optand pentru vopsea vallejo si revell, dupa un grund vallejo. Dupa montarea pieselor de interior, am realizat si o usoara imbatranire, fara a exagera prea mult. Am stat pe ganduri daca sa folosesc si echipaj sau nu, in acest caz optand pentru varianta fara.

Iata in cele ce urmeaza cateva detalii de la asamblare.

Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata

Dupa asamblare, am purces la aplicarea unui strat de lac lucios pentru aplicarea washului. Pentru wash am folosit vopsea ulei neagra, diliata, cu mirosul de terebentina aferent :whistle: . Dezavantajul asa cum am mai spus consta in timpul indelungat de uscare, asa ca data viitoare voi folosi totusi acel compus accelerator despre care am mai vorbit si pe care mi-am propus sa-l incerc inca de data trecuta.

Tot ca metode de murdarire am mai folosit si creion moale pe muchii, pentru uzura metalica, urmata de aplicarea noroiului obtinut din pastel raschetat si aplicat umed cu o pensula. Dupa uscare am sigilat macheta cu lac mat.
Unele faze trebuie inca exersate la greu, de exemplu luciul metalului uzat nu-mi iese, probabil sunt si prea grabit la faza cu pricina.

Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata

Pentru baza am folosit o rama. Nu mi-am propus ceva foarte sofisticat, fata de tunurile pe care vreau sa le asamblez si unde preconizez si ceva cladiri ruibate. Aici, pentru a creea totusi un topic sau o ipostaza am plecat de la ideea unui drum blocat de pietre. Nu de pietre cazute ci puse intentionat. Pe mara foto, de pe care am scos sticla, am aplicat straturi de servetele cu apa si aracet pentru teraformare. Ulterior am creeat o structura mai rigida prin pensulare cu ipsos foarte moale. Am confectionat 2 copaci prin tehnica de lita impletita in straturi succesive. Peste acea structura am aplicat ipsos moale cu pensula si am vopsit in 3 nuante de maro si ceva negru. Pentru frunzis am folosit foliaj dedicat de la woodland scenics.
In rest scena a fost umpluta cu pietricele autentice si diferite tufisuri unele de la noch. S-a folosit iarba aplicata cu metoda electrostatica, precum si foliaj. Ulterior am vopsit in diferite nuante de verde cu aerograful si am aplicat unele washuri pietrelor.

Ceea ce am vazut ulterior in poze este luciul prea pronuntat al copacilor care probabil trebuie lacuiti. De asemenea la aceasta scara mergea si crestarea suplimentara a trunchiurilor.

Iata cateva imagini cu fazele realizarii suportului.

Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata

Ceeace s-a obtinut la final este ilustrat in imaginile urmatoare.

Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata

#2 Useril este offline   caporalmusat 

  • Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 1048
  • Inregistrat: 03-January 09
  • Location:BRAILA
  • Interests:Tehnica militara sovieto/rusa in general dar mai ales aflata si in dotarea RO ARMY !

Postat 17 October 2012 - 09:58 AM

Salutare. Cineva a spus "invatat, invatati si iar invatati" in cazul tau fiind "experimentati..." . :-) Bravo pt asta . In privinta tancului bag seama ca e un OT-55 dupa stutul de langa teava pt a "scuipa flacari" (lichid incendiar) . Desii acest kit este scos corect dimensional , detalierea unor piese e slaba si incorecta , dar e bun pt experimente de tehnici sau pt cei cu rabdare foarte multa si multa pricepere poate fi adus la adevar. Am si eu vreo 2 crezand ca le pot scoate ,dar cand am vazut cum e cel de la Tamiya am zis ca vor fi tot pt experimentare. Revenind la al tau , (atentie sunt doar pareri , nu critici) ai spus ca ti-au dat fotodecupabile si stiu cum sunt alea ,de ce nu ai pus si pe grilele de deasupra motorului "plasele" ce ti le au dat s-au din site de ceai , arata aiurea fara site sau puteai pune capace peste ele daca ti le-au dat la acest kit. Nu stiu de ce ai pus carligele de manevrare a turelei invers si nu in locul lor . cred ca si la rotile de intindere ai lipit pe cea din dreapta gresit fata de stanga pt ca e alipita de galet pe partea stanga avand distanta cum ar trebuii sa fie . Proiectilele nu trebuiau monocolor .In privinta bazei , imi place dar cred ca pietrele de sub senila tancului ar trebuii scoase , acei bolovani nu pot suspenda un tanc, cu galetii si senila in linie dreapta. Sigur, pt cine vede si nu stie zice ca asa trebuie sa fie . Ar mai fi si altele dar nu poci a spune doar teorie atatatimp cat nici eu nu le -am aplicat inca . Spor la machetit cu sanatate si cer senin.

#3 Useril este offline   LiviuMaff 

  • Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 453
  • Inregistrat: 08-December 09
  • Location:Bacau
  • Interests:istorie, aviatie militara, modelism

Postat 17 October 2012 - 10:54 AM

Frumos lucrat dpdv modelistic. Cat despre realitate, aici se pot spune multe. In primul rand, nu e T-55 ci T-54B pentru ca doar T-54 au acea "ciuperca" de pe turela. Nu stiu daca acest model a fost echipat cu aruncator de flacari, la o prima cautare n-am gasit decat varianta cu galeti "spiderweb" al carei aruncator arata total diferit decat cel de pe modelul tau. Nu mai spun de galeti, s-a mai vorbit despre ei si in alte topic-uri. Bine ar fi daca ai pune si conductele ce unesc rezervoarele din dreapta tancului.

#4 Useril este offline   caporalmusat 

  • Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 1048
  • Inregistrat: 03-January 09
  • Location:BRAILA
  • Interests:Tehnica militara sovieto/rusa in general dar mai ales aflata si in dotarea RO ARMY !

Postat 17 October 2012 - 12:37 PM

Cum arata aceste Flamethrower http://www.morozov.c...anks/ot-54.php. . Eu stiu ca skif avea acest kit http://plastic-model...oli5occevtjgj66 in care se da turela de T-55 , dar intradevar, LiviuMaff ai dreptate, aia e turela de T-54 . Ne spune proprietaru de ce a optat pt ea. Spor la machetit cu sanatate si cer senin.

#5 Useril este offline   stageexp 

  • Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 1116
  • Inregistrat: 18-January 08
  • Location:Timisoara
  • Interests:Fotografie, modelism, frumosul cotidian

Postat 17 October 2012 - 03:35 PM

Salutare,
la fotodecupaje au fost date doar acele piese triunghiulare care separa intre ele diferitele accesorii (lazi si canistre) de pe partile laterale. In plus mai existau si mastile unor proiectoare frontale.
Nu au fost prezente plasele peste evacuarile de la motor.

Referitor la turela, sincer nu mi-am batut capul prea mult, adica nu am studiat documentatie tiparita referitoare la T55, pentru a-l scoate cat mai aproape de realitate, avand cred si ceva poze prin colectie de la parcul de la Orastie, macheta fiind destinata drept cadou pentru cineva care nu a emis pretentii, ci doar scurtarea timpului de lucru :pardon:.

Adevarul e ca la blindate stau sub nivelul satului cu documentarea.

La galetii cu pricina, cred ca stiu care e treaba, in una din poze pozitia este diferita pentru ca au o forma excentrica, astfel incat la rotire se deplaseaza relativ pana la pozitionarea senilelor. La acest model oricum montarea acestor senile a fost destul de dificila.

Adevarat sta treaba cu observatia referitoare la pietrele cu pricina, initial am vrut sa las macheta fara nici un fel de soclu, la fel ca si celelalte (facute), insa dupa ce am facut soclul, pozitia senilelor definitivate deja nu mai este naturala. Nu am mai avut chef sa desfac, pentru a pozitiona mai realistic din punct de vedere al gravitatiei senilele, mai ales ca din experiente anterioare s-au cam stricat unele lucruri la demontare.

Multumesc pentru citirea topicului si pentru observatiile mai mult decat pertinente, si ca intotdeauna bine venite.

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi