2 Bust(iere)
Postat 05 October 2012 - 03:55 PM
Mel Gibson are 3 cm inaltime, indianul 2.5 cm.
Sper sa va placa.
Postat 08 October 2012 - 12:37 AM
Nickusor, ma bucur ca-ti place ideea, cam asta am de gand sa fac in perioada urmatoare, vreau sa ma pun la punct cu anatomia fetei (nu spun ca restul il stapanesc foarte bine )
In privinta pozelor care le-ai postat, banuiesc ca ai vrut sa mi le dai ca exemplu.....cu riscul de a ma pune rau cu cel care le-a facut, trebuie sa spun ca sunt destul de slabute pentru un profesionist, imi par mai mult lucrari facute de un amator. Incearca un Sergei Zlobov, un Allan Carrasco , Jacques Alexandre Gillois, Alan Ball, Paul Deheleanu (by the way....pentru ce ce nu stiu, avem un roman foarte tare in domeniu asta -{Paul Deheleanu- , lucreaza pentru cateva case mari din domeniu, Andrea Miniatures, ElGreco Miniatures, CoolMiniorNot, este foarte bun)..... si lista poate continua gramada.
Detaliile difera in functie de subiectul ales. Daca modelezi un bebe, ai un anumit nivel al detaliilor, daca modelezi un adolescent al nivel....s.a.m.d. pana cand ajungi la varsta senectutii, cand detaliile te fac sa o iei razna. Asa ca nivelul detaliilor de care vorbesti, depinde si de subiectul ales....iar la asta se adauga si scara la care vrei sa lucrezi (si peste toate depinde evident si de experienta si cunostintele care le dobandesti pe parcurs).
Oricum, multam pentru comentariu, toate cele bune
Postat 08 October 2012 - 08:46 PM
dar de 3 ani ai urmaresc pe toti chiar am si cateva din miniaturile scoase de ei forumuri si situri de profil sunt destule chiar au si cluburi unde se intalnesc si fac sesiuni de sculptura si pictura cate 2 zile nu e problema ca nu ai cunosc pe ce ai enumerat tu si mai sunt si spanioli de la Andreea si Italieni de la Pegaso
Ideea e ca imi place sa sculptez si mai putin sa pictez asa cum am vazut majoritatea topicurilor sunt despre pictura asa ca aici mai urmaresc cu interes pe cei care au timp sa sculpteze cate ceva
bafta
Postat 08 October 2012 - 09:03 PM
Postat 09 October 2012 - 10:24 PM
am sa pun ceva poze ,nu sunt profesionist (sau asa de avansat asa cum esti tu de aia urmaresc forumul asta si in special partea de sculptura) iar de 3 ani sunt pasionat si ma informez asta nu inseamna ca am putut sa sculptez zi de zi
daca mai imi fac timp si esti interesat de discutii constructive ,nu gen sunt tare sunt si am facu asta si asta ci mai degraba despre tehnici si cum ai ajuns sa faci un detaliu sau o forma
mai am poze de la o miniatura pe care am sculptata si turnata in faza finala
as fi interesat sa discutam
unele miniaturi sunt in diferite faze si au ramas asa si acum (motive poti gasi destule)
bafta
Postat 09 October 2012 - 11:04 PM
Pe de alta parte , daca am spus ca lucrarile prezentate mai devreme (capul de indian si capul de lup) sunt facute de un amator si nu de un profesionit , nu am spus-o ca sa arat ca ceea ce am facut eu ar fi mai bun, ci ca eu iau ca reper lucrari facute doar de oameni cu renume in domeniu. De ce spun asta? Pentru ca riscul de a repeta greselile facute de un amator este destul de mare, daca as lua ca punct de reper o lucrare facuta de el.
Invitatia pe care ti-am facut-o a fost cat se poate de serioasa, in plus, sfatul meu este ca tu sa-ti deschizi topicele tale personale, nu sa postezi poze cu lucrarile tale pe topicele deschise de altcineva. Pentru ca atunci cand ai propriul topic, sfaturi, idei, sugestii, critici "bune" (critici bune...stiu ca asta suna ciudat, de regula critica iti cam ramane in gat ) poti primi de la mult mai multe persoane de pe acest site, nu doar de la mine. Asta te asigur, pentru ca o parte din evolutia care am avut-o se datoreaza acelora care mi-au aratat ce si unde gresesc.
Fi convins ca daca vei posta atat eu cat si altii isi vor da cu parerea, te vom sustine sau te vom critica, totul fiind facut in ideea de ati putea dezvolta cat mai bine stilul de lucru (chiar daca vor fi momente cand nu-ti va placea ce vei citi ).
Posteaza cu cea mai mare incredere.
Postat 10 October 2012 - 08:37 AM
Silviu, ma bucur sa te revad cu lucrari noi. Insa te rog sa nu te superi pe mine, dar mie mi se par putin cam pe fuga facute cele doua busturi. Mie mi se par sub nivelul lucrarilor tale precedente. Cel mai aproape de model mi se pare indianul. Inca o data, te rog sa nu te superi pe mine, dar stiu ca poti mai mult. Eu cred ca ai avut o pauza lunga + graba de a lucra ceva nou + subiecte dificile. Astept cu mare interes urmatoarea ta lucrare. Spor si inspitatie iti doresc!
@nickusor
Sunt de acord cu tot ce ti-a spus Silviu. Eu cred ca in primul rand ar trebui sa iti stabilesti ce iti doresti de la acest hobby si la ce nivel vrei sa ajungi. Apoi lucreaza cu incredere si cu placere. Si vino pe forum cu lucrarile tale si spune-ne ce fel de feedback iti doresti de la noi. Cu siguranta vei primi raspunsuri si sfaturi. Restul depinde numai de tine. Spor! :)
PS: nickusor, din ce ai postat pana acum mie cel mai mult imi place indianul. Este mult peste restul.
Aceasta postare a fost editata de b00gie: 10 October 2012 - 08:38 AM
Postat 10 October 2012 - 11:48 AM
Am sa atasez aici o poza cu o lucrare facuta de Igor Kordyukov (sculptor profesionist), mai exact capatana. Lucrarea este facuta la scara 1:24, reprezentand un soldat roman.
Din punctul meu de vedere, daca nu ai avea poza individului alaturata pozei sculpturii, mie unul mi s-ar parea destul de dificil sa-l recunosc pe actor doar daca m-as uita la lucrare.
Si vorbim despre un profesionist....
Este un subiect dificil, dar sper sa-l ating, este unul din targeturile pe care mi le-am fixat.
Oricum, multumesc pentru postare si pentru increderea pe care o ai in mine.
Postat 16 October 2012 - 02:46 AM
Am si eu o mare nelamurire: care e diferenta dintre a sculpta sau a modela ,o figurina?
Nickusor:"Ideea e ca imi place sa sculptez si mai putin sa pictez asa cum am vazut majoritatea topicurilor sunt despre pictura asa ca aici mai urmaresc cu interes pe cei care au timp sa sculpteze cate ceva"-suna ciudat,gen pictori versus sculptori-care e mai "adevaraciune"?Ca o parere personala,consider ca pictatul si sculptatul se intrepatrund...
Postat 16 October 2012 - 10:35 AM
Pai din punctul meu de vedere diferenta intre modelaj si sculptura este data de modalitatea de lucru. Daca iei o bucata de material si prin indepartarea straturilor, obtii un rezultat (cat de bun sau cat de rau este mai putin conteaza) s-ar numi ca ai sculptat. Vezi lucrul in lemn, piatra....in domeniul nostru, materialele care se preteaza bine la genul asta de lucru, cred ca sunt Miliput, Magic Sculpt (banuiesc ca sunt si altele). Din cate am vazut, se creeaza o forma in functie de ce doresti sa obtii (daca e cap, un oval, daca e bust un dreptunghi....s.a.m.d.), se lasa materialul sa se intareasca, apoi se "sapa". Daca nu ma insel termenul folosit este de scratchbuilt.
Dar in acelasi timp, daca folosesti aceleasi materiale mentionate mai sus, la care se adauga materialele cu intarire la cald (gen Fimo, Sculpey, Cernit....s.a.m.d) si obtii produsul dorit inainte de intarirea acestuia (operatiunea desfasurandu-se similar modelarii plastelinei) atunci din punctul meu de vedere se numeste modelaj.
Cam asta ar fi parerea mea.
Pe scurt, eu modelez, de sculptat nu am sculptat niciodata, nici macar nu am incercat.....desi e posibil la un moment dat sa incerc si asta, ramane de vazut.
Multumesc frumos pentru aprecierea legata de ceea ce am facut!
Aceasta postare a fost editata de silviug2009: 16 October 2012 - 10:37 AM
Postat 16 October 2012 - 09:03 PM
silviug2009, la 16 October 2012 - 10:35 AM, a spus:
Te inseli putin, da' nu-i cu suparare.
Scratchbuild inseamna a face ceva din tot felul de materiale, fara a folosi o piesa de pe piata. Cam "... din rahat, bici ..." .
Spor la treaba.
Postat 16 October 2012 - 10:20 PM
www.youtube.com/watch?v=EL7uFJe5-N8..........aici se poate vede despre ce este vorba.
Aceasta postare a fost editata de silviug2009: 16 October 2012 - 10:21 PM
Postat 16 October 2012 - 10:25 PM
dani, la 16 October 2012 - 02:46 AM, a spus:
Am si eu o mare nelamurire: care e diferenta dintre a sculpta sau a modela ,o figurina?
Nickusor:"Ideea e ca imi place sa sculptez si mai putin sa pictez asa cum am vazut majoritatea topicurilor sunt despre pictura asa ca aici mai urmaresc cu interes pe cei care au timp sa sculpteze cate ceva"-suna ciudat,gen pictori versus sculptori-care e mai "adevaraciune"?Ca o parere personala,consider ca pictatul si sculptatul se intrepatrund...
gresit -sculptorul de obicei nu isi picteaza singur modelul o va face un pictor, orice casa de care produce miniaturi procedeaza asa - mai citeste e 'adevaraciune sa sti'
Postat 16 October 2012 - 10:54 PM
Nickusor:modul in care scriu,banuiesc ca demonstreaza ca citesc,destul ,zic eu...as vrea sa cred acelasi lucru si despre tine.Cat despre:"gresit -sculptorul de obicei nu isi picteaza singur modelul o va face un pictor, orice casa de care produce miniaturi procedeaza asa "-se pare ca nu prea stii nimic despre conceptul de marketing..."reclama e inima comertului".
Postat 16 October 2012 - 10:55 PM
Cred ca Dani s-a referit si la altceva prin "Ca o parere personala,consider ca pictatul si sculptatul se intrepatrund..."
Prin vopsirea/pictarea unei figurine de productie proprie (nu casa producatoare), acel sculptor reuseste sau nu sa "inchida cercul", ajungand putin mai aproape de o perfectiune pe care teoretic ar trebui sa o cautam cu totii.
Alexelu
Sa-nteleg ca partea la care faci referire, respectiv "...din rahat - bici..." mi s-ar potrivi si mie ?
Aceasta postare a fost editata de AdiP: 16 October 2012 - 11:05 PM