Forum Machete,Modelism,Hobby: F6F-5 Hellcat - Eduard 1:48 - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

F6F-5 Hellcat - Eduard 1:48 Alb 71 Leo Bob McCuddin

#1 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 2771
  • Inregistrat: 27-July 08

Postat 01 October 2012 - 09:11 PM

Salut prieteni,

Va prezint o noua macheta finalizata in aceasta seara. Macheta am inceput-o pe cind ajunsesem sa ma inpotmolesc la F 15, am avut nevoie neaparat de ceva ce imi redea elanul de lucru.
Macheta provine din seria "Profi Pack" si are incluse fotoincizii, masti pentru cupole, roti de rasina (destul de slabut turnate, am avut doua gauri de astupat!). Rachetele HVAR de stiren le-am inlocuit cu noul set de rasina/fotoincizii de la Eduard => acesta dar am fost nevoit sa folosesc suportii de la kit. Pentru a avea fiecare piesa din suporti corect aliniata, am fost nevoit sa le lipesc cu rachete cu tot dupa care am taiat rachetele jos si sa le fac egale ca marime...
Totul a mers foarte bine pina la decaluri, care mi-au scos peri albi. Initial am vrut sa fac alt avion Alb 115 "Death and Destruction" dar ceva imi spunea ca voi avea probleme asa ca am ales acest avion. Oricum, problemele cele mai mari le-am avut cu decalurile albe mari dar nici cele mici nu m-au scutit de stres. Am incercat toate metodele clasice, nimic nu a mers asa ca am trecut la metode agresive => diluant D20 (similar cu Nitro). Metoda este foarte eficienta dar trebuie sa lucrezi cu mare bagare de seama!

Macheta este construita fara sa fac mari modificari. Nici de chituit nu a fost mare nevoie, singurele locuri care au necesitat mai multa atentie au fost capota motorului si incastrarile aripilor cu fuselajul. Doar rezervorul este usor modificat, am facut din foaie de stiren acel "guler" pe mijlocul rezervorului.
Este vopsit cu vopsea gunze H 54 Navy Blue, lac lucios Gunze B 501 si semilucios B 502. Am aplicat un wash cu vopsea de ulei bine diluata. Metoda imi place din ce in ce mai mult si este foarte usor de lucrat peste suprafete lucioase, orice greseala se poate remedia fara a avea urmari pe suprafata vopsita. Vopseaua sarita am realizat-o cu o vopsea dintr-un Paint Marker de la Kaufland dar aplicata cu o scobitoare. In anumite parti am reprezentat uzura prin tufuire si drybrushing. AIci am foloit vopsea XF16 Tamiya.

Ok, am spus destule, va las cu fotografiile si sper sa va placa...

Auf wieder kuk!

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: IMG_7027s.jpg
  • Imagine atasata: IMG_7029s.jpg
  • Imagine atasata: IMG_7030s.jpg
  • Imagine atasata: IMG_7032s.jpg
  • Imagine atasata: IMG_7037s.jpg
  • Imagine atasata: IMG_7038s.jpg
  • Imagine atasata: IMG_7042s.jpg
  • Imagine atasata: IMG_7051s.jpg
  • Imagine atasata: IMG_7052s.jpg

Aceasta postare a fost editata de tibi22: 01 October 2012 - 09:16 PM

#2 Useril este offline   tomcat 

• Membru senior
  • Postari: 1324
  • Inregistrat: 21-November 07
  • Interests:Aviatie, blindate, PC, lectura

Postat 01 October 2012 - 09:25 PM

Excelent ti-a iesit Tibi, felicitari!

#3 Useril este offline   busila 

• Membru senior
  • Postari: 1935
  • Inregistrat: 20-August 08
  • Interests:AVIATIE

Postat 01 October 2012 - 09:32 PM

Ca de obicei , foarte reusit. Uzura ti-a iesit foarte bine..de cockpit ce sa mai zic....

#4 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior

Postat 02 October 2012 - 09:01 AM

Va multumesc baieti, ma bucur ca va place.
@ busila = uzura este ok, imi pare rau ca nu am vopsit macheta mai intai in argintiu si sa zgiriu vopseaua proaspata. Asa este mai realist. Problema este ca nu am fost hotarit pe ce cale sa merg, uzat si murdar sau curat si lucios. Pina la urma am mers pe o cale de mijloc :-)

#5 Useril este offline   bog_ldx 

• Membru senior
  • Postari: 362
  • Inregistrat: 20-November 09

Postat 02 October 2012 - 09:04 AM

Arata superb!
Am si eu unul la fel pe care probabil il incep in urmatorul cincinal. Cum sunt rachetele din setul Brassin fata de cele din cutie? Vreau sa le comand si eu, dar si cele de stiren mi se par destul de bune.

#6 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior

Postat 02 October 2012 - 09:20 AM

Salut,

Eu am schimbat intentionat rachetele din set din cauza turnarii defectuoase dar nici rachetele de rasina nu sunt perfect turnate! La kit jumatatile erau deplasate iar prin slefuire rachetele se deformau si aratau urit. Cele de rasina au alta problema, unele rachete nu mai au detaliul perfect, presupun ca matrita era deja putin uzata...
Setul Brassin este ok dar mai are niste minusuri. In primul rind, racheta este turnata din doua bucati. Nu are niste ghidaje pentru imbinare, lucru care l-am facut eu prin gaurirea celor doua jumatati si fixarea lor si cu ajutorul unui "stift" din sirma. Jumatatea cu aripioarele este mai greu de curata astfel am fost nevoit sa "inventez" tot felul de unelte pentru slefuire/curatare. Dar cea mai grea parte a fost partea cu fotoinciziile. Mi-a luat foarte mult timp pina le-am terminat. Si aici lucrezi fara ghidaje, deci trebuie sa iti faci niste sabloane ca sa iti usurezi munca si sa pastrezi distanta identica la fiecare racheta in parte.

Cum am scris sus, suportul rachetelor este de la kit, Eduard nu iti da suportul in acest set de rasina.
Sper ca aceasta informatie sa iti fie utila. :friends:

#7 Useril este offline   Mr32 

• Membru senior
  • Postari: 1478
  • Inregistrat: 24-December 05
  • Interests:Machete de avioane militare 1/32, aviatie.

Postat 02 October 2012 - 02:35 PM

Fain. Atat macheta cat si executia. Frustranta chestia cu decalurile. Am patit-o si eu. Plasticareala asta, se presupune ca ar trebui sa ne destinda, nu sa ne dea batai de cap. Usor, usor vad ca se mai aduna material pentru inca un concurs virtual.
Felicitari Tibi pentru model si mai ai timp pentru inca vreo doua modele anul asta, nu de alta, dar sa avem ce propune pentru macheta anului.

Florin

#8 Useril este offline   deltadagger 

• Membru senior
  • Postari: 479
  • Inregistrat: 21-November 09
  • Interests:Aviatie

Postat 02 October 2012 - 04:01 PM

Foarte reusit Hellcat-ul Tibi!Felicitari! :good:

Aceasta postare a fost editata de deltadagger: 02 October 2012 - 04:02 PM

#9 Useril este offline   bog_ldx 

• Membru senior
  • Postari: 362
  • Inregistrat: 20-November 09

Postat 02 October 2012 - 06:01 PM

@tibi22: '

Multumesc pentru informatii, cred ca o sa folosesc si eu setul asta pana la urma.
Se pare ca si seturile Brassin au destule hibe, chiar daca pe net gasesti numai laude.
Eu intetinez sa folosesc un motor din rasina si am comandat setul asta. Costa cam multisor, e foaret detaliat, e excelent daca vrei sa lasi capota deschisa, cilindrii sunt de-a dreptul spectaculosi dar parca prea mari in diametru(poate mi se pare mie). In schimb inelul din fata cilindrilor, nu stiu cum se numeste, e realizat din PE, cea ce nu mi se pare prea realist. Destul de ciudata alegerea celor de la Eduard, pare penibila optiunea asta in comparatie cu restul detaliior, mai ales ca e foarte vizibila in partea din fata. In plus lateralele capotei au suprafata mai rugoasa decat smirghelul de 600. La cat costa parca ar trebui sa fie altfel...Am si un motor de la Vector care e superb chiar daca nu e asa detaliat ca si cel de la Eduard, dar parca reprezentarea detaliilor e mai echilibrata. Ma mai gandesc care dintre ele il voi folosi...

Aceasta postare a fost editata de Z-mare: 02 October 2012 - 08:15 PM
Motiv editare: citat inutil

#10 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior

Postat 02 October 2012 - 07:57 PM

Cunosc motorul de la Eduard. Este cel putin in prezentare foarte frumos dar si foarte scump! Felul in care este gindit este ok si se potriveste cu siguranta mai bine decit motorul de la Vector care este cu mult mai lung, fiind reproduse si alte parti componente. Acelea trebuie taiate ca sa le poti baga in Hellcat, Tigercat sau Corsair. Am si eu motorul acela si imi place tare mult. Va trebuii sa fac chirurgie plastica sa-l introduc intr-un Corsair... :wacko:

#11 Useril este offline   AdiP 

• Membru senior
  • Postari: 2390
  • Inregistrat: 29-February 08
  • Interests:Anything that fly, crawl or float in WW 2

Postat 02 October 2012 - 08:18 PM

Frumoasa pisica Tibi; nici nu avea cum sa iasa altfel din mainile tale.
Ma adaug astfel si eu pe lista celor carora le place.

Spor in continuare; am asa o presimtire ca mai ai ceva ascuns prin maneca...:-D

#12 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior

Postat 02 October 2012 - 08:30 PM

Va multumesc baieti!

@ Florin13 - Am inceput sa am o presimtire urita la machetele astea, parca este facatura - kit-uri super, decaluri de ra...t si invers! Interesant ca la Nieuport 17 am avut decaluri tot de la Eduard dar au fost exceptionale.

@ AdiP - stii tu ceva :innocent:

#13 Useril este offline   gabriel chelaru 

• Membru senior
  • Postari: 506
  • Inregistrat: 21-February 07
  • Interests:Aviatie, Motociclism, Istorie, Bizantinologie, Muzica

Postat 03 October 2012 - 09:25 AM

Felicitari Tibi, e absolut superb! Macar unii oameni mai au si timp sa lucre! :drinks: Hellcat-ul tau ma impulsioneaza totusi sa gasesc timp printre picaturi sa mai lipesc doua plastice...si un PE. :-)
Felicitari din nou!

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi