Va prezint o noua macheta finalizata in aceasta seara. Macheta am inceput-o pe cind ajunsesem sa ma inpotmolesc la F 15, am avut nevoie neaparat de ceva ce imi redea elanul de lucru.
Macheta provine din seria "Profi Pack" si are incluse fotoincizii, masti pentru cupole, roti de rasina (destul de slabut turnate, am avut doua gauri de astupat!). Rachetele HVAR de stiren le-am inlocuit cu noul set de rasina/fotoincizii de la Eduard => acesta dar am fost nevoit sa folosesc suportii de la kit. Pentru a avea fiecare piesa din suporti corect aliniata, am fost nevoit sa le lipesc cu rachete cu tot dupa care am taiat rachetele jos si sa le fac egale ca marime...
Totul a mers foarte bine pina la decaluri, care mi-au scos peri albi. Initial am vrut sa fac alt avion Alb 115 "Death and Destruction" dar ceva imi spunea ca voi avea probleme asa ca am ales acest avion. Oricum, problemele cele mai mari le-am avut cu decalurile albe mari dar nici cele mici nu m-au scutit de stres. Am incercat toate metodele clasice, nimic nu a mers asa ca am trecut la metode agresive => diluant D20 (similar cu Nitro). Metoda este foarte eficienta dar trebuie sa lucrezi cu mare bagare de seama!
Macheta este construita fara sa fac mari modificari. Nici de chituit nu a fost mare nevoie, singurele locuri care au necesitat mai multa atentie au fost capota motorului si incastrarile aripilor cu fuselajul. Doar rezervorul este usor modificat, am facut din foaie de stiren acel "guler" pe mijlocul rezervorului.
Este vopsit cu vopsea gunze H 54 Navy Blue, lac lucios Gunze B 501 si semilucios B 502. Am aplicat un wash cu vopsea de ulei bine diluata. Metoda imi place din ce in ce mai mult si este foarte usor de lucrat peste suprafete lucioase, orice greseala se poate remedia fara a avea urmari pe suprafata vopsita. Vopseaua sarita am realizat-o cu o vopsea dintr-un Paint Marker de la Kaufland dar aplicata cu o scobitoare. In anumite parti am reprezentat uzura prin tufuire si drybrushing. AIci am foloit vopsea XF16 Tamiya.
Ok, am spus destule, va las cu fotografiile si sper sa va placa...
Auf wieder kuk!
Aceasta postare a fost editata de tibi22: 01 October 2012 - 09:16 PM