Pagina 1 din 1
Spitfire de la Erik
Postat 25 September 2012 - 11:48 AM
Te-ai descurcat binisor.Kit-ul de la Revell e chiar bun.Cabina detaliata,gravat bine,suficiente detalii atat pe extrados cat si pe intrados.Imbinarile au fost perfecte.
Singura lui buba (la tine si la Z-mare) este la imbinarea intradosului aripii(sectiunea mediana ) cu fuselajul inferior.La kit-ul meu am avut in plus o ditamai groape in capotajul superior stang.
Ambele rezolvate cu C.A. si rabdare.Referitor la Spit-ul tau,cofa elicei nu cred ca era albastra.Trebuia vopsita in Sky.Nici culoarea intradosului nu e buna.
Z-mare a postat un articol cu acelasi kit si are acolo culorile bune.Tunurile sunt cam cracanate(divergente).Un pic de wash nu ar strica.
Spor si la mai multe.
Singura lui buba (la tine si la Z-mare) este la imbinarea intradosului aripii(sectiunea mediana ) cu fuselajul inferior.La kit-ul meu am avut in plus o ditamai groape in capotajul superior stang.
Ambele rezolvate cu C.A. si rabdare.Referitor la Spit-ul tau,cofa elicei nu cred ca era albastra.Trebuia vopsita in Sky.Nici culoarea intradosului nu e buna.
Z-mare a postat un articol cu acelasi kit si are acolo culorile bune.Tunurile sunt cam cracanate(divergente).Un pic de wash nu ar strica.
Spor si la mai multe.
Postat 25 September 2012 - 02:09 PM
Merci pentru coment Cum e culoarea Sky ? si unde ar trebui si cum ar trebuie sa fac Wash-ul ? dami cateva indrumari cum sa incep . Tunurile am remediat chiar ca a fost putin cracanat . Culoarea intredosului am vazut pe poze pe net , mam uitat la o gramada de poze am scos si carti de pe net acolo asta era culoarea ...........
Postat 25 September 2012 - 04:06 PM
Postat 25 September 2012 - 04:30 PM
Salut Erik, in primul rind felicitari pentru un nou efort. Modelul arat bine chiar daca culorile nu sunt 100% corecte. Sau poate sunt doar fotografiile tale fiind problema, le dimensionezi prea mici si sunt facute cu lumina slaba.
Vopseaua Sky de care vorbesc baietii o gasesti la hobbyx. In instructiunile Tamiya de la Spitfire intradosul vine vopsit cu XF 21.
Acesta :
Vopseaua Sky de care vorbesc baietii o gasesti la hobbyx. In instructiunile Tamiya de la Spitfire intradosul vine vopsit cu XF 21.
Acesta :
Aceasta postare a fost editata de tibi22: 25 September 2012 - 04:31 PM
Postat 25 September 2012 - 05:56 PM
Luate de pe forum, scrise de cartula,cred..
Fisiere atasate
-
WASH 1.doc (26K)
Numar de descarcari: 172 -
WASH 2.doc (35.5K)
Numar de descarcari: 170
Postat 25 September 2012 - 07:43 PM
he he he m-am prins a facut washingul Am luat creta neagra grafit am razuit usurel putin din el am obtinut un fel de pudra neagra am diszolvat in putina apa ( doar cateva picaturi cu pipeta ) este foarte greu de amestecat . Am aplicat cu pensula in gravura si am lasat sa se uste putin, dupa care am sters cu un servetel umed A iesit destul de OK mentionez ca prima data cand fac asa ceva .
Multumesc pentru indrumare
Multumesc pentru indrumare
Postat 26 September 2012 - 07:30 AM
Erik, sunt surprins ca nu stii de chestiile astea cu toate ca ai un forum si mai ales cartea aia in limba maghiara sub nas!
Deci, pe scurt ca sa intelegi:
Preshading se aplica inainte de vopselele finale si se face de regula cu vopsea neagra, gri , maro sau ce se potriveste mai bine, post shading se face de regula dupa aplicarea vopselelor si chiar a decalurilor. De regula se foloseste ori un lac cu putina culoare (negru, gri, maro sau ce se potriveste in situatia in care vrei sa reprezinti macheta) ori folosesti vopsea smoke (Tamiya X19) . Se aplica in acelasi fel ca si preshadingul, adica dealungul linilor de panou. Este totusi bine de stiut cind sa te opresti, de multe ori aplicarea prea exagerata a vreunei metode macheta pierde din realism! Deci : you have to find the balance!
Deci, pe scurt ca sa intelegi:
Preshading se aplica inainte de vopselele finale si se face de regula cu vopsea neagra, gri , maro sau ce se potriveste mai bine, post shading se face de regula dupa aplicarea vopselelor si chiar a decalurilor. De regula se foloseste ori un lac cu putina culoare (negru, gri, maro sau ce se potriveste in situatia in care vrei sa reprezinti macheta) ori folosesti vopsea smoke (Tamiya X19) . Se aplica in acelasi fel ca si preshadingul, adica dealungul linilor de panou. Este totusi bine de stiut cind sa te opresti, de multe ori aplicarea prea exagerata a vreunei metode macheta pierde din realism! Deci : you have to find the balance!
Arata acest topic
Pagina 1 din 1