Forum Machete,Modelism,Hobby: Spitfire de la Erik - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Spitfire de la Erik

#1 Useril este offline   Erik 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 108
  • Inregistrat: 17-May 12

Postat 24 September 2012 - 10:22 PM

Va pum cateva poze la dispozitie cu primul meu Spitfire pe care am vopsit cu aerograf cu siguranta ca se putea si mai bine dar eu sunt multumit de rezultat. B-) Kittul este de la Revell de tot rah**ul , :bad:, dar pana la urma a iesit destul de bine :punk: Am folosit vopsele Revell Aqua color.
Imagine atasata: DSCN1958.JPGImagine atasata: DSCN1959.JPGImagine atasata: DSCN1963.JPGImagine atasata: DSCN1965.JPGImagine atasata: DSCN1968.JPGImagine atasata: DSCN2066.JPGImagine atasata: DSCN1971.JPGImagine atasata: DSCN2067.JPGImagine atasata: DSCN2069.JPGImagine atasata: DSCN2070.JPG
Imagine atasata: DSCN2074.JPGImagine atasata: DSCN2075.JPGImagine atasata: DSCN2075.JPGImagine atasata: DSCN2077.JPGImagine atasata: DSCN2080.JPGImagine atasata: DSCN2087.JPGImagine atasata: DSCN2088.JPGImagine atasata: DSCN2090.JPGImagine atasata: DSCN2089.JPG

#2 Useril este offline   busila 

• Membru senior
  • Postari: 1935
  • Inregistrat: 20-August 08
  • Interests:AVIATIE

Postat 25 September 2012 - 11:48 AM

Te-ai descurcat binisor.Kit-ul de la Revell e chiar bun.Cabina detaliata,gravat bine,suficiente detalii atat pe extrados cat si pe intrados.Imbinarile au fost perfecte.
Singura lui buba (la tine si la Z-mare) este la imbinarea intradosului aripii(sectiunea mediana ) cu fuselajul inferior.La kit-ul meu am avut in plus o ditamai groape in capotajul superior stang.
Ambele rezolvate cu C.A. si rabdare.Referitor la Spit-ul tau,cofa elicei nu cred ca era albastra.Trebuia vopsita in Sky.Nici culoarea intradosului nu e buna.
Z-mare a postat un articol cu acelasi kit si are acolo culorile bune.Tunurile sunt cam cracanate(divergente).Un pic de wash nu ar strica.
Spor si la mai multe.

#3 Useril este offline   Erik 

• Membru senior

Postat 25 September 2012 - 02:09 PM

Merci pentru coment :good: Cum e culoarea Sky ? si unde ar trebui si cum ar trebuie sa fac Wash-ul ? dami cateva indrumari cum sa incep :pardon:. Tunurile am remediat chiar ca a fost putin cracanat . Culoarea intredosului am vazut pe poze pe net , mam uitat la o gramada de poze am scos si carti de pe net acolo asta era culoarea ....:unknw:.......

#4 Useril este offline   anstro 

• Membru senior
  • Postari: 427
  • Inregistrat: 12-January 10
  • Interests:Aviatie

Postat 25 September 2012 - 04:06 PM

Salut,
Cam asta cred ca ar fi sky:

http://www.colorserv...or.asp?fs=34583

#5 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior
  • Postari: 2771
  • Inregistrat: 27-July 08

Postat 25 September 2012 - 04:30 PM

Salut Erik, in primul rind felicitari pentru un nou efort. Modelul arat bine chiar daca culorile nu sunt 100% corecte. Sau poate sunt doar fotografiile tale fiind problema, le dimensionezi prea mici si sunt facute cu lumina slaba.
Vopseaua Sky de care vorbesc baietii o gasesti la hobbyx. In instructiunile Tamiya de la Spitfire intradosul vine vopsit cu XF 21.
Acesta :

Imagine postata

Aceasta postare a fost editata de tibi22: 25 September 2012 - 04:31 PM

#6 Useril este offline   Erik 

• Membru senior

Postat 25 September 2012 - 04:51 PM

OK mam prins de culoare B-) Da cum sa ma apuc de Wash ? ce sa fac ? cum sa fac ? unde sa fac ? :search: Eu nu am facut pana acuma , am cautat peste tot da nu prea stiu cum sa ma apuc de Wash. daca aveti vreo ideie indrumatima . ;-)

#7 Useril este offline   busila 

• Membru senior

Postat 25 September 2012 - 05:56 PM

Luate de pe forum, scrise de cartula,cred..

Fisiere atasate

#8 Useril este offline   Erik 

• Membru senior

Postat 25 September 2012 - 07:43 PM

he he he :diablo: m-am prins a facut washingul :yahoo: Am luat creta neagra grafit am razuit usurel putin din el am obtinut un fel de pudra neagra am diszolvat in putina apa ( doar cateva picaturi cu pipeta ) este foarte greu de amestecat :aggressive: . Am aplicat cu pensula in gravura si am lasat sa se uste putin, dupa care am sters cu un servetel umed :punk: A iesit destul de OK mentionez ca prima data cand fac asa ceva .

Multumesc pentru indrumare

#9 Useril este offline   Erik 

• Membru senior

Postat 25 September 2012 - 07:52 PM

Va pun si cate poze sa vedeti cum a iesit :hi:

Imagine atasata: DSCN2109.JPGImagine atasata: DSCN2107.JPGImagine atasata: DSCN2106.JPGImagine atasata: DSCN2105.JPGImagine atasata: DSCN2104.JPGImagine atasata: DSCN2103.JPGImagine atasata: DSCN2110.JPGImagine atasata: DSCN2102.JPGImagine atasata: DSCN2101.JPGImagine atasata: DSCN2100.JPGImagine atasata: DSCN2098.JPG

#10 Useril este offline   busila 

• Membru senior

Postat 25 September 2012 - 09:02 PM

Alta viata, nu ?
Daca era si un pic de pre/post shading era si mai si...

#11 Useril este offline   Erik 

• Membru senior

Postat 25 September 2012 - 09:10 PM

Vezi postareabusila, la 25 September 2012 - 09:02 PM, a spus:

Alta viata, nu ?
Daca era si un pic de pre/post shading era si mai si...

Acum iar mai spart ce este pre/post shading ? cum e ala ? cu ce se mananca ?:help:

#12 Useril este offline   busila 

• Membru senior

Postat 25 September 2012 - 09:27 PM

Uita-te putin prin topicul asta....si nu numai
Slowly but deadly al lui Florin13

#13 Useril este offline   Erik 

• Membru senior

Postat 25 September 2012 - 10:22 PM

M-am uitat si sincer mi-a picat fata cand am vazut super beton si lucrare pe care a facut pur si simplu jos cu palaria :hi:

mai trebuie sa revopsesc cofa elicei si va fi fain multumesc pentru indrumari si astept comentari in continuare .:-D:hi:

#14 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior
  • Postari: 2771
  • Inregistrat: 27-July 08

Postat 26 September 2012 - 07:30 AM

Erik, sunt surprins ca nu stii de chestiile astea cu toate ca ai un forum si mai ales cartea aia in limba maghiara sub nas!
Deci, pe scurt ca sa intelegi:
Preshading se aplica inainte de vopselele finale si se face de regula cu vopsea neagra, gri , maro sau ce se potriveste mai bine, post shading se face de regula dupa aplicarea vopselelor si chiar a decalurilor. De regula se foloseste ori un lac cu putina culoare (negru, gri, maro sau ce se potriveste in situatia in care vrei sa reprezinti macheta) ori folosesti vopsea smoke (Tamiya X19) . Se aplica in acelasi fel ca si preshadingul, adica dealungul linilor de panou. Este totusi bine de stiut cind sa te opresti, de multe ori aplicarea prea exagerata a vreunei metode macheta pierde din realism! Deci : you have to find the balance!

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

4 useri citesc topicul
0 membri, 4 vizitatori, 0 utilizatori anonimi