Forum Machete,Modelism,Hobby: Zburatacioasele mele - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Zburatacioasele mele

#1 Useril este offline   cmc 

• Membru deplin
  • Grup: Members
  • Postari: 66
  • Inregistrat: 19-November 08

Postat 22 September 2012 - 09:15 AM

Salutare..

Deoarece cred ca lumea "modelistica" este mult mai activa decat lasa sa se intrevada :shifty:, m-am gandit ca nu e rau sa mai postez si eu cele cateva modele "zburatacioase" pe care am ajuns sa le construiesc (inca ma consider incepator). Din start vreau sa imi cer scuze pentru calitatea pozelor. Cu toate ca aparatul este unul destul de bun (Olympus EP), fotograful este unul destul de prost :crazy: (adevarul este ca aparatul nu are blitz integrat, si lumina naturala cam lipsea la ora matinala la care am facut pozele).

Asadar.. sa purcedem:

Lancer B - 1:72 - Parc Models (probabil bazat pe Condor 72003)

Aceasta este doar a doua macheta de avion construita (prima este Mig29 UB-ul de la Parc Models pe care il folosesc pentru diferite teste, asa ca nu are sens sa il prezint)

Pictat la pensula folosind vopsea email Revell, macheta merita toti banii chiar daca nu are toate elementele definitorii Lancerului - putin scratch-build nu a omorat insa pe nimeni :-P (din punctul meu de vedere este de o calitate mult superioara Mig-ului 29).

Dupa cum se poate vedea am ceva probleme cu lacurile.. in cel mai scurt timp sper totusi sa imi iau un lac mat (sper la spray, cel de la Model Master pe care il am arata ciudat - lasa o urma albicioasa, asa ca nu l-am mai folosit de mult) si sa corectez aceste machete.

Decaluri excelente, dar cam putine.. :devil:

Imagine atasata: P1010601.JPG
Imagine atasata: P1010602.JPG
Imagine atasata: P1010603.JPG
Imagine atasata: P1010604.JPG
Imagine atasata: P1010605.JPG
Imagine atasata: P1010606.JPG
Imagine atasata: P1010607.JPG
Imagine atasata: P1010608.JPG

AH-64D Apache Longbow - 1:72 - Italeri 0080

O macheta simpatica si de o calitate foarte buna pentru pretul ei (luat cu 25 RON de la Auchan acum 2 ani). Singura nemultumire au fost senzorii/antenele frontale ciudat de mari.. (snap snap :whistle:)

Pictat la pensula folosind enamel Model Master (parca Olive Drab.. in poze parca arata mai verde decat este in realitate)

Mici probleme cu decalurile (silvering), dar au fost din cauza mea :aggressive: .. Wash-ul cred ca mai mult a murdarit modelul decat sa scoata in evidenta detaliile..

Imagine atasata: P1010609.JPG
Imagine atasata: P1010610.JPG
Imagine atasata: P1010611.JPG
Imagine atasata: P1010612.JPG
Imagine atasata: P1010613.JPG
Imagine atasata: P1010614.JPG
Imagine atasata: P1010615.JPG
Imagine atasata: P1010616.JPG

Tornado ECR - 1:72 - Italeri 0071

O macheta excelenta.. nu am ce reprosuri sa ii aduc.. poate doar decalurile putin "spalacite" (fara culoare).

Deasemenea vopsita la pensula folosind insa culori acrilice de la Tamiya. Din pacate insa am facut o gramada de greseli la vopsire (cred ca nu m-am obisnuit cu vopseaua) si am stricat in mare parte macheta.. Asta e.. prostu' cat traieste invata.. sau.. parca nu era chiar asa zicala..

Imagine atasata: P1010617.JPG
Imagine atasata: P1010618.JPG
Imagine atasata: P1010619.JPG
Imagine atasata: P1010620.JPG
Imagine atasata: P1010621.JPG
Imagine atasata: P1010622.JPG
Imagine atasata: P1010623.JPG
Imagine atasata: P1010624.JPG

F-15 E Strike Eagle - 1:72 - Italeri 0166

Macheta este inca pe bancul de lucru, nefiind inca terminata (dar nici mult nu mai e).

O macheta foarte buna, stricata insa de calitatea EXTREM de slaba a cupolei (este aproape opaca si chiar are cateva bule de aer prinse in fata - se pot vedea si in poze) precum si de greselile de la trenul de aterizare. Cupola cred ca putem sa o inlocuim (forma este destul de simpla si cred ca se poate face una "in-house" destul de usor.. insa eu m-am concentrat pe vopsire asa ca deocamdata am folosit cupola machetei). Ma mai gandesc daca sa o inlocuiesc.. sa fiu sincer nu stiu daca am inca talentul/cunostintele necesare.

Macheta este insa prima pe care am folosit un aerograf asa ca.. am experimentat putin. Aerograful, cumparat de la "Modelism" este unul destul de bun, insa mi-am cam luat un pic de teapa, deoarece in poza de prezentare era unul "gravity-feed" insa in realitate este alimentat din cupa asezata inferior.

Vopsea tot de la Model Master dar acrilica (Gunship Gray) cu un pic de Tamiya (Sky Grey).
Fiind ambele acrilice.. s-au inteles destul de bine :friends:.

Imagine atasata: P1010625.JPG
Imagine atasata: P1010626.JPG
Imagine atasata: P1010627.JPG
Imagine atasata: P1010628.JPG
Imagine atasata: P1010629.JPG
Imagine atasata: P1010630.JPG
Imagine atasata: P1010631.JPG
Imagine atasata: P1010632.JPG

Cam astea ar fi toate.. daca exista cereri pot face si alte poze.. sper eu mai bine iluminate si.. poate cu alte distante focale..

Astept pareri, critici, amenintari.. :shiftyninja:

Aceasta postare a fost editata de cmc: 22 September 2012 - 09:19 AM

#2 Useril este offline   combat18 

• Membru senior
  • Postari: 149
  • Inregistrat: 15-May 11

Postat 22 September 2012 - 10:42 PM

salut! frumoase zburatacioasele tale :clapping: la cat mai multe!

:hi:

#3 Useril este offline   deltadagger 

• Membru senior
  • Postari: 479
  • Inregistrat: 21-November 09
  • Interests:Aviatie

Postat 23 September 2012 - 10:30 AM

cmc intotdeauna este loc de mai bine.Imi place cum ti-a iesit Tornado-ul si Apache-ul.F-15-le de la Italeri este cam slab din punct de vedere calitativ.De exemplu prizele de aer sunt astupate si nu au nici un detaliu.In rest,spor sa ai!:good:

Aceasta postare a fost editata de deltadagger: 23 September 2012 - 10:31 AM

#4 Useril este offline   hora71u 

• Membru deplin
  • Postari: 68
  • Inregistrat: 18-June 12

Postat 24 September 2012 - 09:09 AM

Salut !
Legat de F15 ... e probabil cel mai dezamagitor kit la care am lucrat vreodata. Indiferent ce i-as fi facut pur si simplu nu se lega....
In rest pot sa spun ca-mi place foarte mult migul, e chiar reusit !

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi