Monty's Caravan Revell-1/76
Postat 21 September 2012 - 09:26 AM
E vorba despre "batranul" kit Matchbox,reimbuteliat de Revell de curand,un kit excelent si inedit.
Cutia contine 2 kituri,3 figurine,si o mica diorama[+cateva accesorii]:
Ieri, liber fiind ,si c-un dor de mesterit ceva mai mic si cu putine piese,m-am apucat de kit.Probabil ca mi-am cam iesit din mana cu scara asta mica,m-a prins 8 dimineata fara sa reusesc prea mult[cca 50%],dar mi-am gasit rapid scuza:foarte multe bavuri si piese mici pierdute[si regasite-normal cu "urarile" aferente.
Am inceput cu ineditul camion de campanie a lui Montgomery,o combinatie intre un Leyland-Retriever si un camion italian de captura...partial finalizat montajul,i-am dat un strat de OD Tamiya,la pensula,diluat cu nitro-merge in draci si face o priza excelenta pe macheta.Datorita faptului ca OD-ul Tamiyot e foarte inchis,m-am hotarat sa-i aplic un dry-brush cu OD-ul de la Model Master[am reusit numai la cabina-noaptea prea scurta ],pt modularea culorii:
Al doilea vehicol din kit e un Daimler Dingo scout car,frumos reprezentat,iar din pctul meu de vedere,mai reusit decat cel scos de ACE ,la 1/72.Montajul a decurs lejer,acordand totusi o atentie deosebita la debavurare...o singura bavura omisa si nu se mai "imbuca" de nici o culoare.Apoi i-am aplicat acelasi tratament,la pensula, cu OD-ul tamyiot+ nitro,urmand sa revin c-un dry-brush cu OD-ul M.Master:
Deocamdata kitul se afla in stadiul asta:
Cum pauza de cafea s-a terminat,a venit timpul de somn...spor sa aveti!
Cutia contine 2 kituri,3 figurine,si o mica diorama[+cateva accesorii]:
Ieri, liber fiind ,si c-un dor de mesterit ceva mai mic si cu putine piese,m-am apucat de kit.Probabil ca mi-am cam iesit din mana cu scara asta mica,m-a prins 8 dimineata fara sa reusesc prea mult[cca 50%],dar mi-am gasit rapid scuza:foarte multe bavuri si piese mici pierdute[si regasite-normal cu "urarile" aferente.
Am inceput cu ineditul camion de campanie a lui Montgomery,o combinatie intre un Leyland-Retriever si un camion italian de captura...partial finalizat montajul,i-am dat un strat de OD Tamiya,la pensula,diluat cu nitro-merge in draci si face o priza excelenta pe macheta.Datorita faptului ca OD-ul Tamiyot e foarte inchis,m-am hotarat sa-i aplic un dry-brush cu OD-ul de la Model Master[am reusit numai la cabina-noaptea prea scurta ],pt modularea culorii:
Al doilea vehicol din kit e un Daimler Dingo scout car,frumos reprezentat,iar din pctul meu de vedere,mai reusit decat cel scos de ACE ,la 1/72.Montajul a decurs lejer,acordand totusi o atentie deosebita la debavurare...o singura bavura omisa si nu se mai "imbuca" de nici o culoare.Apoi i-am aplicat acelasi tratament,la pensula, cu OD-ul tamyiot+ nitro,urmand sa revin c-un dry-brush cu OD-ul M.Master:
Deocamdata kitul se afla in stadiul asta:
Cum pauza de cafea s-a terminat,a venit timpul de somn...spor sa aveti!
Postat 22 September 2012 - 02:01 PM
Superb subiectul tau, Dani !
Iar despre kit, ce sa mai zic...
Dincolo de parfumul nostalgiei, este fara indoiala unul dintre cele mai reusite produse ale defunctei firme din Lesney GB ( Matchbox ).
Este minunat ca nemtii de la Revell, l-au readus la lumina zilei, prin reinbuteliere.
Ar fi interesant de reamintit, ca miniatura din kit, reprezinta doar unul dintre vehiculele ce compuneau statul major mobil, al Vicontelui de El Alamein.
Anume, biroul personal si spatiul pentru odihna Maresalului.
Din fericire, intreg ansamblul "caravanei" lui Monty, cu toate vehiculele aferente, sunt prezervate ( si expuse) cu respect si onoare, in incinta "Imperial War Museum" din Duxford.
Iata o fotografie de epoca, realizata in incinta "caravanei".
Purtandu-si cu mandrie straiele marinaresti, The Right Honourable WINSTON CHURCHILL (MP), impreuna cu flacaiasii sai :
Field Marshal Sir Bernard Montgomery (dreapta) si Generalul Locotenent Sir Miles Dempsey (stanga).
Pentru inspiratia ta si pentru... o eventuala punere in context dioramista ( care sunt sigur ca te tenteaza ), iata cateva fotografii ale chestiunii reale ( inclusiv interioarele rulotei ) :
Succes fratioare, sunt sigur ca rezultatul lucrarii tale, va fi unul interesant si atractiv !
Iar despre kit, ce sa mai zic...
Dincolo de parfumul nostalgiei, este fara indoiala unul dintre cele mai reusite produse ale defunctei firme din Lesney GB ( Matchbox ).
Este minunat ca nemtii de la Revell, l-au readus la lumina zilei, prin reinbuteliere.
Ar fi interesant de reamintit, ca miniatura din kit, reprezinta doar unul dintre vehiculele ce compuneau statul major mobil, al Vicontelui de El Alamein.
Anume, biroul personal si spatiul pentru odihna Maresalului.
Din fericire, intreg ansamblul "caravanei" lui Monty, cu toate vehiculele aferente, sunt prezervate ( si expuse) cu respect si onoare, in incinta "Imperial War Museum" din Duxford.
Iata o fotografie de epoca, realizata in incinta "caravanei".
Purtandu-si cu mandrie straiele marinaresti, The Right Honourable WINSTON CHURCHILL (MP), impreuna cu flacaiasii sai :
Field Marshal Sir Bernard Montgomery (dreapta) si Generalul Locotenent Sir Miles Dempsey (stanga).
Pentru inspiratia ta si pentru... o eventuala punere in context dioramista ( care sunt sigur ca te tenteaza ), iata cateva fotografii ale chestiunii reale ( inclusiv interioarele rulotei ) :
Succes fratioare, sunt sigur ca rezultatul lucrarii tale, va fi unul interesant si atractiv !
Aceasta postare a fost editata de GRIZZLEA: 22 September 2012 - 02:05 PM
Postat 22 September 2012 - 07:57 PM
Eheee,Dragos ,fratioare,pozele astea ar fi fost bine venite ieri,poate imi misca neuronul sa-i fac si interiorul,acum e tarziu...pe considerentul ca oricum nu se mai vede nimic dupa ce-i pun "capacul",mi-am continuat montajul si azi noapte am finalizat ambele vehicole.[fara interior ,bien sur].O sa revin cu poze cand voi finaliza si restul.
Ce culoare avea prelata de pe Leyland[m-am dat de ceasul mortii cautand]?Ce alte vehicule faceau parte din "caravana"?
Ce culoare avea prelata de pe Leyland[m-am dat de ceasul mortii cautand]?Ce alte vehicule faceau parte din "caravana"?
Postat 23 September 2012 - 12:10 AM
dani, la 22 September 2012 - 07:57 PM, a spus:
Eheee,Dragos ,fratioare,pozele astea ar fi fost bine venite ieri,poate imi misca neuronul sa-i fac si interiorul,acum e tarziu...Ce alte vehicule faceau parte din "caravana"?
Pai, poate o sa pohtesti sa revezi acest proiect, ori cu alt kit Matcbox, ori... cu unul rasinos de la Wespe, la 1/72 ( Ploiestenii produc kitul si la 1/35 ) :
http://www.wespemode...Monty%20Caravan
Erau mai multe vehicule in statul sau major mobil, dar "caravana sa personala" era compusa din trei vehicule diferite, cu destinatii specifice.
1. Pe Leyland Retriever, era biroul sau, asa zisul "office caravan". Iata istoria completa a masinariei :
http://www.iwm.org.u...object/70000280
2. Pe un Mack NR, a fost montat dormitorul si baia sa personala, asa zisul "bedroom caravan", capturat tot de la italieni, in 1943 in Tunisia :
http://www.iwm.org.u...object/70000281
Interesant pentru tine, este ca Wespe produce acest kit la 1/72 ( si la 1/35 ) :
http://www.wespemode...ontys%20Caravan
http://www.bat-hor.c..._wes_72047.html
Iata cateva fotografii de la Duxford :
Baia, era chiar luxoasa, ca sa zic asa :
Mai jos sunt doua fotografii de epoca, avand ca fundal Mack-ul ce purta "caravana dormitor".
In cea din stanga ( Chateau Creully, 7 August 1944 ) , langa onorabilul Mr. Winston Churchill (MP), Vicontele de El Alamein dragaleste pe Rommel, catelul sau mult iubit :
3. Ultimul venit in "caravana lui Monty", a fost si singurul construit special dupa specificatiile sale. A fost asa zisul "map caravan", o camera a hartilor gazduita intr-un semitrailer tractat de un Fordson Thames 7V. A fost se pare, un cadou din partea firmei Fordson :
http://www.iwm.org.u...object/70000282
Wespe produce acest kit ( deocamdata ), doar la 1/48 si la 1/35 :
http://www.wespemode...er_name=Fordson
http://www.reynaulds...espe/35036.aspx
Iata cateva fotografii ale interiorului :
Ar mai fi interesant de mentionat ca dupa razboi, Monty a primit cadou cele trei vehicule ale caravanei sale, pe care le-a pastrat langa casa sa din Isington Mill, intr-un hangar.
Toate trei, au fost donate IWM din Duxford in 1976, dupa ce Maresalul s-a alaturat Marelui Arhitect al Universului.
Mai jos sunt trei mici fotografii, din epoca in care cele trei "caravane", erau inca la el acasa.
In prima, Monty este in caravana-birou, in cea de-a doua in caravana-hartilor, iar in cea de-a treia, langa Leyland-ul cu "office caravan" :
Sper ca am fost macar oleaca de folos, fratioare, proiectului tau.
Aceasta postare a fost editata de GRIZZLEA: 23 September 2012 - 12:39 AM
Postat 25 September 2012 - 12:42 PM
Din pacate am avut 2 zile mai mult decat incarcate...
Dragos,saru-mana pt informatii,probabil ca voi continua caravana ,cand vor aparea si celelalte 2 vehicole in plastic,am eu o mare problema cu rasina.
Nicile,multumesc,intr-adevar foarte mici figurinele,dar dupa cum se va vedea in poze sper ca mi-au reusit cat de cat.
In sfarsit, asa cum am promis,ceva poze:
Diorama:
Leyland Retrevier-ul modificat:
Daimler-ul:
...si figurinele:
Spor!
Dragos,saru-mana pt informatii,probabil ca voi continua caravana ,cand vor aparea si celelalte 2 vehicole in plastic,am eu o mare problema cu rasina.
Nicile,multumesc,intr-adevar foarte mici figurinele,dar dupa cum se va vedea in poze sper ca mi-au reusit cat de cat.
In sfarsit, asa cum am promis,ceva poze:
Diorama:
Leyland Retrevier-ul modificat:
Daimler-ul:
...si figurinele:
Spor!