Spitfire Mk I early + Mk V continental
#1
Postat 08 September 2012 - 08:32 PM
Amandoua kiturile au fost imbunatatite cu scaune Aires . Mk V a primit mai multe upgrade-uri , tunuri Model Master , antena , elice si capete de plan Quickboost .
Mk I e din Escadrila 19 stationata la Duxford in perioada 1938 .
Mk V e din 316 cunoscuta si sub numele de escadrila poloneza "City of Warsaw" Polish Fighter Squadron.
#4
Postat 08 September 2012 - 09:42 PM
Acuma pentru autor, in referire la ultimele 2 foto: nu mai bea dupa osutanoua, nu mai bea dupa osutanoua, nu mai bea dupa osutanoua, nu mai bea dupa osutanoua .....!
#5
Postat 08 September 2012 - 10:05 PM
alexelu_marinelu, la 08 September 2012 - 09:42 PM, a spus:
nu cred ca bea dupa el ci cu el,influenta lui uanounain este evidenta,dar las' ca-i bine asa,cel putin nu fac 40-uri,Spit-uri,Me-uri in acelasi timp
#6
Postat 09 September 2012 - 09:49 AM
Nu cred ca pot spune acelasi lucru despre Airfixul mark IX, care e mult mai saracut in detalii.
Despre Tamii, nu mai zic nimic, deja cred ca le poti face cu ochii inchisi, scuturind cutia.
#14
Postat 12 September 2012 - 10:15 AM
Pina acum am experimentat doua metode. Nu stiu daca ai vazut Mustang-ul vopsit in oliv drab, acel model este vopsit mai intai cu argintiu (AS 12 Tamiya) dupa care am dat un strat "protector" de lac acrilic (X 22). Dupa ce sa uscat bine lacul am vopsit macheta in gri pe intrados si oliv drab pe extrados. (nu mai retin culorile pe de rost). Dupa scurt timp de la vopsire (aproximativ 10 minute) m-am apucat sa zgiriu vopseau aplicata cu cutitul Olfa. O alta metoda folosita tot la acel model a fost slefuirea cu un smighel pina am dat de vopseaua argintie.
O alta metoda am folosit la vechiul Spitfire MK I care este similar cu al tau, macheta este pe forum dar fara efectul acesta deoarece experimentul l-am facut deabia anul acesta. Am folosit un creion argintiu bine ascutit. Nu a iesit rau dar se poate si mai bine...
Din cele doua metode prima mi se pare cea realista. Se vede ca vopsea a sarit de la loc.
Am sa mai incerc in curind o noua metoda, care cred eu este cea mai usoara si totodata cea mai valabila. Voi vopsi macheta unde trebuie cu argintiu dupa care voi folosii solutie de mascat ( Gunze Neo sau Micro Mask) pusa in locurile de interes . Dupa uscare voi vopsii intreaga macheta in culoarea care trebuie si vopseaua va fi "jumulita" dupa uscare cu banda de mascat Tamiya sau la nevoie o banda mai aderenta. In cazul Micro Mask cred ca va functiona prin spalare cu apa pentru ca acesta se dizolva in apa. Voi experimenta si iti dau de stire cum merge.
#15
Postat 12 September 2012 - 11:44 AM
Pe langa medotele pe care le-am citit mai sus, puteti face si in felul urmator :
1. Grund
2. culoarea metalului (email)
3. Lac lucios email
4. Lac fixativ ptr.par
5. culoarea extradosului (acrilic)
La un max. 3-5 minute de la aplicarea culorii acrilite, se trece usor cu o pensula peste zonele de interes, pensula fiind umezita in apa. Apa dizolva usor culoarea acrilica si lacul fixativ, lasand sa apara aluminiul.
Pentru a avea efect mai veridic, eu as recomanda mascarea panourilor inaintea procedurii, intr-un mod asemanator imaginii de mai jos :
Procedeul descris mai sus implica o atentie putin mai mare pentru a crea efectul de vopsea sarita, trebuind lucrat cu atentie pentru a simula si curgerea fileurilor de aer pe aripa,.
Cu ajutorul benzii de mascare, pe fiecare panou se vor obtine zone cu vopsea sarita, dar care nu vor avea continuitate cu panoul alaturat lui.
Cand se considera ca aeste suficient (atentie sa nu fie prea tarziu) se sigileaza totul cu lac lucios pentru a continua cu celelalte efecte dorite.
PS. Pe langa pensula se mai pot folosi scobitori bine ascutite, pasla sau scothbritte (partea mai dura) un X-acto blade si asa mai departe. Combinate, toate astea vor duce la obtinerea finalitatii dorita de voi.
Mai scriu odata : atentie cand considerati ca ajunge., pentru ca de regula lumea se opreste cand deja e prea mult.
Aceasta postare a fost editata de AdiP: 12 September 2012 - 11:47 AM
#16
Postat 12 September 2012 - 02:45 PM
O fi bine sa visezi spituri !?
Subscriu la toate metodele descrise.
Daca ti se par prea complicate poti incerca si cu mina de creion argintie. Stiu ca cine ti-a dat virusul tocmai si-a luat dupa ce mi-a consumat mie jumatate din dotare.
Ar fi cazul sa-ti dea si vaccinul daca tot vrea sa mai apuci spit 22.
#17
Postat 12 September 2012 - 03:42 PM
Wurgere , stai linistit ca nu numai spituri visez , dupa ce termin mk 6 am sa incerc sa alternez si cu un Heinkel acolo, cate un Fiesler printre gramezile de spituri .Cat despre creion abia il astept si eu
#19
Postat 08 February 2013 - 07:40 PM
Mk VI inchis cockpit-ul vopsit cu interior green si m-am gandit ca daca tot am in aerograf culoarea , sa vopsesc si interiorul de la Mk VII , macheta de la AZmodel . Am schimbat doar scaunul care e de la aires.
Spor !