Forum Machete,Modelism,Hobby: Cavalerii Aripilor Tricolore - Romania 1941 - 1945 - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 5 Pagini +
  • « Prima
  • 3
  • 4
  • 5
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Cavalerii Aripilor Tricolore - Romania 1941 - 1945

#81 Useril este offline   busila 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 1935
  • Inregistrat: 20-August 08
  • Interests:AVIATIE

Postat 18 October 2012 - 06:18 PM

Foarte reusite figurinele . Impreuna cu Alberto avem , pentru prima data, un cvartet superb cu aviatori romani.
Felicitari la amandoi pentru modele...si,la cat mai multe....

Aceasta postare a fost editata de busila: 18 October 2012 - 06:18 PM

#82 Useril este offline   pe_dos 

• Membru senior
  • Postari: 581
  • Inregistrat: 15-April 11

Postat 24 October 2012 - 08:23 PM

Superbe figurine!

Mulțumesc că ați dat curs rugăminții mele să prezentați și parcursul realizării. :hi:

#83 Useril este offline   dani 

• Membru senior
  • Postari: 1653
  • Inregistrat: 09-May 05

Postat 26 October 2012 - 10:34 AM

In primul rand felicitari sculptorului pt realizarea acestor figurine ,in al doilea rand felicitari celor 2 "combatanti",care le-au pictat. :good:

#84 Useril este offline   albi66 

• Membru senior
  • Postari: 141
  • Inregistrat: 25-March 11

Postat 26 October 2012 - 12:42 PM

multumesc la tuota lumea....Baiti de la AMA me a facut o mare cadou si a facut pose mae froumose de piesa facuta de la mine...
Asta la totalitate cu placa cu title facuta (multumesc Ovidiu si Nicolae)
Imagine postata
Si astea sunt particulare
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata
Va amintesc ca piesa asta partecipa la espositia de la ALBA JUlia in 24-25 noiembre..
Alberto

#85 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior
  • Postari: 2771
  • Inregistrat: 27-July 08

Postat 29 October 2012 - 03:35 PM

Buna Alberto,
am avut ocazia sa vad lucrarea ta saptamana trecuta la Alba. Te felicit pentru lucrare, in realitate arata si mai bine decit in fotografii! :friends:

Salutari, Tibi

#86 Useril este offline   crios 

• Membru senior
  • Postari: 4898
  • Inregistrat: 29-November 04

Postat 20 November 2012 - 09:24 AM

Zeno, ma bucur ca ti-a placut figurina pictata de mine si ma onoreaza sa postez in topicul dedicat tatalui tau.
Desi figurina este terminata de mult timp nu m-am invrednicit sa-i fac poze. A fost prezenta la Salonul de la Bucuresti si va fi prezenta si la Salonul de la Alba Iulia.
Postez poza de la intalnire si voi reveni cu inca doua - trei poize cat de curand.

Imagine atasata: intalnire 09.jpg

Bafta!

#87 Useril este offline   crios 

• Membru senior

Postat 20 November 2012 - 06:11 PM

Asa cum am promis, revin cu inca cateva poze:

Imagine atasata: serbanescu1_1.jpg Imagine atasata: serbanescu1_2.jpg
Imagine atasata: serbanescu1_3.jpg Imagine atasata: serbanescu1_4.jpg
Imagine atasata: serbanescu1_5.jpg Imagine atasata: serbanescu1_6.jpg

Bafta!

#88 Useril este offline   LAV-Z 

• Membru senior
  • Postari: 891
  • Inregistrat: 22-December 08

Postat 21 November 2012 - 12:05 AM

Vezi postareacrios, la 20 November 2012 - 09:24 AM, a spus:

Zeno, ma bucur ca ti-a placut figurina pictata de mine si ma onoreaza sa postez in topicul dedicat tatalui tau.
Desi figurina este terminata de mult timp nu m-am invrednicit sa-i fac poze. A fost prezenta la Salonul de la Bucuresti si va fi prezenta si la Salonul de la Alba Iulia.
Postez poza de la intalnire si voi reveni cu inca doua - trei poize cat de curand.
Bafta!

Si eu ma bucur ca ai hotarit sa postezi. Am remarcat figurina in fotografiile facute de tine la Salonul de la Bucuresti dar nu stiam ca tu ai lucrat-o. Am aflat ulterior.
Imi place mult baza din lemn. Terenul a iesit foarte bine. Ce materiale ai folosit?
Un alt lucru care imi place foarte mult cum ai rezolvat este placuta cu numele lui A.S. Ai vopsit fundalul cu negru sau ai tratat materialul? Contrastul este foarte bun. Se poate citi foarte bine. Eu am lipit-o pe baza, asa cum este ea, fara sa-i fac nimic si trebuie sa ma apropii destul de bine sa pot citi.
Fain display! Felicitari Crios!:-)

#89 Useril este offline   KIT 

• Membru senior
  • Postari: 534
  • Inregistrat: 22-October 08

Postat 21 November 2012 - 12:29 AM

si pe mine m-ar interesa cum ai facut display-ul. in rest, cred ca esti satul de felicitari!!!

#90 Useril este offline   crios 

• Membru senior

Postat 21 November 2012 - 07:46 PM

Vezi postareaLAV-Z, la 21 November 2012 - 12:05 AM, a spus:

Imi place mult baza din lemn. Terenul a iesit foarte bine. Ce materiale ai folosit?

Baza este o bucata din lemn masiv bine slefuita la baza careia am lipit bagheta profilata cumparata din magazin. Am dat un bait "stejar" diluat 50%, lac, slefuit cu hartie abraziva cu granulatie 800 pentru ca de regula se mai razvratesc ceva fibre de lemn dupa lacuire si inca un strat de lac. De data asta am folosit lac lucios in care am pus cam 20% lac semimat. Baitul era din cel pe baza de apa.

Terenul ... de regula, din lipsa de timp, folosesc solutii simple asa ca de data asta am folosit covor de iarba de la noch si i-am schimbat nuanta pe alocuri folosind prefuri divers colorate de la Vallejo.
Pentru a intregii cat de cat peisajul am turnat o buturuga din rasina (am mai multe matrite cu diverse forme de buturugi) care a fost vopsita cu acrilice si langa ea am infipt un smoc de iarba inalta confectionat din cativa peri dintr-un pamatuf de barberit, peri pe care i-am vopsit tot cu acrilice.

Vezi postareaLAV-Z, la 21 November 2012 - 12:05 AM, a spus:

Un alt lucru care imi place foarte mult cum ai rezolvat este placuta cu numele lui A.S. Ai vopsit fundalul cu negru sau ai tratat materialul? Contrastul este foarte bun. Se poate citi foarte bine.

Vezi postareaKIT, la 21 November 2012 - 12:29 AM, a spus:

si pe mine m-ar interesa cum ai facut display-ul. in rest, cred ca esti satul de felicitari!!!

Pentru placuta am folosit tot o metoda extrem de simpla, in aplicarea ei fiindu-mi de mare ajutor felul in care RaduB a gandit aceasta eticheta.
Am speculat faptul ca Radu a gandit placuta pe doua niveluri si am vopsit intreaga eticheta cu vopsea de culoare neagra (tot acrilica) si dupa uscare am slefuit usor placa cu hartie abraziva cu granulatie 1200, hartia find lipita pe un slefuitor cu o suprafata mai mare decat suprafata etichetei. Hartia abraziva a luat vopseaua de pe partea cea mai inalta a etichetei (contur, litere si cei doi pini din lateralele etichetei) vopseaua ramanand in zonele cele mai de jos unde hartia abraziva nu putea ajunge.
Imagine atasata: slefu.jpg

Mai exista si metoda stampilei, respectiv de a da cu vopsea pe o suprafata cauciucata si a tampona cu eticheta aceasta suprafata. Daca cauciucul este unul drept si relativ dur, iar vopseaua intinsa in strat subtire, uniform si este inca umeda, va ramane pe zonele inalte fara a ajunge in adancituri.

La final am sigilat cu un strat de lac smimat.

Bafta!

#91 Useril este offline   LAV-Z 

• Membru senior
  • Postari: 891
  • Inregistrat: 22-December 08

Postat 22 November 2012 - 02:57 AM

Merci Crios! :good:
Acum sa vad ce pot face s-o aranjez pe a mea. Problema este ca soclul este montat pe placa inclinata. Am sa maschez "eticheta" si sper s-o rezolv. Multumesc inca o data!

#92 Useril este offline   crios 

• Membru senior

Postat 22 November 2012 - 07:41 PM

Vezi postareaLAV-Z, la 22 November 2012 - 02:57 AM, a spus:

Am sa maschez "eticheta" si sper s-o rezolv.

Da! Si nu uita ca stratul de vopsea dat la aerograf are grosime de doar cativa microni lucru care iti va permite sa inlaturi usor, cu slefuitorul, vopseaua de pe zonele "inalte". Chiar daca vei folosi smirghel de apa, folosestel uscat.
Aplica lacul imediat cum ai terminat de luat vopseaua astfel ca alama sa nu inceapa sa oxideze si sa-si piarda nuanta aceea de alama "proaspata".

Eu astept sa aduca Alexandru figurina Pilot roman 1944/1945 de la Radu si din care doresc sa achizitionez doua exemplare ca sa pot face atat figurina cu cascheta cat si cea cu casca din plele.

Succes si

Bafta!

Arata acest topic

• 5 Pagini +
  • « Prima
  • 3
  • 4
  • 5
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi