LAV-Z, la 21 November 2012 - 12:05 AM, a spus:
Imi place mult baza din lemn. Terenul a iesit foarte bine. Ce materiale ai folosit?
Baza este o bucata din lemn masiv bine slefuita la baza careia am lipit bagheta profilata cumparata din magazin. Am dat un bait "stejar" diluat 50%, lac, slefuit cu hartie abraziva cu granulatie 800 pentru ca de regula se mai razvratesc ceva fibre de lemn dupa lacuire si inca un strat de lac. De data asta am folosit lac lucios in care am pus cam 20% lac semimat. Baitul era din cel pe baza de apa.
Terenul ... de regula, din lipsa de timp, folosesc solutii simple asa ca de data asta am folosit covor de iarba de la noch si i-am schimbat nuanta pe alocuri folosind prefuri divers colorate de la Vallejo.
Pentru a intregii cat de cat peisajul am turnat o buturuga din rasina (am mai multe matrite cu diverse forme de buturugi) care a fost vopsita cu acrilice si langa ea am infipt un smoc de iarba inalta confectionat din cativa peri dintr-un pamatuf de barberit, peri pe care i-am vopsit tot cu acrilice.
LAV-Z, la 21 November 2012 - 12:05 AM, a spus:
Un alt lucru care imi place foarte mult cum ai rezolvat este placuta cu numele lui A.S. Ai vopsit fundalul cu negru sau ai tratat materialul? Contrastul este foarte bun. Se poate citi foarte bine.
KIT, la 21 November 2012 - 12:29 AM, a spus:
si pe mine m-ar interesa cum ai facut display-ul. in rest, cred ca esti satul de felicitari!!!
Pentru placuta am folosit tot o metoda extrem de simpla, in aplicarea ei fiindu-mi de mare ajutor felul in care RaduB a gandit aceasta eticheta.
Am speculat faptul ca Radu a gandit placuta pe doua niveluri si am vopsit intreaga eticheta cu vopsea de culoare neagra (tot acrilica) si dupa uscare am slefuit usor placa cu hartie abraziva cu granulatie 1200, hartia find lipita pe un slefuitor cu o suprafata mai mare decat suprafata etichetei. Hartia abraziva a luat vopseaua de pe partea cea mai inalta a etichetei (contur, litere si cei doi pini din lateralele etichetei) vopseaua ramanand in zonele cele mai de jos unde hartia abraziva nu putea ajunge.
Mai exista si metoda stampilei, respectiv de a da cu vopsea pe o suprafata cauciucata si a tampona cu eticheta aceasta suprafata. Daca cauciucul este unul drept si relativ dur, iar vopseaua intinsa in strat subtire, uniform si este inca umeda, va ramane pe zonele inalte fara a ajunge in adancituri.
La final am sigilat cu un strat de lac smimat.
Bafta!